Kilka pytań niedoświadczonego
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
treningi capoeiry sa nie do wytrzymania. ja sam nie dałbym rady.
wytrzymac 2 godziny napier... w bębenki i strune fortepianowa to nie dla mnie:) :-)
a tak serio, stary, zobacz postawiłeś naprzeciwko dwa całkowicie inne kierunki. capoeira versus Kravmaga- czyli cos całkowicie innego.
trudno znalezć pomiędzy tymi stylami cos wspólnego.
proponuje ci zatem najpierw zapoznac sie ze stronami posiwconymi tym stylą, w linkach ktore masz na górze, a potem poznaj sobie swój organizm, bo my Ci nie powiemy czy dasz rade czy nie.
a jak juz posiądzeisz pojęcie co jest co, to zastanów sie co Ci sie podoba i do czego chcesz to wykorzystac.
(panienke łatwiej poderwac na capo:D )
a jezeli chodzio kravmage to jednak lepiej miec juz podstawy i znajomosci innych styli.
przeczytasz sobie o tym, na jednej stronie, której tu nie wymienie, bo bedzei ze podliz, ale autorem jest ktos o ksywie Combat- tam masz rozpis.
pozdrawiam.
p.s. chłopaki rpzyznajcie ze to lepsze pytanie niż co jest lepsze na miast aikido czy bjj??
Napisano Ponad rok temu
Cze. mam 15 lat i interesuje się KRAVKĄ.
Heh... w sumie się jeszcze nie spotkałem zeby ktos w tak młodym wieku zapisywał sie na Krav Mage
Jestem niedoświadczony w sztukach walki, chciałbym się zapisać na kravke, obawiam się tylko że nie mam przygotowania fizycznego i nie wytrzymam treningu i nie mam doświadczenia.
Ja bym Ci raczej radził jakąś inną sztuke walki, bardziej ogólnorozwojową która przygotuje Cie do dalszej ew. przygody z kombatem.
pzdr
Charlie
Napisano Ponad rok temu
I rada na przyszlosc : nie opieraj sie na opiniach tak "doswiadczonych" kolegów.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czytanie strony combata po to zeby sie dowiedzic czegos o kravmadze jest pomylka.
c) jakie konkretnie masz problemy? :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tia, juz to widze, niepowiem my robimy okolo 80 na rozgrzewce, w seriach po 10, ale te 300 cos mi sie nie chce wiezyc, najlepier idz na trening popatrzec i sam zobacz czy robią 300 pompek, wedlog mnie to jest nimozliwe, przeciez by to z pol godziny zajelo :-)No wiesz jak trzysta pompek to jest mało na capo to ile jest dużo
Napisano Ponad rok temu
OMG chlopie, nie dziwie sie ze niektorym graduados szkoda zdrowia tu zagladac jak widza takie bzdury o capo. Dzizas maria, no nic, nie moja rola uswiadamiac :twisted: . Ale juz on-topic: Co do kravki, idz i przekonaj sie sam - nie ma 100% skutecznej metody.masz racje.
treningi capoeiry sa nie do wytrzymania. ja sam nie dałbym rady.
wytrzymac 2 godziny napier... w bębenki i strune fortepianowa to nie dla mnie:) :-)
a tak serio, stary, zobacz postawiłeś naprzeciwko dwa całkowicie inne kierunki. capoeira versus Kravmaga- czyli cos całkowicie innego.
trudno znalezć pomiędzy tymi stylami cos wspólnego.
proponuje ci zatem najpierw zapoznac sie ze stronami posiwconymi tym stylą, w linkach ktore masz na górze, a potem poznaj sobie swój organizm, bo my Ci nie powiemy czy dasz rade czy nie.
a jak juz posiądzeisz pojęcie co jest co, to zastanów sie co Ci sie podoba i do czego chcesz to wykorzystac.
(panienke łatwiej poderwac na capo:D )
a jezeli chodzio kravmage to jednak lepiej miec juz podstawy i znajomosci innych styli.
przeczytasz sobie o tym, na jednej stronie, której tu nie wymienie, bo bedzei ze podliz, ale autorem jest ktos o ksywie Combat- tam masz rozpis.
pozdrawiam.
p.s. chłopaki rpzyznajcie ze to lepsze pytanie niż co jest lepsze na miast aikido czy bjj??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na krav mage będziesz miał jeszcze czas
a co do trudności treningów: pracujesz na tyle, na ile pozwalają ci własne siły, jeżeli nie dajesz rady, to przecież nikt cię do tego nie zmusi
trochę systematycznie poćwiczysz i kondycje z czasem nabierzesz
Napisano Ponad rok temu
czytanie strony combata po to zeby sie dowiedzic czegos o kravmadze jest pomylka.
