Cravka jako podrzedny system walki
Napisano Ponad rok temu
Moze poprzez to ze treningi KM sa tak drogie ludzie mysla ze kupuja drogi wiec najlepszy produkt. Blad nikt mi nie powie ze za 1,5 godziny 2 razy w tygodniu mozna kogos wyszkolic na niepokonanego fightera. Moim zdaniem wszystko to to robienie duzej kasy na naiwnych ludziach polaczone z lekkim praniem mozgu, ladnie opakowane i opatrzone nazwa MADE IN ISRAEL.
Napisano Ponad rok temu
"-sa u was jacys faszysci?
-niee, ostatniego spalilismy wczoraj..."
Napisano Ponad rok temu
Byłeś choć na jednym treningu że się wypowiadasz?
. Nie jestem antysemita ale ktora nacja najlepiej zbija kase ?Odpowiedz ?
A co powiesz na stoważyszenie km? Podlega pod francuza,a nie żyda?
Czy wiesz ile tych pieniędzy trafia do stoważyszenia?-to koszt 80 pln rocznie. To tak strasznie drogo? Nie wiem ile płaci się na federację,wiem że płacę 80 pln na stoważyszenie i to raz w roku,szybko zwraca mi się ta wpłata bo mam zniszki na seminaria,a że treningi są drogie,no cóż,osobiście uważam swojego trenera za debeściaka,jest to koleś który cały czas się krztałci w sztukach i systemach walki,nie poprzestaje na tym co już umie i pieniądze które płacę za treningi (nie mylić ze zrzutką na stoważyszenie) są adekwatne do tego co oferuje mój trener.
Więc nie kocopol mi tu stary o jakiejś indoktrynacji semickiej i nabijaniu żydom kasy, bo tak naprawdę to nie masz nawet pojęcia o czym gadasz...
Napisano Ponad rok temu
masz racje, to spisek zydow, pedalow i cyklistow
To ciekawe, co pisze kolega smk...KM jako spisek. Ze pochodzi z Izraela to wiemy wszyscy, ze cyklistow to nieprawdopodobne, bo oni trenuja kolarstwo, szosowe lub gorskie.
A co do trzeciej mozliwosc, to skad kolega ma takie podejrzenia? A moze to nie tylko podejrzenia, moze cos wiecej - moze kolega podzieli sie wiadomosciami, spostrzezeniami? :wink:
Napisano Ponad rok temu
jest człowiek niż styl czy system(poziom jego indywidualnego wyszkolenia) , więc takie gadanie to nieporozumienie albo ...właśnie markieting. Z drugiej strony KM to bardzo dobry system samoobrony czy walki wręcz i niech taki facio jak spajk bajdur nie opowiada, zbił kogoś z KM żeby się tak wypowiadać a może widział jak jakiś kick bokser bije KMgowca? nie plujmy sobie w galy jeśli łaska.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
buahaha to teraz POKAZ PALCEM kto tak napisal. jak ja nie cierpie takiego goloslownego pierdolenia (za przeproszeniem). z takimi ludzmi sie gadac nie da.ja wcale nie twierdze ze KM jest zlym systemem walki ale smieszne jest jesli ktos mowi ze trenuje dwa po 3 godz tygodniowo i leje bez problemu kogos kto poswiecil np. 10 lat na codzienny trening kickboxingu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A teraz z zupełnie innej beczki
Przeprowadzano badania na przestępcach, pokazując im kasety VHS z zarejstrowanym tłumem i zadawano pytanie: kogo wybrał byś jako ofiarę do rozboju, gwałtu etc.? Przytłaczająca większość wskazywała te same osoby, niejako predysponowane do bycia ofiarą (przygarbione, ze wzrokiem utkwionym w chodniku itd., jednym słowem sprawiające wrażenie nieśmiałych i o niskiej samoocenie). Takim osobom mogą pomóc właśnie kursy KM, czy szeroko rozumianej samoobrony. A dlaczego? Jest kilka powodów:
1. W początkowym stadium szkolenia jest mały nacisk na naukę technik podstawowych, na rzecz ćwiczeń obrony w konkretnych sytuacjach.
2. W KM jest nauka walki w ciasnych pomieszczeniach i przed kilkoma napastnikami, znów sytuacja typowego rozboju.
3. KM uczy myśleć w specyficzny sposób o zagrożeniach, oraz o walce ulicznej.
Wszystko to powoduje, że potencjalna ofiara zdająca sobie sprawę z zagrożenia, o podwyższonej samoocenie dzięki treningom nie jest już typową ofiarą.
