Kastet - kilka pytań
Napisano Ponad rok temu
2. Co mi grozi jeżeli komuś wypłace kastetem tube w ryj a potem zostane przez niego oskarżony albo ktoś mnie złapie ? ( wiem że więzienie ale mniej więcej jak długo i co jeżeli jestem niepełnoletni? )
3. Jakie rzeczywiście obrażenia można zadać ciosem z kastetem na ręku twarz? Ktoś kiedyś "widział" takie coś ?
( czytałem archiwalne posty)
- Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
"Anger burning me
Anger turning me
Into someone I don't know"
[The Origin of the Feces]
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
po cholere to komu.
jak juz jestes na tyle blisko zeby uderzyc to powinienes to umiec tak zrobic zeby cios działałą i skutkował bez kastetu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Może odrazu nóż i cios w tętnicę szyjną !- po co sie bawić w kastety.
(tak poważnie to jestem przeciwny takim wynalazkom :roll: )
Napisano Ponad rok temu
Ty tylko mozesz napytac sobie biedy i innym. Nie masz bowiem wyobrazni co do skutkow ataku "twardym" przedmiotem w glowe czlowieka (a grozic to moze m.in. zejsciem smiertelnym, za ktore dostaje sie m.in. 25 lat wiezienia). Nie masz tez zadnej wiedzy na temat anatomii czlowieka. (Gdybys ja mial, to bys wiedzial jak latwo zranic czlowieka). Ostatnio jestem kontuzjowany i chodze na tzw. rehabilitacje, spotykam tam osoby, ktore sa w stanie ciezkim, dlatego, ze np. spadly... z krzesla, a coz dopiero byloby gdyby dostaly kastetem w glowe!
Nie masz zdaje sie tez - szacunku dla innych ludzi (wybacz, tak wnioskuje po Twojej wypowiedzi w p. 2).
Poza tym nie potrafiac sie poslugiwac "sprzetem", moze sie zdarzyc, ze kiedy Ci go odbiora, mozesz stac sie jego ofiara. Zapewniam Cie - nikogo sie tak "starannie" nie flekuje, jak tego, ktory przed chwila zagrazal nam nozem, czy kastetem!
Zatem.. Podsumowujac... Zanim wezmiesz sie za jakakolwiek bron, po prostu zacznij cwiczyc. Jesli interesuje Cie ostra konfrontacja wybierz np. boks. Trening zwlaszcza wieloletni, wiele Ci wyjasni.
K_P
Napisano Ponad rok temu
taka skórzana opaska (bransoleta) na przedramię ponabijana ćwiekami z czasów kiedy zawitał do Polski punk-rock
można było toto szybko zsunąć na dłoń i tłuc jak starożytną rękawicą bokserską
i mógł się człowiek tłumaczyć z posiadania: to ozdoba taka :wink:
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
moja poprzednia wypowiedź miała raczej charakter refleksyjno-wspomnieniowy
Napisano Ponad rok temu
W swietle polskiego prawa osoba, ktora ukonczyla 15 lat, w zasadzie odpiawda za swoje czyny jak dorosly. I postuluje sie, zeby jeszcz obnizyc ten wiek. Np. wzorem GB, gdzie kare smierci zasadzano nawet 13-latkom. Ja tez jestem za... Jesli, ktos popelnia czyny doroslych, niech odpowiada jak dorosly. tam gzdie nie ma takich regulacji prawnych jak np. w Brazyli, gdzie czesto wynjamuje sie 10-latka do zabicia kogos, dzialaja szwadrony smierci, ktore same wymierzaj takim zabojcom kare. I nie jest to psycholog i poprawczak!
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
2.grozi ci wyrok za posiadanie broni + uczestnictwo w bójce z uzyciem...(tak jak pisał kubuś), ważne też w sumie z jakim skutkiem użycie to będzie.
generalnie... gwarantuje, że wolałbyś raczej dostać wpierdol i leżeć przez 3 miesiące w szpitalu.
3.widziałem zdjęcia faceta który dostał małym kamieniem (trzymanym w ręce, a nie rzuconym) w łuk brwiowy.
rezultat był taki że łuk brwiowy został połamany a okruszki kości uszkodizły trwale oko.
poza tym... troche wyobraźni chłopie... walnij sie czymś stalowym po pysku leciutko i pomnóz to razy 20 (albo więcej, bo adrenalina itd..)
Napisano Ponad rok temu
Generalnie to najchętniej zdobył bym jakieś utwardzan na kostkach rękawiczki bezpalcowe ...
NIe jestem fanem kastetów ...
Poporstu zadawałem pytania.
Generalnie interesuje mnie coś co może zwiększyć siłe i obrażenia mojego ciosu ale taka siła zkumulowana na takiej małej powieżchni ... NIe chciałbym komuś wgnieśc kawałek szczęki albo nosa w tył głowy ... Chodzi o to że najlepiej załatwiać wszelkie walki od 1 strzału.
- Pozdrawiam i dziekuje.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
Gdzie można kupić jakies bezpalcowe skórzane rękawiczki ... albo najlepiej już z jakąs gróbszą skóra na kostkach albo można sobie zawsze naszyć ... Jak wiecie to piszcie ...
Napisano Ponad rok temu
wg Ustawy o broni i amunicjiArt. 4. 1. Ilekroć w ustawie jest mowa o broni, należy przez to rozumieć:
1) broń palną, w tym broń bojową, myśliwską, sportową, gazową, alarmową i sygnałową,
2) broń pneumatyczną,
3) miotacze gazu obezwładniającego,
4) narzędzia i urządzenia, których używanie może zagrażać życiu lub zdrowiu:
a) broń białą w postaci:
- ostrzy ukrytych w przedmiotach nie mających wyglądu broni,
- kastetów i nunczaków,
- pałek posiadających zakończenie z ciężkiego i twardego materiału lub zawierających wkładki z takiego materiału,
- pałek wykonanych z drewna lub innego ciężkiego i twardego materiału, imitujących kij bejsbolowy,
broń cięciwową w postaci kusz,
c) przedmioty przeznaczone do obezwładniania osób za pomocą energii elektrycznej
Ja bym nie polecał... Jest n-różnych sytuacji, w których ci się upiecze i nikt jej nie znajdzie, jednak wszelkie okoliczności(nawet przy obronie koniecznej)_działają na twoją niekorzyść i możesz sobie za ten fakt "beknąć"(nawet jeśli nie użyjesz)...
+ wszystko co napisał Kubuś Puchatek, ale nie będę powtarzał
Napisano Ponad rok temu
Generalnie interesuje mnie coś co może zwiększyć siłe i obrażenia mojego ciosu ale taka siła zkumulowana na takiej małej powieżchni ... NIe chciałbym komuś wgnieśc kawałek szczęki albo nosa w tył głowy ... Chodzi o to że najlepiej załatwiać wszelkie walki od 1 strzału.
- Pozdrawiam i dziekuje.
zacznij może robić pompeczki na kosćiach, staną sie twarde, ale nic od razu, poćwicz na worach, makiwarach. Cios musi być też dobry technicznie, nie tylko "mocny" bo kamieniem walisz. Walkę załatwić jednym jest bardzo trudno, ale czasami się udaje.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sjambok
- Ponad rok temu
-
Do Seikena
- Ponad rok temu
-