Jak długo?
Napisano Ponad rok temu
Ja chodziłam na godzinkę i powiem że miałam lekki niedosyt
Ale to dobrze bo nie mogłam juz doczekać się następnego
A i tak "połamana" chodziłam:!:
Chociaż może 1.5 godzinki lepsze by było? Albo 2??
Może wogole przeprowadzić sie do dojo hihi
Napisano Ponad rok temu
inny czas dla zawodnika przed samym startem a inny po starcie
inny czas dla początkującego (rozgrzwka, technika, zakończenie no 1,5 h jak nic)
inny czas dla sekcji dziecięcej max 1,5 h bo się nudzić zaczną a ty osiwiejesz
Napisano Ponad rok temu
Po lekkiej rozgrzewce i 30 minutach rozgrzewajacych delikatnych walk mozna zajechac najlepszego zawodnika.
Najlepsza opcja sa zajecia okolo 1,5 h - powyzej 2 h zaczyna sie po prostu znuzenie.
Dzieci 45 - 60 minut wiecej to troche za dlugo.
Ogolnie lepiej czesciej i krotko niz rzadko i dlugo.
Co innego seminaria kiedy wykorzystuje sie kazda chwile z prowadzacym aby jak najwiecej skorzystac - ale one maja troche inny cel.
Napisano Ponad rok temu
=> zawodnika (początkujący czy zaawansowany),
=> typu treningu (kondycyjny, techniczny, sparingi, mieszany) i długości rozgrzewki ,
=> wyposażenia (np. 30 minut na workach, tarczach, packach),
Zajechać kondycyjnie - można każdego - to nie sztuka. Jak komuś mało po treningu - polecam 2 h intensywnie siłownia - tam się bardzo szybko okaże, że trening jednak był mocny i męczący... :twisted:
Napisano Ponad rok temu
A jak czujesz czesto niedosyt to powiedz trenerowi, ze jego treningi cie nie mecza i zobaczysz jaki bedzie nastepny - w szatni cie zabija :twisted:
Pozdrawiam
Niedziel
Napisano Ponad rok temu
Hahaha skąd my to namyA jak czujesz czesto niedosyt to powiedz trenerowi, ze jego treningi cie nie mecza i zobaczysz jaki bedzie nastepny - w szatni cie zabija
Motyllku, widać że dopiero zaczynasz,każdy na początku tak miał :)Nie martw się jeszcze zdążysz się nacieszyć treningami :wink:
Napisano Ponad rok temu
Hahaha skąd my to namy
Motyllku, widać że dopiero zaczynasz,każdy na początku tak miał :)Nie martw się jeszcze zdążysz się nacieszyć treningami :wink:
Niom Minął już czwarty miesiąc i już kilka razy musiałam się zmuszać do wyjścia na trening :roll:
Ale wystarczyła rozgrzewka kilka porządnych rzutów i... od razu było mi lepiej - następnego trningu nie mogłam się doczekac :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No ale w końcu okazałem się lajkonikiem...
R.
Napisano Ponad rok temu
Ale zycze powodzenia.
ps. 4 razy na tydzien to nie jest zle na poczatek. Ciekawe czy to utrzymasz jak znajdziesz chlopaka..... 8) ......
Napisano Ponad rok temu
Jak się nie dostosuje to... duszonko albo dźwigienka i będzie ok :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jakbyś przeczytał dokładnie: "objętość" i "intensywność" było napisane i nic więcej...
A rozciąganie Judoków do szpagatu bym nie uczył, gdyż to destabilizuje obręcz biodrową co może prowadzić do błedów w rzutach i słabych kontr... jak pewnie wiesz...
R.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A ja myślałam że odreagowuje bo miał trudny dzień :wink:
Napisano Ponad rok temu
I właśnie o to mi chodzi :wink: Trenując Ju-jitsu musisz poświęcić więcej czasu na rozgrzewkę, gdyż musisz rozgrzać dokładniej mięśnie i ścięgna, których nie musisz aż tak dokładnie rozgrzewać w innych stylach -> przez co rozgrzewka jest dłuższa ->przez co trening jest dłuższy.
To chyba nie wymaga komentarza...
R.
Napisano Ponad rok temu
Oznacza to że skoro nie wymaga kometarza to nie komentuje już ;p
I głupio że wcześniej skomentowałam
Uczę się pokory
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak?
- Ponad rok temu