changchuan sportowe
Napisano Ponad rok temu
Dlaczego każdy zawodnik robi ją nieco inaczej??? Znacie pewnie strone wushucentral.com - tam jest ona w wykonaniu wieeelu zawodników i można doliczyć się kilkudziesięciu różnic!!! Mam rozrysowaną tą formę i tam jest jeszcze inaczej wiele ruchów. Przykład - na końcu podcięcie do tyłu. połowa zaowdników wykonuje odepchnięcie z rąk na biodrach, połowa bezpośrednio z pozycji... i tak dalej i tak dalej... Przecież to jest forma obowiązkowa i chyba nie powinno być takich różnic. Ja uczyłem się jej od mistrza LiJuna i on tez uczył jej nieco inaczej... Jak to kurde jest?
I czy jest tutaj ktoś kto dobrze zna tą formę?
Napisano Ponad rok temu
Co pewien czas wprowadzane są różnice we wzorcowej formie, po to, żeby konkurencja nie zdążyła się nowej wersji nauczyć przed zawodami i żeby można było te parę setnych punktu urwać. Gdzieś czytałem na sieci, że jest to powszechna praktyka pekinskiego ośrodka wushu, żeby inne oddziały wypadały gorzej
Tak czy inaczej moi znajomi wushowcy jak się dorwą do każdej nowszej wersji, to obsesyjnie śledzą zmiany i potem ćwiczą zmodyfikowane, coby na bieżąco być. Ja bym się zachlasatał
K.
Napisano Ponad rok temu
Sprytki z tych pekinczykow
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeśli ktoś z obecnych na forum zna formę sportową changchuan to proszę o kontakt ze mną tutaj na forum bądź na priv'a. Chodzi mi o formę która zaczyna się tak:
Będę bardzo wdzieczny
Napisano Ponad rok temu
powodzenia;)
Napisano Ponad rok temu
kontaktuje sie z Toba :wink: znam te forme (chyba dosc dobrze;) ) a wiec to jest tak ze masz jakas dowolnosc w formach sportowych (jest ogolenie zarysowana forma a reszta zalezy od Twojej interpretacji - moze latwiej by bylo sie spotkac i pokazac;)) i sa dowolne np 3 rozne kierunki tej samej pozycji a jak zrobisz... zalezy od Ciebie ale musisz wiedziec co i na ile mozesz zmienic a to naprawde latwiej pokazac... (jesli jestes z wawy to zapraszam na jakis trening Nama (np jutro ok 14 na raszynskiej bedziemy cwiczyc - juz do zawodow ale mozesz przyjsc pocwiczyc i pogadac;) - a to jak chinczycy robia to jest chyba calkiem inny temat;) jhak masz jakies konkretne pytania to pytaj;)
powodzenia;)
no nie wiem chlopaki ale rozmawialem w niedziele z trenerem z instutytu sportowego w pekinie i was cienko widze jako ze olimpaida chince planuja zmienic regulamin zawodow na krotki czas przed nia tak aby inne druzyny nie mialy czas ise przygotowac i powprowadzac elementy sportowo baletowe jak np skoki z obrotami o 360 stopni czy salta!!!!!!
oni sa tacy mili nieprawdaz
Napisano Ponad rok temu
oni sa tacy mili nieprawdaz [/quote]
nom skoki z obrotami 360 i salta to oni juz od jakiegos czasu robia a i my zaczynamy - troche trudniej bedize z tymi 720 (co oni tez juz robia) no ale moze sie uda a salta nie sa takie trudne... moze jednak nie bedize tak zle na olimpiadzie i moze do tego czasu w polsce bedize jakis pozadny trener od sportu bo narazie nie ma nic ani trenera ani kontaktow:/ ale jak na samouczkow wydaje mis ie ze niezle sobie radzimy;)
pozdrawiam;)
Napisano Ponad rok temu
nom skoki z obrotami 360 i salta to oni juz od jakiegos czasu robia a i my zaczynamy - troche trudniej bedize z tymi 720 (co oni tez juz robia) no ale moze sie uda a salta nie sa takie trudne... moze jednak nie bedize tak zle na olimpiadzie i moze do tego czasu w polsce bedize jakis pozadny trener od sportu bo narazie nie ma nic ani trenera ani kontaktow:/ ale jak na samouczkow wydaje mis ie ze niezle sobie radzimy;)
pozdrawiam;)
mam nadzieje, ze to zmienisz Jedrku niebawem . na razie zycze powodzenia na zawodach!
Napisano Ponad rok temu
mam nadzieje, ze to zmienisz Jedrku niebawem . na razie zycze powodzenia na zawodach!
mam nadizeje ze sei zobaczymy na zawodach ktore sei zapowiadaja dosc ciezko...
a co do zmian... bede robil co tylko w mojej mocy;)
pozdr
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
9.95$ miesiecznie ;)
- Ponad rok temu
-
Kung Fu w...
- Ponad rok temu
-
Przetrenowanie