:-)
   :-)

Napisano Ponad rok temu
Yes Ser! Nazwisko stopień / aikikai/Ueshiba
co do miast to by dało się zrobić, poproszę zarząd o przysłanie
Napisano Ponad rok temu

co ty pleciesz przeciez dostajesz stopien od samego Ueshiby

Napisano Ponad rok temu
:-) garry!! :-)

Napisano Ponad rok temu
Zarzeczna Sylwia 3 DAN, Kazała Krzysztof 1 DAN, Kuczyńska Alicja 1 DAN
Napisano Ponad rok temu
Nie umniejszajmy roli egzaminatorów w nadawaniu stopni. Czy to nie jest tak, że Doshu wystawia papiery na podstawie rekomendacji od egzaminatora? To egzaminator nadaje stopień, a to że szef organizacji się wystawia papierki, to zupełnie inna sprawa.:-) garry!! :-)

Garry nie dostaje od samego Ueshiby, szczerze mówiąc nie wiem od kogo dostaje :? . Ale w aikikaju wszyscy danowcy mają osobisty podpis Ueshiby.
Nikomu to nie przeszkadza. :roll:
Napisano Ponad rok temu
Wszelkie stopnie mistrzowskie Kokusai Aikido Kenshukai Kobayashi Hirkazu Ha nadawane są przez Shihan A. Cognard.:-) garry!! :-)

Garry nie dostaje od samego Ueshiby, szczerze mówiąc nie wiem od kogo dostaje :? . Ale w aikikaju wszyscy danowcy mają osobisty podpis Ueshiby.

Napisano Ponad rok temu
Wszelkie stopnie mistrzowskie Kokusai Aikido Kenshukai Kobayashi Hirkazu Ha nadawane są przez Shihan A. Cognard.:-) garry!! :-)

Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Droga Redakcjo, nie wiem skąd masz takie wiadomości ale mylisz się i to baaaaaardzo. Osobiście widziałem dokumenty nadania 8 dan przez shihana Hirokazu Kobayashiego. Jeżeli nie wierzysz jedź i sprawdź naocznie. Wiszą one w nowo otwrtym dojo organizacji Bourg - Argental.

8)
   8)    

Napisano Ponad rok temu
 :wink:
   :wink:

Napisano Ponad rok temu
To jest jakaś wyimaginowana sytuacja. Trzymajmy się konkretów. W Aikido takiego problemu nigdy nie było. O-sensei nadawał dany swoim uczniom według własnego widzimisię. Sam sobie nie nadał, bo po co? Tytuł jego następców to Doshu i jest to tytuł poza hierarchią danów. Założyciel i jego spadkobiercy są poza hierarchią danów.A skoro już mówisz o nadawaniu stopni to taki mały paradoks. Jeżeli umierający mistrz ma 10 dan i nie może nadać następcy tego stopnia, to jego następca ma 9 dan. Przyjmijmy, że sytuacja się powtarza i kolejny spadkobierca ma już 8 dan itd. itd.
Wg. tego co szanowna redakcja sugeruje to tak właśnie są nadawane stopnie w jego organizacji

Napisano Ponad rok temu
No widze, że się niezła zadyma szykujeA to bardzo przepraszam, opierałem się tylko na tym co dowiedziałem się od japońskich uczniów H.Kobayashiego w Osace, następca H.Kobayashi w jego dojo(na kimonach mają charakterystyczne czerwone krzyże) ma 7 dan (aikikai zresztą, ale to drobiazg).
Jeśli są papiery to jako redakcja będę bardziej niż wdzięczny za skany bo szykuję dla Budojo publikację na temat uczniów H.Kobayashi w Japonii i w Europie, ale mam mało wiarygodnej dokumentacji dot. jego europejskich uczniów.
8)

przy tym to nasze niewinne pytanka na forum to jak pisk myszek ( o ile my z Jeżem mozemy rozmiarowo za takie uchodzić
  przy tym to nasze niewinne pytanka na forum to jak pisk myszek ( o ile my z Jeżem mozemy rozmiarowo za takie uchodzić   ) przy ryku lwa
  ) przy ryku lwa   

:wink:   A swoją drogą to jest ciekawy temat jeno boję sie braku dziennikarskiego obiektywizmu, jako ze autora trudno uznać za niezaangażowanego badacza. No chyba że potraktuje to jako próbę przerzucenia pomostu pomiędzy tymi odmianami aikido - zwłaszcza w Polsce nieco zanagonizowanymi, choć zupełnie niepotrzebnie w mojej opinii
   :wink:   A swoją drogą to jest ciekawy temat jeno boję sie braku dziennikarskiego obiektywizmu, jako ze autora trudno uznać za niezaangażowanego badacza. No chyba że potraktuje to jako próbę przerzucenia pomostu pomiędzy tymi odmianami aikido - zwłaszcza w Polsce nieco zanagonizowanymi, choć zupełnie niepotrzebnie w mojej opinii 

Napisano Ponad rok temu
W poszukiwaniach na drodze budo Redakcja zbładziła na różne (od)drogi, niestety w stosowanych technikach konwersacji porusza stare i znane metody, przy czym nie odwiedziła nawet szacownego Archiwum VB, gdzie mozna znaleźc równie stare i (za)grzebane tematyA to bardzo przepraszam, opierałem się tylko na tym co dowiedziałem się od japońskich uczniów H.Kobayashiego w Osace, następca H.Kobayashi w jego dojo(na kimonach mają charakterystyczne czerwone krzyże) ma 7 dan (aikikai zresztą, ale to drobiazg).
Jeśli są papiery to jako redakcja będę bardziej niż wdzięczny za skany bo szykuję dla Budojo publikację na temat uczniów H.Kobayashi w Japonii i w Europie, ale mam mało wiarygodnej dokumentacji dot. jego europejskich uczniów.
8)

) na ścianie w dojo Bourg Argental...Jak to mówi Szczepan, wybieram przekaz mistrz-uczeń :wink:
  ) na ścianie w dojo Bourg Argental...Jak to mówi Szczepan, wybieram przekaz mistrz-uczeń :wink:  Napisano Ponad rok temu
Alez Drogi JS, w żadnym wypadku nie zamierzam Cie scigac, wręcz przeciwnie, czuje sie wyróżniony, no i rosnie mi wskaźnik cytowańJ_S, który woli (podobnie jak Łabędź) szybować ponad podziałami 8)
PS. Szanownego Łabędzia proszę o nieściganie mojej osoby z powodu bezprawnego użycia jego słów :wink:

. Pozdrawiam
  . PozdrawiamNapisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
 ) .
  ) . Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Kto nie wie, kto wie a kto chce się dowiedzieć:
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
 FaceBook
 FaceBook 
- Ponad rok temu