przetrenowanie? co sądzicie?
Napisano Ponad rok temu
w tym roku skoncze 19 lat a MA zajmuje sie od 9 lat:)kilka razy w tygodniu chodze na treningi Akrobatyki( nie zawsze ale staram sie regularnie) poza tym samodzielnie trenuje MA na podstawie doświadczen wyniesionych z VVD(5lat) i wiedzy jaką gormadze na temat wszystkiego co jest związane z samorozwojem w MA. Sprowadza sie to do tego że co 2 dzien biegam rano pare km, ciwcze w piwnicy na worku(uderzenia i kopniecia) no ijescze silka a do tego troche tej akrobatyki.
I moje pytanko: po jednym treningu akrobatyki dostałem okropnej kolki ktora trzmała 4 godziny no izaczałem łatwo sie przeziebiac. Moj kumpel twierdzi ze sie ostro przetrenowałem. I rozumiem ze moze miec racje(natreningach sie nie próżnuję) ale kiedy trenowałem Kajakarstwo wyczynowo przeciążałem organizm o wiele bardziej i czułem sie swietnie (byłem nie do zarżniecia). czy uwazacie ze to juz jest wyrazny sygnał alarmowy zeby sobie troche dac na luz?
z góry dzieki za opinie
pozdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdr. Daro
Napisano Ponad rok temu
Ja polecam jakiś odpoczynek - jakiś browarek z kolegami , więcej czasu poświęć pannie i będzie o.k. po jakimś czasie
Pozdr. Daro
No, No!
Ja mialem cos z tej parafii. Bardzo bolaly mnie miesnie nog oraz kosci piszczelowe (nie od uderzen tylko taki wewnetrzny tepy bol). Po konsultacji z lekarzem padla diagnoza abym dal se troszke luzu i tak ok. 1-2 miesiecy potrenowal tylko rekreacyjnie i relaksacyjnie (moglem wiecej czasu poswiecac dziewczynie ).
Napisano Ponad rok temu
Idz najlepiej do lekarza. Moze to byc "zmeczenie materialu" ale tez moze to tez byc brak witamin w organizmie.
A tak z innej beczki to brak jest w polsce lekarzy typowo sportowych. Normalny lekarz to najczesciej przepisuje kategoryczny zakaz uprawiania sportu bez wzgledu na kontuzjie:)
Pozdrawiam i zycze jak najmniej urazow.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
thaiboxing w Poznaniu
- Ponad rok temu
-
Muay Thai w Szczecinie