Temat zmienił nam się na nieco OffTopic`owy ale widać w nim dokładnie to, o czym napisał War. Znów piszemy na tematy (Hummer), które znamy najczęściej z opowiadań. Zupełnie jak Sebenza.
War - oto dowód, że miałeś rację poklon
Piter, Gacman - tak mi się miło czyta o waszym porównywaniu Willisa z Hummerem. A teraz weźcie do reki kalendarz i zobaczcie ile lat dzieli obydwa te pojazdy.
Jeśli chodzi o OT to Hummer nie jest samochodem osobowym jak np. wymienione Jeep i Pajero
To było nawet zabawne.
dla porownania stare willisy armi usa mialy kat ktory niemalze pozwalal na podjazd pod pionowa sciane
A to jeszcze bardziej. Wjedzdziesz jakimkolwiek seryjnym samochodem terenowym (niekoniecznie Willisem) na murek wysokości 1m ( niekoniecznie zaś pionową ścianę) ze startu zatrzymanego, to już wysyłam do ciebie piękną nagrodę.
A teraz może łaskawie zwróćcie uwagę na to, że Hummer tak różni się od innych samochodów terenowych gdyż został zaprojektowany jako militarny pojazd transportowy. To dlatego Hummer nie jest ani wygodny (chcecie wygodną "terenówkę" to pojeździjcie sobie jakimś SUV-em) ani szybki ( w warunkach bojowych nie zawsze mozna znaleźć autostradę) ani ekonomiczny, ładny, itp. Ma być niezawodny.
W wojskowej wersji Hummera nie znajdziecie także prawie wogóle elektroniki, a to dlatego że w tego rodzaju pojazdach nie jest ona stosowana ( bo nie może).
Mam więc jedną prośbę - piszcie o nożach :?
Tatoine