Budo Pass
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu

Zauwaz - jest dlugi, gladki, starcza na wiele, a po dluzszym czasie zbierania autografow nabiera ciemnego koloru. Oto jak najprosciej stac sie posiadaczem czarnego pasa

Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
budo_qhar napisał
dla mnie to jakś nowinka, wiem co to jest budo pas, albo pas budo ale o o budo passie to jeszcze nie słyszałemCo to jest Budo Pass ? ktos cos mowil o jakis autografach w budo passie apropos stazy . co to jest ?
pozdrawiam

a może to była literówka i cię to w błąd wprowadziło :-)
Napisano Ponad rok temu

pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
budo_qhar napisał
To taki "dzienniczek ucznia".bylo dokladnie "BUDO-PASSie" wiec nie pomyslalem o tym czym sie wiaze
![]()

Napisano Ponad rok temu
ps.
Pisze z perspektywy mojej legitymacji.
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Tam jest napisane kim jesteś i dokąd zmierzasz - ile stopni masz za a ile przed soba. 8)
W ilu krajach-stazach byłeś. 8)
Wgląd w taki paszport oczywiście nie daje realnego obrazu kim tak na prawdę jesteś, tak jak każdy dokument tozsamości.

Napisano Ponad rok temu
budo_smile napisał
To swoisty aikidocki paszport - dowód tożsamości. 8)
Tam jest napisane kim jesteś i dokąd zmierzasz - ile stopni masz za a ile przed soba. 8)
W ilu krajach-stazach byłeś. 8)
Wgląd w taki paszport oczywiście nie daje realnego obrazu kim tak na prawdę jesteś, tak jak każdy dokument tozsamości.
A skąd ta nazwa i kto jej używa?
Czy to to samo co yudansha?
Napisano Ponad rok temu
budo_Prorock napisał
Nazwa? Ktoś sobie wymyślił.A skąd ta nazwa i kto jej używa?
Yudansha? A co ma piernik do wiatraka?
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
budo_slaszysz napisał
Natura badacza każe mi szukać źrodła tej nazwy.Nazwa? Ktoś sobie wymyślił.
A skąd ta nazwa i kto jej używa?
Yudansha? A co ma piernik do wiatraka?
Po prostu pierwszy raz z się z nią spotkałem, a wpisy na stażach zawsze zbierałem do ligitymacji PFA. W Yudanshy też jest miejsce na takie wpisy, więc pewnie też można ją nazwać Budo Passem.
Napisano Ponad rok temu
budo-pass to taka mała książeczka trochę przypominająca paszport w której jak napisał slaszysz wpisuje się same mądre rzeczy staże seminaria egzaminy i zawody
co do zawodów: w tych budo-passach z którymi ja się zetknąłem jest rubryka pt styl więc dokument może służyć nie tylko aikidokom ale też np kickboxerom
nazwa chyba (nie jestem pewien) jest niemiecka bo z niemiec lata temu przywędrowały budo-passy do nas
Napisano Ponad rok temu
Ja też chcę!ojej zdaje się że to moja wypowiedź spowodowała całe zamieszanie
budo-pass to taka mała książeczka trochę przypominająca paszport w której jak napisał slaszysz wpisuje się same mądre rzeczy staże seminaria egzaminy i zawody
co do zawodów: w tych budo-passach z którymi ja się zetknąłem jest rubryka pt styl więc dokument może służyć nie tylko aikidokom ale też np kickboxerom
nazwa chyba (nie jestem pewien) jest niemiecka bo z niemiec lata temu przywędrowały budo-passy do nas

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu

Aikido trenuje od jakiegoś roku mam zaliczone 10Kyu a żanego budo passa nie otrzymałem

Napisano Ponad rok temu
8O
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Aikido pokaz impreza :D
- Ponad rok temu
-
Po stażu z sensei Etienne Leman 6°dan
- Ponad rok temu