surffing - google - "katana"
Napisano Ponad rok temu
Grupa Uderzeniowa Alien Hunters Organization,
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
W sumie, hmmm - sam nie wiem...
Katana - zacząłem czytać, ale po kilku zdaniach stwierdziłem że coś dziwne txty i przeszedłem na:
Survival - od tego zacząłem - ogólnie spożo, ale jak można zapomnieć o goretexie (buty!!!, kurtki...), więc wstępnie niezniechęcony zacząłem klikać dalej. Nie będę się dalej rozpisywał, poświęciłem na stronkę z 10-15 minut, ale po tym jak broń palna opisywana jest na przykładzie SIGów z "Archiwów X", a link o Aikido zawiera m.in.:
"Sekret aikido polega na pozostawaniu w jeddości z Wszechświatem i zharmonizowaniu się z jego ruchem. Ten, kto poznał tajniki aikido, ma Wszechświat "w sobie" i może powiedzieć - "jestem Wszechświatem". Jestem niepokonany niezależnie od szybkości ataku. Nie dlatego, że moja technika jest lepsza czy też szybsza od techniki napastnika. To nie jest kwestia szybkości. Walka jest rozstrzygnięta zanim się zaczęła. Kiedy ktoś chce walczyć ze mną - Wszechświatem - musi naruszyć jego harmonię i w tym samym momencie, w którym decyduje się na atak, jest już pokonany. Nie ma tu miary czasu - wolno czy szybko. Aikido to nie przeciwdziałanie: dzięki temu zawsze wygrywa. Najpierw powinieneś uczynić serce Boga swoim sercem. Bóg - to Wielka Miłość. Wszechobecność w każdym miejscu i czasie. W miłości nie ma niezgody. Miłość nie ma wrogów. Umysł przyjmujący możliwość istnienia wroga nie pozostaje w zgodzie z wolą Boga."
całość potraktowałem już z humorem
Pisane przez kilku ludzi, więc i różne txt'y. Co o tym myślicie?
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
.... do kosza
Mars
Napisano Ponad rok temu
"1 palka to palka, ale 2 palki to juz escrima" :?
Istne jaselka....
Napisano Ponad rok temu
To napisał (bodajże w latach 50-tych ubiegego wieku) twórca aikido - Morihei Ueshiba. Poczytajcie sobie o aikido i Dalekim Wschodzie w ogóle, a nie od razu "brednie" i "wodnikowcy"
No cóż, smutny znak naszych czasów - jak coś jest bardziej abstrakcyjne od instrukcji obsługi telewizora, to x % populacji wzrusza ramionami i mówi "brednie".
Napisano Ponad rok temu
"DWIE PALKI - to już jest filipiński styl o nazwie Eskrima"
Nunchaku wg nich sluzylo do ugniatania zboza, ale pomylili to to z naszym polskim cepem, bo nunchaku na Okinawie sluzylo do poganiania koni ...
A okreslilem wszystko tak dosadnie bo po woli cholera mnie bierze jak przegladam niektore polskie www. (vide tsunami) gdzie ludzie pisza po prostu nieprawdziwe rzeczy...
Napisano Ponad rok temu
Niniejszym ogłaszam, że zwracam honor Vince'owi. :-)
Ano bywa, że zawartość stron tematycznych jest raczej średnio poprawna merytorycznie.
No tak... Temat jako taki rzeczywiście "nienożowy".
Zaraz, zaraz... NUNCHAKU SŁUŻYŁO DO POGANIANIA KONI??? 8O
Lekko mnie zszokowałeś. Idę przeszperać forum o walce bronią...
Napisano Ponad rok temu
Zaraz, zaraz... NUNCHAKU SŁUŻYŁO DO POGANIANIA KONI???
Lekko mnie zszokowałeś. Idę przeszperać forum o walce bronią...
Ano
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
zapraszam do lektury
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Co sądzicie o nożach Timberline ?
- Ponad rok temu
-
"cho" - wcięcie w ostrzu khukri
- Ponad rok temu
-
wysyłka zagranicę
- Ponad rok temu
-
Crowfoot - ponowne spojrzenie na chlodno..
- Ponad rok temu
-
Allegro-prawie oryginały :)
- Ponad rok temu
-
Firmowy motyl - ostrze wieksze niz 4,2 cala
- Ponad rok temu
-
0 blade play
- Ponad rok temu
-
LCC special ltd. edition