Napisano Ponad rok temu
Crav maga jak wiecie to system wojskowy, a więc opiera się na szkoleniach żołnierzy w pełnym uzgrojeniu.
Super... Czyli walczymy bronią -ale bez broni. Takie nowoczesne szachy. Aha i piszę się krav-maga..
Pisze sie Krav Maga
Napisano Ponad rok temu
Kopnięcia w krocze - ze zrozumiałych względów - także są wykonywane dość słabo. Podobnie z wieloma innymi technikami (nie wspominając o atakach na oczy, krtań).
Przebijasz Kolodke swoim autorytetem.
Ogladasz czasem K1? Z tych bzdur ktore wypisujesz wynika ze czasem ogladasz. Widziales Osake z pazdziernika ( wczoraj byla powtorka)
Sefo vs Williams.
W ciagu dwurundowej walki Ray przez przypadek uderzyl w rekawicy bokserskiej Cartera. Carter -przypadkowo- dwa razy uderzyl w krocze Sefo i raz z lokcia.
Czy osoba ktora poswieca znaczna czesc treningu na walke w poldystansie z zastosowaniem podobnych technik golymi piesciami bedzie w stanie zastosowac to na ulicy- oczywiscie ze tak. Zdecydowanie latwiej bedzie to zrobic na ulicy, zwlaszcza ze tam nie ma przepisow.
Ale ty tego nie rozumiesz?
Napisano Ponad rok temu
Yak - od trenera. No comments. To dlatego KM jest najlepsza i już.
1.Yak- jak smiales nie podac linka do tego trenera!
2.Przeciez jesli nie ma linka to nie jest to prawda.
3.No comments
Napisano Ponad rok temu
ja wcale nie twierdze ze KM jest zlym systemem walki ale smieszne jest jesli ktos mowi ze trenuje dwa po 3 godz tygodniowo i leje bez problemu kogos kto poswiecil np. 10 lat na codzienny trening kickboxingu. Niech kazdy sobie cwiczy co chce tylko niech ludzie przestana idealizowac KM jako jedyny najlepszy styl. Moim zdaniem za jakis czas minie moda na KM i skonczy sie ten temat.
Nastepny drugi zyjacy w Matrixie.
Napisano Ponad rok temu
Ogladasz czasem K1? Z tych bzdur ktore wypisujesz wynika ze czasem ogladasz. Widziales Osake z pazdziernika ( wczoraj byla powtorka)
Sefo vs Williams.
W ciagu dwurundowej walki Ray przez przypadek uderzyl w rekawicy bokserskiej Cartera. Carter -przypadkowo- dwa razy uderzyl w krocze Sefo i raz z lokcia.
Ray uderzyl w rekawicy bokserskiej Cartera w szyje- o to mi chodzilo.
Napisano Ponad rok temu
buahaha to teraz POKAZ PALCEM kto tak napisal. jak ja nie cierpie takiego goloslownego pierdolenia (za przeproszeniem). z takimi ludzmi sie gadac nie da.
zaczynasz sie irytowac yak
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
yak a kim ty k... jestes ze takis niemylny. Sam pie.... i moze tez nie mam ochoty tego sluchac. Idz i sobie trenuj KM i daj sie wypowiedziec ludziom ktorzy maja inne poglady zamiast odrazu mieszac ich z blotem.
to nie poglady, tylko twoje urojenia
Napisano Ponad rok temu
Ray uderzyl w rekawicy bokserskiej Cartera w szyje- o to mi chodzilo.
No i co z tego?? :roll:
Fachowiec uderzacz (np. gość z K1) - TRAFIA gdzie chce (pisałem o tym). Czasem przez przypadek wejdzie jakaś nie tak technika - norma. W przypadku gości z KM po tak małej ilości treningów to może być trudne...
Aha czy na sparingach trafia się w krtań - nie - prawda? Ciekawe czemu? (pomijam efekt uderzenia). Na ulicy może być różnie - ja tam wybieram inne techniki. Róbcie co uważacie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
cos w stylu sambo w Rzeszowie ??
- Ponad rok temu
-
Mistrz Jóźwiak w TV :D
- Ponad rok temu
-
ESDS w TVN
- Ponad rok temu