noze Heckler&Koch
Napisano Ponad rok temu
pytanie mam.
ma ktos moze jakies doswiadczenia z tymi zabawkami? Einhandmesser mam na mysli, czyli foldery.
wczoraj sobie dwa ogladalem i sprzedawca mi zachwalal, ze mistrzostwo swiata itd., ale mimo, ze byl sympatyczny i przekonujacy, to z zasady dosc ostroznie podchodze do takich zrodel informacji
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to byly jakies drop pointy - jesli dobrze "rozumiec polski", to jeden byl linerlock, a drugi back lock.
a moze to nie byly dwa, tylko trzy? jeszcze tanto? :roll:
nie pamietam, qrcze. w sumie obejrzalem kilkanascie - a te miedzy innymi, spodobaly mi sie. nie jestem pewny, czy jeden z nich to nie byl P2000 :?
z grubsza chodziloby mi o to, czy ktos jakis juz mial tej firmy i taki ewentualnie moglby polecic.
Napisano Ponad rok temu
kooniu
Napisano Ponad rok temu
Tatoine
Napisano Ponad rok temu
obejrzec, to ja juz sobie obejrzalem i mi sie podobaja.
bardziej mnie interesuja opinie, jak sie to "w praniu" sprawuje
Napisano Ponad rok temu
Ale jest też "uproszczona" wersja z blokadą backlock. Wstawiłem w cudzysłowiu, gdyż moim zdaniem jest to dużo lepszy zakup! Nóż ten ma wg mnie ciekawszą klingę, blokada jest mocna i dobrze pracuje (jak na ten typ blokady rzecz jasna), rękojeść jest O KLASĘ wygodniejsza i pewniejsza w chwycie. Klips taki sam. Boker ma dobrze zaprojektowane kołki w ostrzu, a w przypadku tej wersji H&K ma nawet świecący punkt do łatwiejszej lokalizacji w nocy. Niestety, nie tryt, ale zawsze coś i przez godzinke od naświetlenia nawet świeci... W sumie za niższą cenę otrzymuje się nóż, który użytkowo nie odbiega specjalnie od od wersji z linerlockiem, a jest też lżejszy, lepiej leży w ręce i jest ładniejszy (to już tylko subiektywne odczucie). Wersja "black, combo" jest nawet nawet...
Napisano Ponad rok temu
chyba mialem tez tego bokera w reku, bo wlasnie mial taki swiecacy bajer.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Punkty witalne i pierwsza pomoc
- Ponad rok temu
-
Mam problem
- Ponad rok temu
-
Może kupię sobie BearClawa?
- Ponad rok temu