WYPADKI NA TRENINGU
Napisano Ponad rok temu
Niemniej jednak zawsze moze sie cos zdazyc
Wiec jest w krakowie cos takiego jak Krakowska Szkola Ratownictwa UMS
organizuja kursy zabiegow resuscytaji oddechowo krazeniowej i postepowania w razie urazow a robia to rzetelnie wiem bo widzialem kursy sa zakonczone wydaniem certyfikatu na unie i usa . Chyba warto zainwestowac w bezpieczenstwo a poza tym zawsze jak rodzic widzi certyfikat to mu lzej 8O
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
agencja ochrony justus , szpital mswia, rydygiera , lotnicze pogotowie ratunkowe , gopr ,wopr ale z takim podejsciem to jeszcze dlugo w polsce bedzie najwieksza umieralnosc w skutek powiklan po urazowych i braku umiejetnosci pomocy!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ciekawy jestem ile takie kursy kosztują. Ktoś wie? I ile trwają czasowo?
Napisano Ponad rok temu
Niemie jednak - wiedzy z tego zakresu nigdy za wiele...
Napisano Ponad rok temu
U nas na sekcji trenuje lekarz (anestezjolog o ile mnie pamięć nie myli) i on zabezpiecza walki.
cholera, to ostro tam trenujecie :wink:
a Kirin, powtorz sobie podstawy roznic czlowieka a zaby, o ile mnie pamiec nie myli to miales z tym pewne problemy
Mysle ze taki elementarny kursik wyjdzie niedrogo......
Napisano Ponad rok temu
Jest to bardzo potrzebne. Wlasciwie posunalbym sie do stwierdzenia, ze kazdej osobie cwiczacej sztuki walki jest to niezbedne. Umiejac kogos unieszkodliwic, musimy sie liczyc z ryzykiem, ze ta osoba moze np. stracic przytomnosc. Trzeba wtedy umiec sie zachowac. Uwazam, ze jest to konieczne.
hehe - poczytaj inne wypowiedzi na innych "forach". generalnie wynika z nich, że jak technika wyjdzie i przeciwnik straci przytomność to jedyne co wentualnie należy zrobić to go dobić. a co - 0 litości!!!!!
sorki za taką szczyptę ironii
Napisano Ponad rok temu
Bynajmniej swojego qmpla nie bede dobijal ciosem w jedno oko(Murat rlz!!! )
Napisano Ponad rok temu
Z kim wy cwiczycie ? Zdaje sie obowiazkiem prowadzacego zajecia jest znajomosc takowej...... sugerujecie ze gosc prowadzacy zajecia nie ma o tym bladego pojecia ? 8O
Nie dzieki, podajcie zatem nazwy klubow aby ludzie mogli je omijac z daleka.....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z rok temu ocieplano z zewnątrz mój blok ... była ekipa i rusztowania ... ( nie wspominam już, o pobódkach typu: 8.15 a tu dwóch gości przy moim parapecie <4 piętro> opowiada sobie historię: "chciała się jebać - to ją jebałem" )
Któregoś dnia jeden z panów wypadł z rusztowania z wysokości 3 piętra na trawnik ... z 15-to osobowej ekipy w ciągu minuty został tylko on ... na dole ...
TYLE NA TEMAT WYPADKÓW I OPIEKI MEDYCZNEJ
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
"mezalianse"
- Ponad rok temu
-
Zle nawyki
- Ponad rok temu
-
co robic jak trafisz na pistolet?
- Ponad rok temu
-
Kompletna sztuka walki ?
- Ponad rok temu
-
Bruce Lee a homie???
- Ponad rok temu
-
aikido vs bjj
- Ponad rok temu
-
Ile zajmuje Wam dotarcie na trening?
- Ponad rok temu
-
POCZĄTEK
- Ponad rok temu
-
Glowne mechanizmy uczestnictwa w organizacjach (sw)
- Ponad rok temu
-
Legalność sekcji sportów walki.
- Ponad rok temu