trening kondycyjny z elementami karate
Napisano Ponad rok temu
10 min - rozgrzewka.
20 min - pajacyki, skoki, chodzenie na nogach.
20 min - mae keage, uchi keage, soto keage, po 100 powtórzeń na nogę.
20 min - uderzenia seiken morote chudan, jodan tsuki, seiken oi tsuki chudan, jodan, w pozycji kiba dachi. Bloki.
10 min - brzuszki pełne.
10 min - pompki, przysiady.
10 min - rozciąganie.
Co wy na to?
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Za 1 razem tez sie pomylilem. Zdolalem jednak poznac MAcka na tyle ze tresc postu sklonila mnie do przeczytania nicka usera
Powinno sie zabronic uzywania tych samych avatarow, moze doprowadzic taki stan rzeczy do nie codziennych sytuacji
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam i czekam wkoncu na jakas odpowiedz odnosnie tego treningu
Napisano Ponad rok temu
Ja bym sobie darował te kopanie i uderzenia w powietrze, bo to strasznie nużące. :-) Raczej starałbym się wymyślić jakieś proste ćwiczenia z partnerem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Szkoda twoich kolan na takie kopanie. Przez jakiś czas też kopałem setki razy w powietrze i zaczęły się bóle kolan...Nie zalezy mi na treningu karate, bo nie trenuje tego. Chcialbym jedynie wzmocnic swoja kondycje, dodajac do tego kopniecia z karate. Trenuje sam w domku, bo brak mi narazie czasu, zeby trenowac w jakims klubie o konkretnej godzinie.
Jeśli chodzi ci o trening ogólnorozwojowy, to pisz na forum Sport... - coś wymyślimy.
Napisano Ponad rok temu
Wiesz tylko, ze mi nie chodzi o trening ogolnorozwojowy, ale o trening czysto kondycyjny z elementami rozciagania.
Napisano Ponad rok temu
a co do znuzenia sie z tym to jestem za
mam takie pytanie co do tego treningu....czy cwiczyles cos wczesniej ?
bo widze trening jest przynajmniej dla mnie trudny jak na poczatek...uderzenia morote tsuki przez 20 min i to w pozycji kiba-dachi no pewnej kondycji juz wymaga a co dopiero reszta cwiczen ....
Napisano Ponad rok temu
No to rób sobie codziennie po 300 kopnięć na dużej szybkości, to zobaczysz wkrótce efekty.Slaszysz jesli chodzi o kopanie w powietrze czy tak bardzo sa negatywne to bym sie nie zgodzil......no chyba ze sie to wykonuje zle technicznie to jak najbardziej odczuwa to pozniej cialo
a co do znuzenia sie z tym to jestem za
Napisano Ponad rok temu
po pierwsze powinno sie zaczac od pewnej liczby startowej i zwiekszac codziennie ilosc o 5 naprzyklad...
a po drugie to trzeba zaczac kopac nizej wolniej i Technicznie i kiedy dojdziemy juz do dobrego poziomu na okreslona wysokosc kopniecia to dopiero zwiekszac....a nie odrazu "szybko i na duzej wysokosci"
pozdrowka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kondycje bedziesz mial - ale chodzic nie bedziesz mogl.
Oczywiscie jezeli bedziesz kopal w nadmiarze. Inaczej niz w powietrze nie nauczysz sie podstawowych technik, a poza tym uczysz sie kontrolowac noge.
Zreszta, wydaje mi sie ze juz gdzies taki topic na forum byl......
Napisano Ponad rok temu
20 min - mae keage, uchi keage, soto keage, po 100 powtórzeń na nogę.
Slaszysz ma 100% racji kopanie technik w powietrze zdrowe nie jest!
ALE... tu musze Feniksa wziasc w obrone, poniewaz o ile sie znam, techniki ktore napisal sa wykonywane prosta noga. To sa bardziej wymachy niz kopniecia, a wiec kwestia szkodliwosci podczas wyprostu nogi odpada.
Na moj gust mozesz tak se wymachiwac :-)
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam nadzieje, ze wkoncu doczekam sie jakiejs odpowiedz...
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Skoro będą to wymachy wyprostowanej nogi, to nie powinno być problemów. Uważaj na wymachy w płaszczyźnie bocznej, aby nie nadwyrężyć sobie mięśni i ścięgien wewnętrznej strony uda przy mocnym wymachu. Najpierw rób powoli, żeby zbadać swój zakres ruchu. W miarę rozgrzewania ciała zakres można stopniowo zwiększać. Umiar wskazany, postępy przyjdą z czasem.Czy taki trening wykonywany dwa razy gora trzy razy w tygodniu szkodzi kolanom??
Mam nadzieje, ze wkoncu doczekam sie jakiejs odpowiedz...
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Uporczywy problem
- Ponad rok temu
-
ile Arnold ma wzrostu i ile ważył ?
- Ponad rok temu
-
reka mi puchnie:D
- Ponad rok temu
-
Joga
- Ponad rok temu
-
jak się podciągać
- Ponad rok temu
-
HMB
- Ponad rok temu
-
Zrób to sam - rozbuduj ekspander (coś jak MattFurey)
- Ponad rok temu
-
Podciaganie problem.
- Ponad rok temu
-
stłuczenia...
- Ponad rok temu
-
ból lewe udo ..
- Ponad rok temu