Walka z psem w Kaliszu
Napisano Ponad rok temu
Tragedia rozegrała się wieczorem 26 stycznia pod blokiem przy ul. Nowy Świat w Kaliszu. Kobieta wychodziła z mieszkania, w którym mieszka jej matka i brat. - Przyjechał po mnie mąż z synem i naszym psem rasy malamut - mówi kobieta. - Otworzyłam tylne drzwi auta i chciałam wpuścić go do auta. W tym momencie potężny amstaf rzucił się na mojego malamuta. Chwycił go za gardło, powalił na ziemię. Gdy próbowałam go ratować, złapał i mnie za rękę.
Zero reakcji
Kobieta zaczęła krzyczeć: zabierzcie ode mnie tego strasznego psa. Stojący obok mąż zaczął kopać amstafa, żeby go wystraszyć i odgonić. Niestety, to nie skutkowało. Po chwili ktoś z mieszkańców bloku podał mu gruby kołek.
- Zacząłem z całej siły okładać amstafa kołkiem - mówi mężczyzna. - Nie przyniosło to żadnego efektu, tak jakbym bił w krawężnik. Zero reakcji. Nawet na moment nie puścił swych ofiar. W życiu nie widziałem tak agresywnego psa. Wszelkie zabiegi, żeby psa przegonić nie skutkowały.
- Czułam, że za chwilę odgryzie mi rękę, krzyknęłam więc do mamy: rzuć mi nóż - mówi kobieta. - Proszę mi wierzyć. Nie chciałam zabić tego psa. Chciałam go tylko zranić, żeby się wystraszył i uciekł.
Pomoc dzielnicowego
Rzucony z okna domu nóż upadł przy wołającej rozpaczliwie o pomoc kobiecie.
- Gdy pchnęłam go pierwszy raz, w ogóle nie zareagował - twierdzi kalisznka. - Gdy pchnęłam go ponownie, znowu nie zareagował. Później poszły kolejne ciosy. Nie pamiętam ile razy je zadałam. Po którymś z nich amstaf wreszcie puścił moją rękę. Kawałek odszedł i padł na ziemię. Po chwili zjawił się dzielnicowy. Na sygnale odwiózł mnie na pogotowie ratunkowe.
Amstaf zdechł. Martwego psa, decyzją Powiatowego Lekarza Weterynarii, przewieziono do specjalistycznego instytutu w Poznaniu w celu wykonania badań. Wykażą one, czy czworonóg nie był chory na wściekliznę. Pies odgryzł kobiecie kawałek palca prawej ręki, a w kolejnym ścięgno. Kobieta ma także rany szarpane dłoni oraz nogi w okolicach kolana. Ucierpiał również malamut, który m.in. ma naderwane ucho. Zdaniem lekarza weterynarii, życie psu uratowała gęsta sierść i pokaźna grzywa......
za wp.pl
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bo narazie to markujesz forumcombat:)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zwłąszcza z narcyzmem i debilozą forumowiczów..ale jakos nie kojarze zebys zabrał głos w jakies dyskusji w powazny sposob..
powiniees zostac barmanem w dziale knajpa:)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
SAI-jutsu
- Ponad rok temu
-
osobne forum FMA
- Ponad rok temu
-
potrzebne materiały na temat iaito i iaido
- Ponad rok temu