prośba o pomoc
Napisano Ponad rok temu
mam możliwość zacząć treningi z grupą osób niewidomych, oczywiście zdaję sobie sprawę że to b. duże wyzwanie, ale chcę się go podjąć
i jednocześnie mam mnóstwo obaw i wątpliwości
mam świadomość że nie wyjdę poza zakres samoobrony z technik "kontaktowych" tzn uchwyty, obchwyty duszenia, może parter...
miałem już do czynienia z trenowaniem ludzi którzy nie chodzą albo mają z tym problemy, ale nigdy nie prowadziłem zajęć dla niewidomych
i stąd moja prośba: jeśli macie jakieś doświadczenie w tej dziedzinie, jakieś rozsądne rady, przemyślenia itp. to bardzo proszę o podzielenie sie ze mną
Napisano Ponad rok temu
Życzę powodzenia i gratuluję - to duże wyzwanie poklon
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Podejrzewam, że przede wszystkim chodzi o zajęcia o charakterze gimnastyczno-rekreacyjno-zdrowotnym, z pewnymi elementami samoobrony. Myślę, że dobry instruktor bez problemu poradzi sobie (czego Ci życzę :-) ), ale na pewno PROGRAM musi się zdecydowanie różnić od sekcji stawiających na rywalizację sportową czy walkę realną, prowadzących ostre treningi kondycyjno-siłowe. To całkiem inny target.
Druga sprawa, demonstracja technik, instruktaż, itd. - ze względów oczywistych - wymagać będą wypracowania specyficznych metod szkoleniowych w celu nawiązania prawidłowej KOMUNIKACJI. To na prawdę duże wyzwanie...
Może dobrze byłoby zasięgnąć porady również u innych osób prowadzących w ogóle zajęcia z niewidomymi w celu poznania ich doświadczeń w takiej pracy.
Zobacz jeszcze np. tu:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Pozdrawiam,
M.
Napisano Ponad rok temu
Pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Napisz coś więcej na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], wtedy zastanowie sie jak Ci pomóc.wbrew pozorom nie robię sobie w poniższym tekscie z nikogo jaj!
mam możliwość zacząć treningi z grupą osób niewidomych, oczywiście zdaję sobie sprawę że to b. duże wyzwanie, ale chcę się go podjąć
i jednocześnie mam mnóstwo obaw i wątpliwości
mam świadomość że nie wyjdę poza zakres samoobrony z technik "kontaktowych" tzn uchwyty, obchwyty duszenia, może parter...
miałem już do czynienia z trenowaniem ludzi którzy nie chodzą albo mają z tym problemy, ale nigdy nie prowadziłem zajęć dla niewidomych
i stąd moja prośba: jeśli macie jakieś doświadczenie w tej dziedzinie, jakieś rozsądne rady, przemyślenia itp. to bardzo proszę o podzielenie sie ze mną
Metodyka pracy z osobami niepełnospawnymi to moja dziedzina zawodowa i chętnie mogę Cię wesprzeć.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak się uwolnić??
- Ponad rok temu
-
III Międzynarodowy Otwarty Turniej Full-Contact Ju-Jutsu
- Ponad rok temu
-
moje drogie dzieci
- Ponad rok temu
-
PYTANIE DO INSTRUKTORÓW
- Ponad rok temu
-
budowanie fortyfikacji
- Ponad rok temu
-
WOJOWNICY NOCY
- Ponad rok temu
-
sempai,sensei,shihan...
- Ponad rok temu
-
MA w obronie koniecznej i czarne pasy
- Ponad rok temu
-
gdzie jest motyllek???
- Ponad rok temu
-
sihan Krzysztof Jankowiak - zna Go ktoś z Was ??
- Ponad rok temu