Jaka woda ?
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio spotkalem sie z opinia iz woda "muszyna" srednio gazowana jest chyba jedyna wartosciowa woda na rynku a reszta to zwyczajne "kranowy". Ile w tym prawdy ?
Napisano Ponad rok temu
hmmm czasem nie producent rozsiewa tekie ploty?
Napisano Ponad rok temu
Wlasnie od producenta sie nie dowiadywalem ale od osoby ktora w temacie odzywiania 'siedzi'
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wydajność dobrych źródeł wody mineralnej nie jest duża, siłą rzeczy nie może jej być dużo na rynku. Stąd też w sklepie dostaniemy raczej wodę z minerałami a nie wodę mineralną.
Napisano Ponad rok temu
P.S Te dwie prawdziwe wody mineralne to "robota" mojego dziadka i taty :wink:
Napisano Ponad rok temu
czemu gadasz ze aqua minerale nie ma smaku mi smakuje, a jak chcesz mocniejszy smak to se cole pij a nie wode
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja pije zawsze Żywca (wode nei browar)-badany przez instytut matki i dziecka, co dobre dla takich maluchów dobre i dla nas.
jestes pewien....???? wiesz ja procowalem troche w marketingu i wiele tych instytutow np podawanych przez producentow past do zebow to sa zalozone prze nich lewy firmy.... potrzebujesz tylko kogos z papierami lekarza i zakladasz
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
-mineralizacja 2316,30 mg/l
-wysokozmineralizowana zawiera wapń i magnez
-odgazowana i odżelaziona
-przebadana przez PZH, Balneoprojekt, Sląską Akademię Medyczną, laboratorium Zespołu Uzdrowisk Kłodzkich
-produkt zalecany przez Fundusz Rozwoju Kardiochirurgii
-zwyciezca testu wód mineralnych niegazowanych magazynu "Świat konsumenta"
mowa o Staropolance 2000 niegazowanej (niebieska butla).Akurat zawsze stoi obok mojego biurka więc mogłem udzielić informacji:)
Pozdrawiam
El Primo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja również podpisuję sie pod słowami Gilotyny odnośnie Staropolanki - jest moim zdaniem baaaaaardzo dobra. O ile walory smakowe to kwestia gustu (mnie bardzo smakuje ale komuś innemu już nie musi) o tyle kwestie zdrowotne powinny być przyjęte przez wszystkich:
-mineralizacja 2316,30 mg/l
-wysokozmineralizowana zawiera wapń i magnez
-odgazowana i odżelaziona
-przebadana przez PZH, Balneoprojekt, Sląską Akademię Medyczną, laboratorium Zespołu Uzdrowisk Kłodzkich
-produkt zalecany przez Fundusz Rozwoju Kardiochirurgii
-zwyciezca testu wód mineralnych niegazowanych magazynu "Świat konsumenta"
mowa o Staropolance 2000 niegazowanej (niebieska butla).Akurat zawsze stoi obok mojego biurka więc mogłem udzielić informacji:)
Pozdrawiam
El Primo
no wiec stary ja bym Ci ja zdecydowanie poradzil postawic nieco dalej od biurka
i nie to nie dlatego ze mam cos do firmy ale jest woda wysoko zmineralizowana jak napisales i sportowcy nie pijaja takich wod (przynajmnie nie za duzo) bo ma to ujemny wplyw na funkcje bioligiczne - przemineralizowanie organizmu!
powinniens pic wody sredniozmineralizowane....
Napisano Ponad rok temu
Wszystko mi jedno jaka, byle dużo i dobrej
oooo... widze ze sie rozumiemy
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
El Primo
Napisano Ponad rok temu
Hmmm a czym objawia sie owo przemineralizowanie?I jakie skutki za sobą niesie?
Pozdrawiam
El Primo
El Primo internetu nie masz czy co ? wystarczy wpisac w google: "wody mineralne wysokozmineralizowane" zeby juz w peirwszym tytule przeczytac:
"W sklepach są też wody wysokozmineralizowane. Te jednak nie dla każdego są odpowiednie. Trzeba bowiem pamiętać, że zbyt wysoka zawartość niektórych minerałów może być przyczyną ich kumulacji w wątrobie lub nerkach, co sprzyja rozwojowi niektórych chorób. Na przykład zbyt wysoki poziom sodu bywa przyczyną nadciśnienia tętniczego i uszkodzenia nerek.
Jeśli więc chcemy pić wody wysokozmineralizowane, należy nie tylko sprawdzić ich skład, ale też rozważyć, jaki wpływ na nasze zdrowie będą miały zawarte w nich składniki."
nie wiem jak Ty ale ja jak cwicze 3 godziny dziennie to pije jakies 3-4 butelki 1,5 litra dziennie, zdaniem lekarza zajmujacego sie dieta sportowcow z ktorym rozmawialem bardzo szybko zalatwilbym sobie nerki bo te wszytskie peirwiaski tam osiadaja....
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nowości w medycynie
- Ponad rok temu
-
Pompki i brzuszki w domu ? ? ?
- Ponad rok temu
-
Zbijanie wagi
- Ponad rok temu