tactical fixed
Napisano Ponad rok temu
Kolejna próba
Dalej lipa
Ale róźnice między 440C a N690 są znaczące.
Mars
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Benchmade porównuje N690 do 440C z tego samego powodu co Cold Steel swoją AUS8 do ATS34 a inni producenci 440Steinless Steel do np. 440C Benchmade'a. Takie marketingowe ściemnianie. Ale ładnie wygląda na reklamówkach. Z tego co patrzyłem na skład chemiczny(na stronie internetowej) i z opisów, to kawał dobrego żelastwa. I nadaje sie na dobrą klingę. Myślę że różnice pomiędzy S30V Stridera i N690 Extreme są marginalne. Jeśli są. Najlepiej by było wykonać do testów dwa takie same noże, z identycznymi ostrzami z tych dwóch stali. Nierealne
Dziękuję za odpowiedź, Mars. Jeśli ty, przy swojej wadze, nie boisz się huśtać na swoim nożyku- to mnie wystarcza
No, a dalej to przechodze na priv.
Napisano Ponad rok temu
Mars , koncze pisanie review "colegi" Moshina i co tyko moge spytac za ile po "forumowej" znajomosco taki noz mozesz zalatwic ?
Odpowiadam na priva bo się wstydzę.
Mars
Napisano Ponad rok temu
Oczywiscie mowie tu o stalach nierdzewnych bo weglowki to inna bajka (choc jak sadze podobna)
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Szkoda ze Extrema Ratio nie podaje w tabeli na swojej stronie innych stali (chocby wlasnie S30V). A poza tym porownujac ich tabele z tabelna np na stronie Spyderco widac roznice w skladzie w odpowiadajacych sobie stalach.
Wiec uwazam ze porownanie N690 Extrema i N690 Benchmade nie jest miarodajne, bo chyba kazda z tych firm bierze stal od innego producenta (jesli sie myle to niech ktos mnie poprawi).
Dlatego mozliwe ze w przypadku extrema ta N690 jest lepsza niz u BM w Monochrome - przynajmniej cena Monochrome wskazuje na to.
Ale z drugiej strony Spyderco tez robi Native'a z S30V i nie chce za niego duzo.
Sam sie w tym zakrecilem, to tez prosze bardziej obeznanych o wyjasnienie
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
BM Monochrome (10300) a CUDA EDC
- Ponad rok temu
-
BM Ambush 10200
- Ponad rok temu