![:D](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/biggrin.png)
![:)](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/smile.png)
![:lol:](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/lol.gif)
Napisano Ponad rok temu
Yes Ser! Nazwisko stopień / aikikai/Ueshiba
co do miast to by dało się zrobić, poproszę zarząd o przysłanie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
:-) garry!! :-)
![]()
co ty pleciesz przeciez dostajesz stopien od samego Ueshiby
![]()
Napisano Ponad rok temu
Zarzeczna Sylwia 3 DAN, Kazała Krzysztof 1 DAN, Kuczyńska Alicja 1 DAN
Napisano Ponad rok temu
Nie umniejszajmy roli egzaminatorów w nadawaniu stopni. Czy to nie jest tak, że Doshu wystawia papiery na podstawie rekomendacji od egzaminatora? To egzaminator nadaje stopień, a to że szef organizacji się wystawia papierki, to zupełnie inna sprawa.:-) garry!! :-)
![]()
![]()
Garry nie dostaje od samego Ueshiby, szczerze mówiąc nie wiem od kogo dostaje :? . Ale w aikikaju wszyscy danowcy mają osobisty podpis Ueshiby.
Nikomu to nie przeszkadza. :roll:
Napisano Ponad rok temu
Wszelkie stopnie mistrzowskie Kokusai Aikido Kenshukai Kobayashi Hirkazu Ha nadawane są przez Shihan A. Cognard.:-) garry!! :-)
![]()
![]()
Garry nie dostaje od samego Ueshiby, szczerze mówiąc nie wiem od kogo dostaje :? . Ale w aikikaju wszyscy danowcy mają osobisty podpis Ueshiby.
Nikomu to nie przeszkadza. :roll:
Napisano Ponad rok temu
Wszelkie stopnie mistrzowskie Kokusai Aikido Kenshukai Kobayashi Hirkazu Ha nadawane są przez Shihan A. Cognard.:-) garry!! :-)
![]()
![]()
Nikomu to nie przeszkadza. :roll:![]()
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Droga Redakcjo, nie wiem skąd masz takie wiadomości ale mylisz się i to baaaaaardzo. Osobiście widziałem dokumenty nadania 8 dan przez shihana Hirokazu Kobayashiego. Jeżeli nie wierzysz jedź i sprawdź naocznie. Wiszą one w nowo otwrtym dojo organizacji Bourg - Argental.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To jest jakaś wyimaginowana sytuacja. Trzymajmy się konkretów. W Aikido takiego problemu nigdy nie było. O-sensei nadawał dany swoim uczniom według własnego widzimisię. Sam sobie nie nadał, bo po co? Tytuł jego następców to Doshu i jest to tytuł poza hierarchią danów. Założyciel i jego spadkobiercy są poza hierarchią danów.A skoro już mówisz o nadawaniu stopni to taki mały paradoks. Jeżeli umierający mistrz ma 10 dan i nie może nadać następcy tego stopnia, to jego następca ma 9 dan. Przyjmijmy, że sytuacja się powtarza i kolejny spadkobierca ma już 8 dan itd. itd.
Wg. tego co szanowna redakcja sugeruje to tak właśnie są nadawane stopnie w jego organizacji![]()
![]()
Napisano Ponad rok temu
No widze, że się niezła zadyma szykujeA to bardzo przepraszam, opierałem się tylko na tym co dowiedziałem się od japońskich uczniów H.Kobayashiego w Osace, następca H.Kobayashi w jego dojo(na kimonach mają charakterystyczne czerwone krzyże) ma 7 dan (aikikai zresztą, ale to drobiazg).
Jeśli są papiery to jako redakcja będę bardziej niż wdzięczny za skany bo szykuję dla Budojo publikację na temat uczniów H.Kobayashi w Japonii i w Europie, ale mam mało wiarygodnej dokumentacji dot. jego europejskich uczniów.![]()
8)
![]()
Napisano Ponad rok temu
W poszukiwaniach na drodze budo Redakcja zbładziła na różne (od)drogi, niestety w stosowanych technikach konwersacji porusza stare i znane metody, przy czym nie odwiedziła nawet szacownego Archiwum VB, gdzie mozna znaleźc równie stare i (za)grzebane tematyA to bardzo przepraszam, opierałem się tylko na tym co dowiedziałem się od japońskich uczniów H.Kobayashiego w Osace, następca H.Kobayashi w jego dojo(na kimonach mają charakterystyczne czerwone krzyże) ma 7 dan (aikikai zresztą, ale to drobiazg).
Jeśli są papiery to jako redakcja będę bardziej niż wdzięczny za skany bo szykuję dla Budojo publikację na temat uczniów H.Kobayashi w Japonii i w Europie, ale mam mało wiarygodnej dokumentacji dot. jego europejskich uczniów.![]()
8)
![]()
Napisano Ponad rok temu
Alez Drogi JS, w żadnym wypadku nie zamierzam Cie scigac, wręcz przeciwnie, czuje sie wyróżniony, no i rosnie mi wskaźnik cytowańJ_S, który woli (podobnie jak Łabędź) szybować ponad podziałami 8)
PS. Szanownego Łabędzia proszę o nieściganie mojej osoby z powodu bezprawnego użycia jego słów :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kto nie wie, kto wie a kto chce się dowiedzieć:
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu