Wie ktos moze co trenuje GROM ?
Napisano Ponad rok temu
ale jak sie łudzisz ze ktos bedzei czytał to co piszesz, jezeli w kazdym twoim poscie próbujesz zabłysnąc na siłe to sie mylisz.
miło jest czytac twoje opinie, czesto sie z nimi zgadzam, ale twoj narcyzm odbija mi sie juz i zaczyna byc nudny
moze juz nie trenujesz i nei musisz sie doskonalic, ale mantorem i autorytetem niebedziesz traktujac tak roznych forumowiczow.
i to tyle.
a jak nie kapishi to do działu public relations...
Napisano Ponad rok temu
widizsz COmbat zgadzma się z Tobą całkowicie, w temacie obrony:)
ale jak sie łudzisz ze ktos bedzei czytał to co piszesz, jezeli w kazdym twoim poscie próbujesz zabłysnąc na siłe to sie mylisz.
miło jest czytac twoje opinie, czesto sie z nimi zgadzam, ale twoj narcyzm odbija mi sie juz i zaczyna byc nudny
moze juz nie trenujesz i nei musisz sie doskonalic, ale mantorem i autorytetem niebedziesz traktujac tak roznych forumowiczow.
i to tyle.
a jak nie kapishi to do działu public relations...
Jak traktować? Co wyzywam? Sugeruję debilizm?
TO JEST FORUM - A NIE GRZECZNE NOTKI I LISTY NA ŁAMACH PRASY.
Pierdole co o mnie sądzisz naprawdę. Narcyzm? Błeh - taki mam styl.
Nie próbuję zabłysnąć - sam przypisujesz mi chyba swoje cechy...
Walę to czy ktoś mnie czyta czy nie, czy się komuś podoba czy nie... Jak ktoś pisze raz tak, drugi raz inaczej - to nie mój problem...
EOT.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Stary, zgadzma się z Tobą w temacie tej dyskusji, ale proszę Cię tylko, żebyś czasem zamiast gnoić nowych użytkowników, chociaż raz to przemilczał i tyle.
w mojej wypowiedzi nie ma agresji, którą Ty znajdujesz, skolei Twój odzew świadczy o niskich umiejętnościach prowadzenia dialogu i negocjaci.
Jeżeli ksywa Combat jest i ma byc sensowna, to sięgnij po jakąs lekture poświęcona psychologi i może wtedy zrozumiesz, że nie każe Ci być subtelnym w słowach, tylko prosze o to byś przyjął czasem czyjeś inne zdanie.
szkoda, ze nie rozumiesz, bo skoro to forum to polega to na wymianie doświadczeń, i opinii.
i tyle. pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
combat, swięta idą, przemów do mnie ludzkim glosem co????.
W święta to zwierzęta mówią - jak powszechnie wiadomo
Stary, zgadzma się z Tobą w temacie tej dyskusji, ale proszę Cię tylko, żebyś czasem zamiast gnoić nowych użytkowników, chociaż raz to przemilczał i tyle.
Ja po prostu dyskutuję - taki mam styl. Jak ktoś pisze dziwne teksty - to przedstawiam swoją wersję...
w mojej wypowiedzi nie ma agresji, którą Ty znajdujesz, skolei Twój odzew świadczy o niskich umiejętnościach prowadzenia dialogu i negocjaci..
Hmm - napisałeś bezpośrednio o mnie, o czym dyskutować? Ze jestem narcyzem etc.
szkoda, ze nie rozumiesz, bo skoro to forum to polega to na wymianie doświadczeń, i opinii.
W pełni rozumiem. I wiele ciekawych rzeczy się dowiedziałem z dyskusji...
