Ostry Nóż vs. Wszystkie Palce
Napisano Ponad rok temu
Najnowsza zdobycz
+ slady po SRK na drugiej lapie
A moze ktos z forumowiczow pozbyl sie juz palca lub innej, rownie waznej, czesci ciala?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
rana sie paskudzi
Widać Ka-Bar musiał mieć zatrute ostrze Co innego szwajcarska, "chirurgiczna" stal
Tatoine
Napisano Ponad rok temu
rana sie paskudzi
Widać Ka-Bar musiał mieć zatrute ostrze Co innego szwajcarska, "chirurgiczna" stal
Tatoine
Napisano Ponad rok temu
tego inoxa zgubilem juz pare ladnych lat temu - zdazylo sie ladnie zagoic. A pamiatka po Ka-Barze tez wyglada juz lepiej niz w zeszlym tygodniu...jaki "pikuś" z Victorinoxa przy Ka_Barze
Napisano Ponad rok temu
"Nie skaleczysz się, jeśli nóż jest naprawdę ostry i umiesz się nim posługiwać." Wszystkie sznyty jakie mam to wynik pracy tempym nożem (wz. 98, mikov) lub narzędziem bez blokady (śrubokręt viktorinox'a ) którym pracowałem tak jakby była blokada.
Napisano Ponad rok temu
Tatoine
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie mówiąc o tym, że ze szwami na łapie nie możesz zmywać, myć podłóg i okien, kąpać dzieci itd. To też działa na kobiety, ale specyficznie :-)No, przecież nic tak nie działa na kobiety, jak blizny, nawet stare garusy w pierdlu to wiedzą, nie mówiąc już o superbohaterach
Napisano Ponad rok temu
ostry nóż idzie tam gdzie ty chcesz a tępu gdzie sam chceCóż... też mam kilka sznyt po nożykach. Ale potwierdzić mogę jedną zasadę, którą kiedyś usłyszałem od mojego dziadka:
"Nie skaleczysz się, jeśli nóż jest naprawdę ostry i umiesz się nim posługiwać." Wszystkie sznyty jakie mam to wynik pracy tempym nożem (wz. 98, mikov) lub narzędziem bez blokady (śrubokręt viktorinox'a ) którym pracowałem tak jakby była blokada.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio fajne by były po zakupie Amphibiana. 2 plasterki w 5 minut przy pierwszym smarowaniu (było zamieszanie wokół i bawiłem się świerzo umytym po rozpakowaniu Amphim na stojąco ...
Odradzam tą pozycję. Tej klasy nożyki trzeba ogladać na siedząco .
Ciekawie też wyglądała poduszka koło kciuka jak mnie ojciec zagadał i dołożyłem kawał własnego mięsa do krojonej kapusty .
A co do paprania się ranek ....
1. Własny, świerzy mocz do przemycia i do okładów. W terenie można nakleić plaster albo taśmę, pod to kawał waty, ligniny ... jakąś czystą szmatkę i nasączać to moczem.
Nadaje się też do przemywania błon śluzowych i oczu ale jak jest stężony to zanim przyjdzie ulga, wyciśnie trochę łez .
2. Z naturalnych specyfików, które trzeba kupić, to doskonały jest olejek z drzewa cherbacianego + olejek jojoba (jako nośnik .. ale można nawet używać olejku z DCH bez rozcieńczania albo dodawać do wody lub moczu ... zależy do czego i jak).
Całkiem głębokie ranki zasklepiają się u mnie w kilka dni. olejek z DH ponoć jest na wyposażeniu apteczek armii australijskiej. Morduje grzyby, bakterie itp. Dokładnie już nie pamiętam, bo książeczkę o tym olejku tylko przejrzałem i to rok temu.
4. Boroline - antyseptyczna maść made in India. Mała, poręczna tubeczka kosztuje tam grosze a ma też kilka innych zastosowań profilaktycznych (chroni od słoneczka itp.). Czasem ktoś znajomy do Indii jeździ albo u Krisznowców można zamówić. Ziółka itp. w składzie.
Jak pytałem kilka razy u nas w aptekach, to nic o podobnym składzie nie mieli ... sama chemia albo antybiole. A za tym nie przepadam.
Tyle tego, co sam używam i testowałem na sobie.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
. sama chemia albo antybiole. A za tym nie przepadam.
no to moze ty bakterią jesteś?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niestety nie mam aparatu, żeby uwiecznić, a jak wróciłem to wyglądało krwawo...
A jak się maże, bo się zapaprało to polecam Tribiotic, to taki antybiotyk w maści z jednorazowym papierku, zajebiście goi...
Pozdr
Mithr
Napisano Ponad rok temu
i uzywam tylko h2o2
pzdr
Napisano Ponad rok temu
W przypadku takiego skaleczenia dobrze jest złożyć skaleczenie i zacisnąć rankę, potrzymać kilkanaście minut. Efekt zwykle dobry i przy małych skaleczeniach krwawienie znika. Trzeba tylko pamiętać aby później skóra wokół ranki nie była rozciągana.
To przetestowany patent, kedy nie ma się plastra, a nie chce się np. poplamić kierownicy w aucie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
CRKT M16 special force
- Ponad rok temu
-
Pytanie - OTF
- Ponad rok temu
-
Jaką sprężyne wybrać ? ( w miare tanią )
- Ponad rok temu
-
CFO II
- Ponad rok temu
-
Noże z Czech ?
- Ponad rok temu
-
kąt...
- Ponad rok temu
-
CUDA E.D.C. vs BENCHMADE PARDUE 350