To zrób lepszą.
Lepiej mieć jedną super opinię od trenera i wierzyć z "PANIE, KM TO NAJBARDZIEJ ZABOJCZY I WYJEBISTY SYSTEM NA ZIEMI"...
Napisano Ponad rok temu
A niejest? :wink:Lepiej mieć jedną super opinię od trenera i wierzyć z "PANIE, KM TO NAJBARDZIEJ ZABOJCZY I WYJEBISTY SYSTEM NA ZIEMI"...
Napisano Ponad rok temu
Używa go przecież FBI, CIA, ARMIA, POLICJA i 500 różnych formacji (to już szczegół, że używają broni palnej)
Przecież koszulki, czapk oraz szmery-bajery są takie odstraszające na ulicy (a tak się dobrze sprzedają) :twisted:
Przecież wielu super-jednostrzałowców go trenuje :wink:
Napisano Ponad rok temu
Lepiej mieć jedną super opinię od trenera i wierzyć z "PANIE, KM TO NAJBARDZIEJ ZABOJCZY I WYJEBISTY SYSTEM NA ZIEMI"...
hm ciekawe mi nigdy czegos takiego nie powiedziano
Napisano Ponad rok temu
yak napisał:
hm ciekawe mi nigdy czegos takiego nie powiedziano
a mnie niestety tak coś w stylu "KM to najlepszy system ,robisz kilka ruchów i koleś leży ze zmiażdżoną krtanią"
czegoś takiego co prawda uczą w kravce ,ale w wojkowej a nie cywilnej :roll:
Napisano Ponad rok temu
bo np:
rozne formacje para i militarne ucza sie kravmagi. to fakt. nie wiem co to ma do rzeczy ze 90% swoich zadan wykonuja za pomoca samochodu/krotkofalowki/wyciagnietej broni??? wazne jest to ze na te 10% co zostaje przygotowuja sie cwiczac kravmage a nie taekwondo. czemu? bo do tych zadan to jest lepsze.
dalej: koszulki sie sprzedaja...ehh, tak cie boli ze ktos zarabia pieniadze? zazdroscisz czy po prostu klasyczna polska zawisc? czy to ze co 2 nastolatek biega teraz w everlascie znaczy ze boks jest slaby? co to ma do rzeczy wogole???
dalej: cwicza jednostrzalowcy. owszem. powiedz mi gdzie nie cwicza? kravmage cwicza rozni ludzie, olbrzymia wiekszosc rozumi to czego ty ciagle nie mozesz pojac. oni sie ucza obronic przed napastnikiem na ulicy a nie ucza sie bic. comprende? kiedys chyba zrozumiesz wreszcie, ile mozna powtarzac...
Napisano Ponad rok temu
ty tez nie umiesz a sie w to pchasz bez sensu.
Jak to możesz ocenić - przecież się nie znasz.
przeciez sam sie przyznales ze doswiadczenie w km masz bardzo nikle. dalsze twoje argumenty przeciw kravmadze kolejny raz sa smieszne.
Smieszni są ci, co nie próbują nawet trenować nic lepszego. Argumenty są dobre - a te powyżej były żartobliwe...
rozne formacje para i militarne ucza sie kravmagi. to fakt. nie wiem co to ma do rzeczy ze 90% swoich zadan wykonuja za pomoca samochodu/krotkofalowki/wyciagnietej broni???
Ma - tej KM w ogóle prawdp. nie użyją. Czysty marketing.
dalej: koszulki sie sprzedaja...ehh, tak cie boli ze ktos zarabia pieniadze? zazdroscisz czy po prostu klasyczna polska zawisc?
To komercja. O to chodzi. Komercja na maxa.
oni sie ucza obronic przed napastnikiem na ulicy a nie ucza sie bic. comprende? kiedys chyba zrozumiesz wreszcie, ile mozna powtarzac...
Rozumiem - to było żartobliwe - czytaj emotikony...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ktoś zna szwedzki?
- Ponad rok temu
-
sambo w warszawie
- Ponad rok temu
-
Wie ktos moze co trenuje GROM ?
- Ponad rok temu
-
krav maga trening w warszawie
- Ponad rok temu
-
o szo chosi?
- Ponad rok temu
-
Polscy żołnierze trenują walkę wręcz w BOSNI...
- Ponad rok temu
-
- Ponad rok temu
-
6&7 grudna 2003 Seminarium z Kupsem Lublin
- Ponad rok temu
-
Blok przeciwko kopnięciu okrężnemu w głowę
- Ponad rok temu
-
Combat Kalaki vs Krav Maga
- Ponad rok temu