szukam SZTUKI walki dla siebie...
Napisano Ponad rok temu
Buaaa chaaaa chaa cha cha
Ale przyznam w tajemnicy, że wybór wydaje się być całkiem rozsądny na oko przynajmniej moje niewprawne 8)
Pozdrówka,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Ale widać jest Was, zazdrośników więcej 8)
K.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A poza tym jesteśmy bardzo sympatyczni oraz (to napiszę, bo taki jeden z froum kf na pewno to przeczyta i potem mnie wyśmieje) niezwykle inteligentni
I skromni
Napisz jeszcze, że przystojni, fotogeniczni i laski lecą na yiquan. Jak uwierzy tylko w połowę to i tak przyjdzie
Napisano Ponad rok temu
Pozdrówka,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
[quote]Napisz jeszcze, że przystojni, fotogeniczni i laski lecą na yiquan. Jak uwierzy tylko w połowę to i tak przyjdzie[/quote]
Że przystojni i fotogeniczni, to można zobaczyć po spojrzeniu na stronę . A te laski... well... 8)
K.
[/quote]
Napisano Ponad rok temu
Że przystojni i fotogeniczni, to można zobaczyć po spojrzeniu na stronę .
K.
no i nieludzko sprawni
gw.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jj, kung fu, kyokushin, aikido, ten trudny chinski wyraz na "y"... doigralem sie:) ale i tak wiekszosc sekcji pewnie robi nabor w lutym (jesli nie dopiero w pazdzierniku 04), wiec cos do tej pory znajde.
szkoda tylko, ze nikt zwiazany z kendo sie nie odezwal, ale moze sprobuje cos popytac na ich podforum...
jeszcze raz dzieki.
k
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wracając do tematu, możesz spróbować tradycyjnego jiu-jitsu, w wawie bedzie hakko ryu, daito ryu,
Tak off-topic: gdzie w Warszawie jest daito-ryu?... 8O
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sorry pomyliłem adres [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Dzieki, obejrzalem - ale jesli oni maja po 3h treningow w tygodniu, w tym "glownie iaido", a daito-ryu i jodo dodatkowo... to ja jednak zostane przy aikido i bede pracowal na swoj ewentualny wyjazd do Japonii za pare lat, i tam sie na DR zapisze
Napisano Ponad rok temu
teraz kolana m dzialaja, choc poskrzypuja z lekka. co nie przeszkadza mi grac 2xtydzien w pilke na hali i jezdzic zima na desce. konkluzja: nie chcialbym trenowac czegos, co maksymalnie obciaza kolana. i jeszcze drugie zastrzezenie medyczne: bez maksymalnej rozwalki miesni karku, bo i z tym miewalem problemy;)moze sprobuj jakos podleczyc stawy
ok, moze to zbyt dramatycznie przedstawilem, ale jeszcze tak zle nie jest. tzn. szukam czegos, co mi kolan nie zmasakruje (vide: padajac w judo zawsze starasz sie ladowac "twarza w dol", czyli na kolanach, bo plecy to game over. wiec te stawy mocno cierpia), ale bez przegiec - jeszcze bez balkonicha pomykam;)
moim zdaniem piłka nożna dużo bardziej obciąża kolana niż jaki kolwiek sport walki biegasz hamujesz wtedy na kolano wywierany jest ogromny nacisk a ponieważ grasz na hali to masz jeszcze gorzej bo na dworze przynajmniej trawa i ziemia lekko amortyzują
deska snowbordowa też bardzo obciąża kolana
a co do judo to nie obciąża ono kolan tak jak piłka tylko stwarza możliwość kontuzji po upadku a to co innego i można temu dość łatwo zapobiec stosując ochraniacze siatkarskie
mnie na początku treningów bjj kolana bardzo bolały od upadków i klęczenia a od czasu kiedy kupiłem ochraniacze jest wszystko ok
chyba jedynym sportem gdzie kark jest naprawde mocno obciążony są zapasy
Napisano Ponad rok temu
Pozostawianie telefonu w domu to już jest wielki krok w strone osiągnięcia wewnętrznego spokoju i dystansu do realitypozostaje mi tylko kilka wypraw, aby przyjrzec sie treningom (bez wychodzenia w polowie po waznym telefonie,
Napisano Ponad rok temu
. Kung Fu ćwiczy się w bardzo niskich pozycjach w których nacisk na stawy nieźle daje się we znaki.
Gwoli sprostowania - u nas nie ma w systemie żadnej pozycji, która mogła by być określona jako "niska". Wszystko wysoko i naturalnie.
K.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak często jeździcie na seminaria?
- Ponad rok temu
-
Jak często jeździcie na seminaria?
- Ponad rok temu
-
seminaria nieaikidockie