Spec War vs Microtech mini scom elite ma
Napisano Ponad rok temu
Czaję się na mocny nóż EDC (niekoniecznie duży).
Do gustu najbardziej przypadł mi Microtech mini scom elite, ale spec war taż nie daje spokoju. Noża używałbym przede wszystkim do czynności codziennych (krojenie kanapek, cięcie sznurka itp.).
Ważne aby nóż ŁATWO się nosił, miał WYGODNĄ rękojeść i dosyć dobrze ciął.
Proszę o pomoc w wyborze.
Napisano Ponad rok temu
Spec War ... jeszcze jak wezmiesz wersje z hinsel grindem to juz wogole bedzie kiepawo z nim na EDC , tutaj moze duzym plusem bedzie G10 (pewnosc chwytu ...) - ale mysle ze na noz do edc alu i kraton wystarcza w 100% ;]
a wiec ja z calego serducha proponuje Mini Socoma
Napisano Ponad rok temu
Tylko podejmij dobra decyzje
Jacek P.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy aby napewno mowimy o nozu SOCOM MT ???...znajomemu w duzym socomie po roku rozleciala sie raczka (na serio).
Mam ten nozyk od kilku dni i nie wyglada na,,cos" co miałoby sie rozlecieć w dodatku na pól.
Bez obrazy Asaroth ale moze Twoj znajomy kupił ten nozyk w knifezilla ?
Tam maja dziwne takie Micro Hawk za całe $7.99, Lady Hawk II za $ 12.95 tylko brac
Jacek P.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Emerson coraz bardziej mi się podoba.
Ja to widzę tak (powiedzcie jak coś źle widzę)
Emerson:
- b. wygodna rękojeść + G10 .
- wygodne noszenie ( cieńszy)
- ustępuje nieco Microtech'owi w precyzji, ale bardzo OK
- wytrzymały
- słabiej tnie, ale ja mało kroję
Microtech:
- rękojeść wygodna, ale trochę za mała.
- cięższy, ale też ok w noszeniu
- full precyzja
- też wytrzymały, ale nie aż tak
- dobrze tnie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do jakości Emersonków - to słyszałem że Erni wprowadza duże zmiany personalne - pwenie w związku z QC. Pożyjemy zobaczymy - ciekawy wydają się najnowsze modele z frme-lock, tam pewnie nie będzie wadliwego systemu blokowania. 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tu była nazwa forum ale nie ma, bo nie wolno - cenzura Lorda
i tam przeczytac mozna ze emerssony opuscily sie w jakosci, zreszta nawet na budo byla fotka przetartego linersa z tytanu (wina rozhartowania ale nie jestem pewien, bo pamiec mam zawodna ).
Osobiscie podoba mi sie ich surowy, stricte taktyczny design, wiec zycze panowi ernestowi zeby poprawil jakosc nozykow i bedzie git
Napisano Ponad rok temu
wiec zycze panowi ernestowi zeby poprawil jakosc nozykow i bedzie git
Ja tez przyłaczam sie do zyczen Moze to spisek i Emerson padł ofiarą polityki dywersyjnej innej konkurencyjnej firmy, ktora wprowadziła na rynek felerne modele :wink: ? Prawda jest taka ze opinia na ktora pracował ciezko przez tyle lat moze zostac wystawiona na probe, ktorej moze nie wytrzymać a wszystko przez kilka..... niedopracowanych modeli (zacząłem odkładac zeby kupic za jakis czas Waved cqc 7 ale w zaistniałej sytuacji moze lepiej zastanowić sie nad Buck strider tactical tanto) hmm przykra sprawa stracic paluchy przez niedopracowany linerlock 8O
Jacek P.
Napisano Ponad rok temu
Hawk: polecam takze blizej przyjrzec sie Strider Tarani, imho swietny kawalek stali.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
troche przesadilem z tym rozleciala
To tak ...
a) Asaroth pilnuj swojego tylka i swojej cudy edc ...
lekko puscily mi 2 torxy w tylniej czesci rekojesci ... przyczyna nie znana narazie... Piter powiedzial ze pomoze - moze potrzeba tylko zamiany srob ? ... pozyjemy zobaczymy :roll:
Tak czy owak - Socomy rządza co do topicu to sam zastanawiam sie od niedawna nad mini socomem :twisted:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
KONKURS MIKOŁAJKOWY od Pitera :)
- Ponad rok temu
-
BFC bali compilation II
- Ponad rok temu
-
Na co zwracac uwage przy zakupie pierwszego noza...
- Ponad rok temu
-
socom vs gerlach
- Ponad rok temu
-
mini
- Ponad rok temu
-
Encyklopedia nozy
- Ponad rok temu
-
Vince + Balisong = filmik :)