MIKOV czy warto ???
Napisano Ponad rok temu
Ciekaw jestem czy ten nożyk to tylko cóś więcej niż automacik od Ruskich za 30 zł
Napisano Ponad rok temu
ogolnie opinie byly raczej - mocno nizej niz srednie ...
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Fajny pstryku, pstryku, za małą kase.
Szkoda tylko że tak trudno kupić nową sprężynę
Napisano Ponad rok temu
- krojenie bułek (niespecjalnie czerstwych, bo mam słabe zęby ) wykańcza ostrze średnio po miesiącu
- na spyderco 3-anglu wystarczy 4 razy (!!!!) przejechać i wraca do normy
- raz wyostrzyłem go "na brzytwę" - (Lansky + polerka na skórzanym pasie z zieloną pastą polerską) - bez sensu - po wystruganiu paru patyków na ognisku - dupa blada
- ostrze cieniutkie - owszem do zadźgania kogoś - cool, ale bałbym się cokolwiek nim podważyć - albo się złamie, albo nóż się rozleci
- odpalanie ostrza - ciekawski patent - 100% zabezpieczenia przed przypadkowym otwarciem, 30 % skuteczności, o szybkim otwarciu można zapomnieć, a jeśli ktoś jest nerwowy i obgryza paznokcie to.... nie da rady
- generalna uwaga - 6/10 po złożeniu noża dzyndzel odpalający go zostaje w jakimś dziwnym położeniu i trzeba zdrowo walnąć nozykiem o coś twardego, coby zaskoczył spowrotem...
Ostatnio najadłem się wstydu, bo nie ostrzyłem go z miesiąc, zamówiliśmy pizzę do roboty, była niepokrojona. Wyciągam Mikova i... styd jak cholera. Na szczęście miałem "maleństwo" - Benchmite i honor uratowałem.
Podsumowując - kosztowny gadżet do biura. Dobrze się nim chlebuś masłem smaruje - szerokie ostrze - i na tym kończą się jego zalety.
Jeśli to podstawowe wyposażenie armii czeskiej :roll: :roll: :roll:
Pzdr
-wój-
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
było to dawno i kosztowały jakieś 50 - 60 PLN
pierwszego katowałem do zniszczenia - wtedy było mi wszystko jedno czy nóż którym rzucam jest fixed czy składany i to zabiło w nim sprężynke.......ale wbijał sie świetnie i świetnie latał - ostry długo nie bywał ale dawał rade ...... jeden mankament który mnie zmartwił na poczatku to to że wszystkie mikovy w sklepie miały nierówno "wycięte" albo "wykute" ( chyba są kute na zimno ze sztancy ??? ) ostrze - tzn każdy był inny - linia środka ostrza ani na jednym za cholere nie pokrywała sie z czubkiem ....... ponadto luzy na osi mocowania ostrza - w zależności od sztuki ......drugi gdzieś zagubiłem u kolegi w samochodzie - niech mu służy
za więcej niż 50 pln bym teraz tego nie kupił ........
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
MOD Hornet, MT Mini Socom Elite, MT UMS - co wybrać?????????
- Ponad rok temu
-
Gerber Mini Covert
- Ponad rok temu
-
ALLEGRO - ODLOTY... "Super" Noże / ostrza, super o
- Ponad rok temu
-
Button Opening????
- Ponad rok temu
-
Noz od Surefire