Budo Pass
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Zauwaz - jest dlugi, gladki, starcza na wiele, a po dluzszym czasie zbierania autografow nabiera ciemnego koloru. Oto jak najprosciej stac sie posiadaczem czarnego pasa
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dla mnie to jakś nowinka, wiem co to jest budo pas, albo pas budo ale o o budo passie to jeszcze nie słyszałemCo to jest Budo Pass ? ktos cos mowil o jakis autografach w budo passie apropos stazy . co to jest ?
pozdrawiam
a może to była literówka i cię to w błąd wprowadziło :-)
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
To taki "dzienniczek ucznia". Informacje o odbytych egzaminach, seminariach, zawodach, badania lekarskie itp.bylo dokladnie "BUDO-PASSie" wiec nie pomyslalem o tym czym sie wiaze
Napisano Ponad rok temu
ps.
Pisze z perspektywy mojej legitymacji.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tam jest napisane kim jesteś i dokąd zmierzasz - ile stopni masz za a ile przed soba. 8)
W ilu krajach-stazach byłeś. 8)
Wgląd w taki paszport oczywiście nie daje realnego obrazu kim tak na prawdę jesteś, tak jak każdy dokument tozsamości.
Napisano Ponad rok temu
To swoisty aikidocki paszport - dowód tożsamości. 8)
Tam jest napisane kim jesteś i dokąd zmierzasz - ile stopni masz za a ile przed soba. 8)
W ilu krajach-stazach byłeś. 8)
Wgląd w taki paszport oczywiście nie daje realnego obrazu kim tak na prawdę jesteś, tak jak każdy dokument tozsamości.
A skąd ta nazwa i kto jej używa?
Czy to to samo co yudansha?
Napisano Ponad rok temu
Nazwa? Ktoś sobie wymyślił.A skąd ta nazwa i kto jej używa?
Yudansha? A co ma piernik do wiatraka?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Natura badacza każe mi szukać źrodła tej nazwy.Nazwa? Ktoś sobie wymyślił.
A skąd ta nazwa i kto jej używa?
Yudansha? A co ma piernik do wiatraka?
Po prostu pierwszy raz z się z nią spotkałem, a wpisy na stażach zawsze zbierałem do ligitymacji PFA. W Yudanshy też jest miejsce na takie wpisy, więc pewnie też można ją nazwać Budo Passem.
Napisano Ponad rok temu
budo-pass to taka mała książeczka trochę przypominająca paszport w której jak napisał slaszysz wpisuje się same mądre rzeczy staże seminaria egzaminy i zawody
co do zawodów: w tych budo-passach z którymi ja się zetknąłem jest rubryka pt styl więc dokument może służyć nie tylko aikidokom ale też np kickboxerom
nazwa chyba (nie jestem pewien) jest niemiecka bo z niemiec lata temu przywędrowały budo-passy do nas
Napisano Ponad rok temu
Ja też chcę! Kolekcjonuję różne legitki i dokumenty. Skąd coś takiego wziąć?ojej zdaje się że to moja wypowiedź spowodowała całe zamieszanie
budo-pass to taka mała książeczka trochę przypominająca paszport w której jak napisał slaszysz wpisuje się same mądre rzeczy staże seminaria egzaminy i zawody
co do zawodów: w tych budo-passach z którymi ja się zetknąłem jest rubryka pt styl więc dokument może służyć nie tylko aikidokom ale też np kickboxerom
nazwa chyba (nie jestem pewien) jest niemiecka bo z niemiec lata temu przywędrowały budo-passy do nas
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Aikido trenuje od jakiegoś roku mam zaliczone 10Kyu a żanego budo passa nie otrzymałem . Jedyne co mam to taki karnet na którym przybijane są pieczątki że wpłaciłem pieniążki za dany miesiąc no i dyplom za 10Kyu. Czy w takim razie te budo passy są tylko dla wybranych czy każdy powinnien takie coś posiadać ??.
Napisano Ponad rok temu
8O
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Aikido pokaz impreza :D
- Ponad rok temu
-
Po stażu z sensei Etienne Leman 6°dan
- Ponad rok temu
-