czy nie jest za późno?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
temat był kilka razy już poruszany, ale dla przypomnienia: jak mawiają japońscy mistrzowie kendo maksymalny wiek aby zacząć treningi i COŚ OSIĄGNĄĆ to 80 lat...
to tak pod rozwagę :wink:
Napisano Ponad rok temu
Ja mam 38 i niedawno zacząłem trenować u Roberta R. nihon tai jitsu.
Na początku bardzo ciężko. Po pierwszym treningu miałem przez tydzień takie zakwasy, że ledwo się ruszałem.
Teraz minął miesiąc, kondycyjnie zaczynam nadążać, i nie mogę się doczekać kolejnego treningu.
Pozdrawiam
jjm
Napisano Ponad rok temu
Ale aikido, to co innego. :twisted: :twisted: :twisted:
Jest to tak smiercionosna SW, ze ryzykujesz zyciem :wink: Doslownie kazda technika wykonywana jest na krawedzi zycia i smierci Tak ze 35 lat, to wiek niezwykle podeszly, i w zasadzie powinienes sie zatroszczyc o ubezpiecznie na zycie, spisac testament, zrobic rodzial majatkowy,wiesz, taki rzeczy... .... 8)
No ale zawsze mozesz sprobowac :peace:
Napisano Ponad rok temu
(...) powinienes sie zatroszczyc o ubezpiecznie na zycie, spisac testament, zrobic rodzial majatkowy,wiesz, taki rzeczy... .... 8)
No ale zawsze mozesz sprobowac :peace:
Wszystko to wykonałem, tylko może w innej kolejności, zaraz po pierwszym treningu. 8)
Tylko nie mówiłem rodzinie o tym ub. na życie.
Napisano Ponad rok temu
BYc moze rozpoczynanie cwiczenia w tym wieku u Roberta R. nihon tai jitsu jest bezpieczne
:
Taaa. Też tak myślę.
Jest wiele sposobów na popełnienie samobójstwa, ale to jest ciekawe. :peace:
jjm
Napisano Ponad rok temu
na to nigdy nie jest za pozno....lepiej teraz niz wcale.
baj baj
Napisano Ponad rok temu
życzę Ci powodzenia!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
:2gunfire: :balisong:Uważam,że nie jest za późno!Powinieneś zacząć jak najszybciej swoją przygodę z aikido^^ To naprawdę cudowny i wciągający sport
Napisano Ponad rok temu
Aiki spokojnieaikido to nie sport tyle razy pisalem ,ze baby i ma to pomyka.. a ta.. kurna - sport uprawia..
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście, że to nie sport. Przecież do nauczania w Polsce aikido wystarczą uprawnienia instruktora rekreacji. Instruktor sportu to wyższa poprzeczka. Aikido to nie sport, to rekreacja. :twisted: :wink:aikido to nie sport tyle razy pisalem ,ze baby i ma to pomyka.. a ta.. kurna - sport uprawia..
Napisano Ponad rok temu
No dobrze już dobrze!Oczywiście, że to nie sport. Przecież do nauczania w Polsce aikido wystarczą uprawnienia instruktora rekreacji. Instruktor sportu to wyższa poprzeczka. Aikido to nie sport, to rekreacja. :twisted: :wink:aikido to nie sport tyle razy pisalem ,ze baby i ma to pomyka.. a ta.. kurna - sport uprawia..
Napisano Ponad rok temu
Pewnie o to pytaja dopiero jak cos sie stanie i prokurator sie inetresuje.. :-)
co do tego co powyżek ma=MA= MArtial arts
Napisano Ponad rok temu
Warto :-)
Ja mam 38 i niedawno zacząłem trenować
jjm
Ja zacząłem gdy miałem 37. To było rok temu. Wciągnęło mnie i nie puszcza.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
wyrywane palce poczatkujacym ;)
- Ponad rok temu
-
Aikido w Białymstoku
- Ponad rok temu
-
Japończyk Polak dwa bratanki ?
- Ponad rok temu