Sorry tsailifo ale popełniasz nadużycie przyklejając złą (szowinizm uważam za zły, pod każdą postacią) opinię Choy Lee Futowi i jego instruktorom na podstawie tego co sie dzieje na forum CLF na stronie WWW. Takie forum to z definicji jest miejsce w którym może się wypowiedzieć każdy i na każdy temat, na dodatek anonimowo, więc może tam być wszystko i nie wolno tego pokazywać jako prawdziwego stanu rzeczy bo to jest zwykła manipulacja. Znam wszystkich instruktorów Choy Lee Futu w szkołach zgrupowanych wokół krakowskiej centrali i nie widziałem żadnego z nich ani na tamtym forum ani na tym, a nawet jeśli to nikt z nich nigdy by sobie publicznie nie pozwolił na jakieś złe opinie o obcych szkołach, zwłaszcza np. na treningu. A opinie oszołomów zostawmy tam gdzie ich miejsce czyli w ich oszołomskich głowach.
Tak że ostrożnie z tą krytyką bo czyta i szanuje Cię tutaj kupa ludzi i zupełnie niepotrzebnie budują sobie fałszywy obraz sytuacji.
Dwadziennie
Bez histerii... jakbyś poczytał to forum o którym mowa to byś znalazł wypowiedzi nie tylko Lee-futowców, ale i Li-futowców...
To ciekawe bo ja znalazłem wpisy instruktorów... no chyba że to tylko osoby pod nich się podszywające...
A jak narazie to krytykuję sytuację a nie instruktorów... chociaż uważam że oszołomstwo bierze się TEŻ dzięki temu co "wynosimy" ze szkoły w której ćwiczymy...
Nie sądzę abyś znalazł człowieka który mnie zna lub u mnie ćwiczy (ćwiczył), aby mógł powiedzieć że ja mówiłem coś złego o waszej szkole... ale jeżeli ktoś z moich uczniów sieje ferment pomiędzy szkołami to jest to również "moja" wina... bo albo go zbyt mało wyedukowałem w wiedzy na temat CLF, albo w jakis podświadomy sposób pozwoliłem mu to wszystko "źle" zrozumieć... tak czy inaczej wina leży "ZAWSZE" po stronie instruktorów...
To że ja i wasz Sifu żyjemy w jak najbardziej poprawnych stosunkach... nie musi oznaczać że cała reszta naszych uczniów ma takie samo podejście... bardzo łatwo rozkręcić "zadymę" w którą się później wdają inni nie zawsze wiedząc od czego się zaczeło... później idzie już jak lawina...
"Wy" macie swoje zdanie o nas... "My" swoje o was... Szkoda tylko że czasem to "oficjalne" zdanie nie pokrywa się z tym co "myślimy" o sobie nawzajem... nie mam tu na myśli Ciebie, mnie czy np Yaankie... mam na myśli WAS i NAS...
Znam osobiście bardzo wielu instruktorów Choy Lee Fut, zarówno obecnych jak i byłych i o większości mam bardzo dobre zdanie i opinie... jednak to są moje opinie... a te nie zawsze MUSZĄ się zgadzać z opiniami moich uczniów... (NIESTETY)