i o tym wlasnie chcialem z wami moi drodzy capoeiristas pogawedzic
  i o tym wlasnie chcialem z wami moi drodzy capoeiristas pogawedzic   jakie jest wasze zdanie na ten temat? (a mzoe ja cos pokrecilem i tematu w ogole byc nie powinno  8O
  jakie jest wasze zdanie na ten temat? (a mzoe ja cos pokrecilem i tematu w ogole byc nie powinno  8O    :wink:  )
   :wink:  )

Napisano Ponad rok temu
 i o tym wlasnie chcialem z wami moi drodzy capoeiristas pogawedzic
  i o tym wlasnie chcialem z wami moi drodzy capoeiristas pogawedzic   jakie jest wasze zdanie na ten temat? (a mzoe ja cos pokrecilem i tematu w ogole byc nie powinno  8O
  jakie jest wasze zdanie na ten temat? (a mzoe ja cos pokrecilem i tematu w ogole byc nie powinno  8O    :wink:  )
   :wink:  )

Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
 w rodzie z kimś dużo starszym stażem to może się przewieźć
   w rodzie z kimś dużo starszym stażem to może się przewieźć  hehehe
  hehehe 
   ), ale jak przegina i np. na maksa kopie w drugą osobę w przekonaniu, że ten starszy jest lepszy i zawsze powinien uniknąć, to w każdej chwili ten starszy może zacząć grać tak samo, a wtedy młodszy nie zdąży się uchylić  :twisted:
  ), ale jak przegina i np. na maksa kopie w drugą osobę w przekonaniu, że ten starszy jest lepszy i zawsze powinien uniknąć, to w każdej chwili ten starszy może zacząć grać tak samo, a wtedy młodszy nie zdąży się uchylić  :twisted:

Napisano Ponad rok temu
 szacuneczek  poklon
    szacuneczek  poklon

Napisano Ponad rok temu
Nie przejmuj się tym. Na pewno to nie ostatni raz, jak czegoś nie rozumiesz.nic z tego nie rozumiem
Napisano Ponad rok temu
 bez wiekszych stresow.... 8)
  bez wiekszych stresow.... 8)

Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
ale ten mlodszy stopniem powienien miec mozliwosc robic wszystko tak dobrze jak tylko potrafi
 Wiesz o co chodzi Moruś, prawda?
   Wiesz o co chodzi Moruś, prawda?   
 Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Np. jest trening taekwondo. Jest koleś co trenuje od niedawna. Trener zarządza by się podzielić w pary i sparować i ten młodziak zamiast sparować z takimi młodziakami jak on to prosi trenera by z nim posparował. I wtedy dostaje od trenera ostry wpier... Bo trener każdy sparing traktuje tak samo, sparuje na serio, a nie dostosowuje się do przeciwnika.tak probujac przelozyc to chociazby na taekwondo nie mam zadnego odniesienia... nie potrafie sobie wyobrazic jak ktos cffaniakuje wzgledem mnie albo ja wzgledem kogos...
Napisano Ponad rok temu
nie wyobrazam sobie gdybym mial walczyc tylko z ludzmi do mojego stopnia wlacznie, moze stad widze to troche inaczej... a pretensje keiruje tylko do siebie :wink: czarny czy bialy pas... ciagle pozostaje tylko czlowiekiem 8)"Jeśli starasz się równać do lepszych od siebie, to miej na uwadze, że możesz przegrać tę rywalizację, jeśli lepszy pokaże co potrafi."
Czy to będzie koszykówka czy thai box czy ping pong.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
 Dlaczego od razu zakladacie,ze osoba z nizszym stopniem,stażem itp,która gra energicznie,stara się zaskoczyć drugiegio capoeirista i wykorzystuje malicie,musi "cwaniaczyć"? 8O   Szacunek przejawia się w odpowiednim wejściu do roda,wykupieniu,ale już w roda trzeba się starać,bo inaczej wyjdzie na to,ze pomarańczowy cordao nie zrobi nic,bo się "dostosowuje "do slabszego,a tenże słabszy ogranicza się do zmiany miejsc i role,żeby nie urazić lepszego...Paranoja...i najlepszy sposób na to,zeby osoby z wyższym cordao rozleniwiły się,bo skoro w rodzie nie mozna im udowodnić,ze nie są tacy wspaniali  :wink:   Gdzieś tu na forum znalazlam wypowiedź taklej osoby,ktora stwierdzila,ze jak widzi drugiego z wyższym stopniem,to sprawdza w roda ,czy sobie na ten stopień zasluzyla
   Dlaczego od razu zakladacie,ze osoba z nizszym stopniem,stażem itp,która gra energicznie,stara się zaskoczyć drugiegio capoeirista i wykorzystuje malicie,musi "cwaniaczyć"? 8O   Szacunek przejawia się w odpowiednim wejściu do roda,wykupieniu,ale już w roda trzeba się starać,bo inaczej wyjdzie na to,ze pomarańczowy cordao nie zrobi nic,bo się "dostosowuje "do slabszego,a tenże słabszy ogranicza się do zmiany miejsc i role,żeby nie urazić lepszego...Paranoja...i najlepszy sposób na to,zeby osoby z wyższym cordao rozleniwiły się,bo skoro w rodzie nie mozna im udowodnić,ze nie są tacy wspaniali  :wink:   Gdzieś tu na forum znalazlam wypowiedź taklej osoby,ktora stwierdzila,ze jak widzi drugiego z wyższym stopniem,to sprawdza w roda ,czy sobie na ten stopień zasluzyla  Ja po prostu mam lekki uraz do traktowania z wielkim szacunkiem Osoby-Z-Długim-Stażem albo wysoki stopień,po taekwondo i po niebieskich pasach,które nie umialy zrobić dobrze odpowiednika martelo....
  Ja po prostu mam lekki uraz do traktowania z wielkim szacunkiem Osoby-Z-Długim-Stażem albo wysoki stopień,po taekwondo i po niebieskich pasach,które nie umialy zrobić dobrze odpowiednika martelo....  no szkoda gadać.
  no szkoda gadać. Oczywiście mestre,instrutorom i w ogóle osobom które nas uczą należy się szacunek,nie tylko w roda...Ale jeśli ktoś już coś umie,a wyższy cordao nie jest wyższy o 6stopni :-)  , ale np.o 1 albo 2,to (moim zdaniem)w rodzie mozna sobie pozwolić na nawiązanie równorzędnej rozmowy :wink:   PS bylam świadkiem sytuacji,gdzie osoba z pierwszym stopniem nauczycielskim(tzn.zdająca wlaśnie na ten stopień.) grała dość ostro z conra-mestre,chyba nawet jakieś kulanki przez chwilę były...I co?Contra-mestre POCHWALIŁ po roda tych,ktorzy sie nie bali i grali energicznie
   Oczywiście mestre,instrutorom i w ogóle osobom które nas uczą należy się szacunek,nie tylko w roda...Ale jeśli ktoś już coś umie,a wyższy cordao nie jest wyższy o 6stopni :-)  , ale np.o 1 albo 2,to (moim zdaniem)w rodzie mozna sobie pozwolić na nawiązanie równorzędnej rozmowy :wink:   PS bylam świadkiem sytuacji,gdzie osoba z pierwszym stopniem nauczycielskim(tzn.zdająca wlaśnie na ten stopień.) grała dość ostro z conra-mestre,chyba nawet jakieś kulanki przez chwilę były...I co?Contra-mestre POCHWALIŁ po roda tych,ktorzy sie nie bali i grali energicznie  

Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
 FaceBook
 FaceBook 
- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu