MT Wawa prosba o porade :)
Napisano Ponad rok temu
Chcialbym zaczac cwiczyc Muay Thai. Powiem iz po prostu ta sztuka walki mi osobiscie sie podoba 8O . Nigdy wczesniej nic nie cwiczylem wiec jestem totalnie "zielony" Moja kondycja podejrzewam ze pozostawia wiele do rzyczenia jednak po to chce zaczac cos trenowac zeby to sie zmienilo :wink: . W zwiazku z moja "zielonoscia" chcialbym zadac nastepujace pytania:
1) Kiedy njlepiej przyjsc na treningi (kiedy sa tworzone nowe grupy dla poczatkujacych) poniewaz boje sie ze po tym miesiacu czy dwoch cwiczenia (liczac od konca wakacji) to nawet grupa poczatkujaca bedzie juz za bardzo zaawansowana i sobie nie dam rady ??
2) Jak to jest w poszczegolnych klubach z tzw. metodologia treningow (chodzi mi glownie o sparingi na ktore z racji wykonywanego "zawodu" nie moge sobie pozwolic przynajmniej nie na takie ktore pozostawiaja po sobie zbyt duze swiadectwo na twarzy :nie: .Chodzi o to czy sa obowiazkowe, czy w grupach dla poczatkujacych raczej kladzie sie nacisk na cwiczenia z workiem, walka z cieniem, lightowa praca z partnerem?? krotko mowiac "tehnika" ?? Ktora z warszawskich szkol bardziej odpowiada tym wymaganiom?? Biore pod uwage Serafina, K.O.Wala, Okninskiego - grupa trenujaca na gwardii ??
3) co do Okninskiego to jaki poziom Muay Thai jest tam prezentowany bo z tego co wiem to jest to raczej klub Vale Tudo ??
4) jak wyglada sprawa technik noznych w K.O.Walu gdyz slyszalem ze wiekszy nacisk kladzie sie tam na techniki reczne a mi jednak podobaja sie tez nozne:)
Alez sie rozpisalem ale podobno kto pyta nie bladzi 8)
Za wszelkie odpowiedzi, rady i porady z gory bardzo dziekuje poklon
Napisano Ponad rok temu
Dodam tylko jeszcze prosbe o aktualne miejsca dni i godziny treningow bo chetnie sie przejde i zobacze co i jak 8O Rowniez dziekuje i Pozdr.
Napisano Ponad rok temu
bo grupa idzie do przodu dosc preznie.
co do Okninskiego Mirka to tam tez jest MT ale gorszy niewatpliwie niz u Serafina gdyz Mirek nie jest trenerem MT tylko bjj a Serafin jest trenerem MT ,chociaz te treningi MT u Mirka to takie Vale tudo gdzie tez sie mozna dobrze nauczyc wielu rzeczy ale jesli idzie o MT to u serafina jest zaje****.
Napisano Ponad rok temu
Hmmm widze ze niewielu postanowilo mi pomoc :? Moze jeszcze ktos sie znajdzie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To ja tez pozwole sobie troszeczke kolege pomeczyc duzo nowych osob sie pojawia jeszcze na poszcegolnych treningach chcacych dopiero zaczac przygode z MT ?? (toz to takie miesiace gdzie na ogol na treningi wlasnie docieraja fale nowych rekrotow ) Czy raczej juz jest stala ekipa??
Moze mi sie uda jutro zmobilizowac sily i pojawic sie na rekonesans 8)
Pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jako ze sie dolaczylem do prosby prisier'a dziekuje wszystkim za odpowiedzi (sztuk 2) 8O
Az tak malo forumowiczow cwiczy MT w Wawie 8O
Pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Chodze do Kowala i bardzo sobie chwale.
Oprocz MT nauczysz sie tam i boksu.
Trener jest madry i prowadzi treningi ciezkie, ale z glowa.
Atmosfera rodzinna, klimat jak z fight clubu.
Cwiczyc nie umierac.
Napisano Ponad rok temu
bo jestem najmniejszy w klubie:) zdziwie cie pewnie ale trenowalem kiedys aikido"w piatek widzialem na pewno 2 nowych i raczej na 100% nic wczesniej nie trenowali"
Napisano Ponad rok temu
Prisier jako ze jestes osoba nic do tej pory nie cwiczaca polecam ci jednak przejsc sie do obu klubow (jezeli masz oczywiscie czas i ochote) i porownanie treningow. Osoby ktore juz cos cwiczyly wiedza (na ogol ) na ile moga sobie pozwolic i czego oczekuja od treningu. Natomiast dla kogos "niedoswiadczonego" moze sie okazac ze jednak w tym drugim klubie trening jest odpowiedniejszy, a w trzecim sa wlasnie treningi "stworzone dla niego".
Dobra koncze i ide sie polozyc bo sam juz nie rozumiem co napisalem :shocked!:
Pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Micz pewnie chodzi ci o mnie
bo jestem najmniejszy w klubie:) zdziwie cie pewnie ale trenowalem kiedys aikido"w piatek widzialem na pewno 2 nowych i raczej na 100% nic wczesniej nie trenowali"
a to niekoniecznie musiales byc ty ,bo tam duzo osob jest na treningu(jak sam juz wiesz) to moze ja mysle o jakis innych gosciach ,bo juz sam czasem nie wylapuje kto nowy a kto nie
Napisano Ponad rok temu
- gdzie jest ulica Karmelicka?
- ile kosztuje u Kowala, w jakie dni i czy jest grupa początkująca
dzięki
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Muay Thai w Sosnowcu
- Ponad rok temu
-
Ludzieeee co to byłooooo???? Michalczewski pokonany???
- Ponad rok temu
-
Ktory to klub ;))
- Ponad rok temu
-
Michalczewski Dzisiaj !!!
- Ponad rok temu
-
Muay Thai Lublin ?
- Ponad rok temu
-
Powrot z odwrotnej..