Napisano Ponad rok temu
bałem sie ze potraktujes to smiertelnie i mnie Zcombatujesz:)
politycy tez ponoc mówią ludzkim głosem:)
peace
Napisano Ponad rok temu
Różnice pomiędzy Stg44 a AK-47, pierwsze StG:
Ryglowanie
Przekoszenie zamka
Obrót zamka
Zamek
Luźno połączony z suwadłem
Poruszjący się w przewodzie suwadła
Układ gazowy
Bez regulatora
Z regulatorem
Rączka napinająca
Po lewej stronie
Po prawej stronie
Mechanizm powotny
W kolbie (niemożliwe złożenie kolby)
W komorze zamkowej
Bezpiecznik nastawny
Mały po lewej stronie
Duży po prawej stronie
Przełącznik rodzaju ognia
Kołek przechodzący w poprzek komory mechanizmu spustowego
Połączony z bezpiecznikiem
Gniazdo magazynka
Rozbudowane ponizej komory zamkowej
Wycięcie w dolnej części komory zamkowej
Zwalnianie magazynka
Przycisk po lewej stronie magazynka
Dźwignia pod komorą zamkową
Celownik
Na grzbiecie komory zamkowej
Na lufie
Łoże
Wytłoczka z blachy stalowej
Drewniane
Komora zamkowa
Tunelowa, zamykana kolbą
Korytkowa, z pokrywą
kolba
Drewniana, nasuwana na komorę zamkową
Drewniana, lub metalowa składana
Chwyt
Metalowy z okładzinami
drewniany
Rozkładanie broni
Przez odłączenie kolby
Przez zdjęcie pokrywy komory zamkowej
główne podobieństwa pomiędzy tymi dwoma karabinkami biorą się z powszechności tych rozwiązań, i ma je też np. m-16. podobieńswa w technologii wytwarzania to jest zerżnięcie technologii wytwarzania, a nie zerżnięcie konstrukcji broni
myślę, że mam uzasadnienie (nie tylko) mojej opinii, że AK-47 nie był po prostu kopią StG44
to wszystko co mam dopowiedzenia w tym offtopicu.
[/offtopic]
pzdr
Kurcze, toż to kawałek niezłek poezji. Powinieneś to opublikować, bez jaj, w jakimś awangardowym poiśmie literackim, na pewno by puścili.
A swoją drogą, to wykonałeś kawał niezłej roboty, chylę czoła...
Napisano Ponad rok temu
powinienem zrobić to od razu wiec poklon jeszcze raz :wink:
moją zasługą jest tylko to, że pamiętałem co czytałem całe lata temu, i pamiętałem gdzie to znaleźć, forma - poemat :wink: , i to że wklepałem to do komputera (z lekkimi skrótami)
pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
twierdzenie ze jednostki specjalne nie potrzebuja treningu walki wrecz jest oparte na blednym rozumowaniu.nie wiem jaka stycznosc masz z tematem,sadze ze internetowo-gazetowa bo inaczej nie pisalbys takich dyrdymalow
teza pt'nie trenujmy MA bo mamy bron palna' jest nie do obronienia
kazdy zolnierz a wlasciwie jego dowodca lub szkolenowiec musi przewidywac sytuacje w ktorej mozna sie znalezc bez broni lub bez amunicii i co wtedy/ podnosimy rece bo nie mamy pojecia co zrobic z raczkami?
smiechu warte
Napisano Ponad rok temu
i teraz pomysl jaki jest sens wkladac kupe kapuchy w szkolenie po to zeby pomoc zolnierzom w tak niezmiernie niklych przypadkach jak ten ze nikt nie ma nawet kosy
Napisano Ponad rok temu
Acha, moze jeszcze komandosi powinni uprawiac wyciskanie lezac i przysiad - to tak na wszelki przypadek, gdyby zawiodl inny niz bron sprzet.
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
panowie nie wyglupiajcie skad wy czerpiecie takie informacje?naczym opieracie swoje tezy?gdzie sa takie jednostki ktore programowo nic ni cwicza???
Gelo - wiesz co pozostaje gdy się straci broń (karabin etc.) - np. nóż...
W walce nożem można gościa szybko przeszkolić - to żadna filozofia ... A walka wręcz bez broni jest ZBEDNA. Wiem - filmy są piękne, propaganda jest super -ale rzeczywistość... inna
Jeszcze cytat:
"This is my rifle. There are many like it, but this one is mine. My rifle is my best friend. It is my life. I must master it, as I must master my life"
"Without me my rifle is useless. Without my rifle, I am useless"
Tłumaczenie: "Beze mnie mój karabin jest bezużyteczny. Bez mojego karabinu ja jestem BEZUZYTECZNY,
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zwykła armia niech trenuje combaty jak najbardziej - tylko że 50% niech poświęcą na walkę bronią zwłaszcza pałką, takie BJJ też - bo im się to może bardzo przydać! Pisałem o tym zresztą... A trening walki wręcz dla SS i AT - to dla kondycji, rozrywki etc.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
krav maga trening w warszawie
- Ponad rok temu
-
o szo chosi?
- Ponad rok temu
-
Polscy żołnierze trenują walkę wręcz w BOSNI...
- Ponad rok temu
-
- Ponad rok temu
-
6&7 grudna 2003 Seminarium z Kupsem Lublin
- Ponad rok temu
-
Blok przeciwko kopnięciu okrężnemu w głowę
- Ponad rok temu
-
Combat Kalaki vs Krav Maga
- Ponad rok temu