Jaka woda ?
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio spotkalem sie z opinia iz woda "muszyna" srednio gazowana jest chyba jedyna wartosciowa woda na rynku a reszta to zwyczajne "kranowy". Ile w tym prawdy ?
Napisano Ponad rok temu
hmmm czasem nie producent rozsiewa tekie ploty?
Napisano Ponad rok temu
Wlasnie od producenta sie nie dowiadywalem ale od osoby ktora w temacie odzywiania 'siedzi'
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wydajność dobrych źródeł wody mineralnej nie jest duża, siłą rzeczy nie może jej być dużo na rynku. Stąd też w sklepie dostaniemy raczej wodę z minerałami a nie wodę mineralną.

Napisano Ponad rok temu

P.S Te dwie prawdziwe wody mineralne to "robota" mojego dziadka i taty :wink:
Napisano Ponad rok temu

czemu gadasz ze aqua minerale nie ma smaku mi smakuje, a jak chcesz mocniejszy smak to se cole pij a nie wode
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja pije zawsze Żywca (wode nei browar)-badany przez instytut matki i dziecka, co dobre dla takich maluchów dobre i dla nas.
jestes pewien....???? wiesz ja procowalem troche w marketingu i wiele tych instytutow np podawanych przez producentow past do zebow to sa zalozone prze nich lewy firmy.... potrzebujesz tylko kogos z papierami lekarza i zakladasz
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
-mineralizacja 2316,30 mg/l
-wysokozmineralizowana zawiera wapń i magnez
-odgazowana i odżelaziona
-przebadana przez PZH, Balneoprojekt, Sląską Akademię Medyczną, laboratorium Zespołu Uzdrowisk Kłodzkich
-produkt zalecany przez Fundusz Rozwoju Kardiochirurgii
-zwyciezca testu wód mineralnych niegazowanych magazynu "Świat konsumenta"
mowa o Staropolance 2000 niegazowanej (niebieska butla).Akurat zawsze stoi obok mojego biurka więc mogłem udzielić informacji:)
Pozdrawiam
El Primo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja również podpisuję sie pod słowami Gilotyny odnośnie Staropolanki - jest moim zdaniem baaaaaardzo dobra. O ile walory smakowe to kwestia gustu (mnie bardzo smakuje ale komuś innemu już nie musi) o tyle kwestie zdrowotne powinny być przyjęte przez wszystkich:
-mineralizacja 2316,30 mg/l
-wysokozmineralizowana zawiera wapń i magnez
-odgazowana i odżelaziona
-przebadana przez PZH, Balneoprojekt, Sląską Akademię Medyczną, laboratorium Zespołu Uzdrowisk Kłodzkich
-produkt zalecany przez Fundusz Rozwoju Kardiochirurgii
-zwyciezca testu wód mineralnych niegazowanych magazynu "Świat konsumenta"
mowa o Staropolance 2000 niegazowanej (niebieska butla).Akurat zawsze stoi obok mojego biurka więc mogłem udzielić informacji:)
Pozdrawiam
El Primo
no wiec stary ja bym Ci ja zdecydowanie poradzil postawic nieco dalej od biurka

i nie to nie dlatego ze mam cos do firmy ale jest woda wysoko zmineralizowana jak napisales i sportowcy nie pijaja takich wod (przynajmnie nie za duzo) bo ma to ujemny wplyw na funkcje bioligiczne - przemineralizowanie organizmu!
powinniens pic wody sredniozmineralizowane....
Napisano Ponad rok temu
Wszystko mi jedno jaka, byle dużo i dobrej
oooo... widze ze sie rozumiemy

Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
El Primo
Napisano Ponad rok temu
Hmmm a czym objawia sie owo przemineralizowanie?I jakie skutki za sobą niesie?
Pozdrawiam
El Primo
El Primo internetu nie masz czy co

"W sklepach są też wody wysokozmineralizowane. Te jednak nie dla każdego są odpowiednie. Trzeba bowiem pamiętać, że zbyt wysoka zawartość niektórych minerałów może być przyczyną ich kumulacji w wątrobie lub nerkach, co sprzyja rozwojowi niektórych chorób. Na przykład zbyt wysoki poziom sodu bywa przyczyną nadciśnienia tętniczego i uszkodzenia nerek.
Jeśli więc chcemy pić wody wysokozmineralizowane, należy nie tylko sprawdzić ich skład, ale też rozważyć, jaki wpływ na nasze zdrowie będą miały zawarte w nich składniki."
nie wiem jak Ty ale ja jak cwicze 3 godziny dziennie to pije jakies 3-4 butelki 1,5 litra dziennie, zdaniem lekarza zajmujacego sie dieta sportowcow z ktorym rozmawialem bardzo szybko zalatwilbym sobie nerki bo te wszytskie peirwiaski tam osiadaja....
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Nowości w medycynie
- Ponad rok temu
-
Pompki i brzuszki w domu ? ? ?
- Ponad rok temu
-
Zbijanie wagi