Ochraniacze i szczypta realizmu na treningu
Napisano Ponad rok temu
K.
Napisano Ponad rok temu
Obrażenia rąk - nie wydaje mi się.
Ogólnie słabo walczy się w kasku, wstrząsy się przenoszą - ehh - ja tam wolę bez.
Napisano Ponad rok temu
Osoby które chcialyby zabezpieczyc sie bardziej powinny rozgladnac sie za suspensoriami z szerokim pasem w calosci wykonane ze skóry (np. EVERLAST), ktore w Niemczech kosztują ok 80 EURO a u nas okolo 300 pln.
Ochraniacze tak chronią krocze jak prezerwatywa przed aids tzn. ZWYKLE
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i faktycznie ten plastik z kratki daje takie dziwne wrazenie ze moglby sie pokruszyc ale ten juz przetrwal prawie 5 lat(a przyjal na siebie dobre kilkaset lokci glowek kilka stompow na ziemi i kilka thai kickow-jak bylem jeszcze zielony of course )
mocniejsze udezenie raczej nie skroszyloby plastiku a zerwaloby zemienie ktorymi ten plastik jest przymocowany do kasku
juedyny problem jaki z nim mam to ten glupi zep do zapinania z tylu
juz slabo trzyma
i spokojnie mozesz udezac rekawicami do valetudo na takie kaski
jedyny problem jaki mam z kaskiem(dotyczy to realnej walki) jest taki ze po pewnym czasie jezeli nie bedziesz uwazal,to zmieni ci sie dystans na ktory bedziesz chcial udezac(bedziesz odczuwal ze udezasz gdy trafisz w kratke, a bez kasku to cel jest jakies 2 cm za kratka
takze w kasku stajesz sie pewniejszy siebie(hmm no bo przeciez wlasnie przyjalem strightblast 3 lokcie i dwie glowki centralnie na morde i jeszcze stoje.......)
ale poo prostu musisz sobie o tym przypominac tak co 2-3 miesiace(najlepiej jak trenujesz troche kicka lub boksu bez kratek)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wziolem wlasnie moj kask do reki
i faktycznie ten plastik z kratki daje takie dziwne wrazenie ze moglby sie pokruszyc ale ten juz przetrwal prawie 5 lat(a przyjal na siebie dobre kilkaset lokci glowek kilka stompow na ziemi i kilka thai kickow-jak bylem jeszcze zielony of course )
mocniejsze udezenie raczej nie skroszyloby plastiku a zerwaloby zemienie ktorymi ten plastik jest przymocowany do kasku
juedyny problem jaki z nim mam to ten glupi zep do zapinania z tylu
juz slabo trzyma
)
Dzięki Chrystianek za rzeczową odpowiedź. Mogę jeszcze spytać, jakiej firmy masz kask?
K.
Napisano Ponad rok temu
i jest made in taiwan
a rekawiczki vale tudo so niebieskie(te w torych walczymy) i sa made in pakistan
Napisano Ponad rok temu
a rekawiczki vale tudo so niebieskie(te w torych walczymy) i sa made in pakistan
3/4 wszystkich rękawic na świecie z Everlastami i innymi Top Tenami włącznie jest made in Pakistan
K.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Podręczniki samoobrony
- Ponad rok temu
-
MA w Krakowie dla "dziadków"
- Ponad rok temu
-
Profilaktyczny trening silowy dla adeptow MA.
- Ponad rok temu
-
Budokai
- Ponad rok temu
-
Jak zalozyc klub street boxingu/fightingu - poradnik
- Ponad rok temu
-
Marketing w Dojo
- Ponad rok temu
-
Mały problem