Poziom techniczny
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kiedyś Jacek Wysocki pisał, że 5 dan odzwierciedla najwyższy stopień techniczny a każdy kolejny dan dostaje się za propagowanie aikido.
jeśli tak to porównajmy jego poziom (może być nawet teraz kiedy ma 6 dana) a np. poziom jakiegoś 9 dana. Stopnie te wyższe może sie nie dostaje akurat za techniki i jiu-wazy czy coś tam, ale i tak poziom musi wzrastać w bardzo wysokim stopniu (o wiele większym niżeli np.1 dana )
Śmiałem się z wypowiedzi J.W. a nie twojej 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hmm.. biore sie za podboj Irlandii - puby juz podbilem teraz pora na dojo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hehehe!Polacy jak zreszta wiekszosc Europejczykow uzywaja zbyt duzej sily fizycznej, gdyby tylko mogli bardziej zaufac nie miesniom swoich ramion, a wieksza uwage polozyli na stabilnosc pozycji, a jednoczesnie nie stracili na elastycznosci to z Naszym zapalem bylibysmy zaraz po Japsach...
To brzmi prawie jak wszystkie komentarze dotyczące naszej reprezentacji piłkarskiej: gdyby tylko nauczyli się grać, to przy ich zapale, byliby mistrzami świata. :-) 8O :twisted: :wink:
Trudno się nie zgodzić z przedmówcą. Od siebie mogę dodać, że gdybym mógł zaufać swojej pozycji, sile ramion i w ogóle sobie, to byłbym nawet lepszy od Japsów.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jeden z wyzszych w Europie.. czas zaczac urzadzac staze i brac za nuake.. a nie placic innym..
hmm.. biore sie za podboj Irlandii - puby juz podbilem teraz pora na dojo
Aiki to jakbys potrzebował jakiego Uchideshi to daj znać, bo tamtych może Ci zabraknąć, przy tym ich "nice and gentle Aikido"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja natomiast sądze, ze polskie aikido jest na dobrym poziomie. Jednak brakuje nam elastycznśco podchodzimy zbyt siłowo.
Nieee.. normalnie szczena mi opada.... Zbyt siłowo... hehehe dobra zamienię te słówko na "podchodzimy zbyt politycznie"
Aiki... do kiedy Ty tam siedzisz? w marcu jade do UK więc... bedzie nas dwóch.. Wtedy pokażemy im Picie.... yyy.... znaczy się trenowanie.. ofkors
Napisano Ponad rok temu
Czysty narcyzm, prosze pana, czysty narcyzm 8OA czy pamiętacie artykuł senseia JW pod tytułem "Polskie aikido ekstraklasą Europy"?
Napisano Ponad rok temu
ja natomiast sądze, ze polskie aikido jest na dobrym poziomie. Jednak brakuje nam elastycznśco podchodzimy zbyt siłowo.
Nieee.. normalnie szczena mi opada.... Zbyt siłowo... hehehe dobra zamienię te słówko na "podchodzimy zbyt politycznie"
Aiki... do kiedy Ty tam siedzisz? w marcu jade do UK więc... bedzie nas dwóch.. Wtedy pokażemy im Picie.... yyy.... znaczy się trenowanie.. ofkors
Jedno drugiego nie wyklucza
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gambit.. zapamietam i zapisalem sobie.. niestety z przykroscia informuje ,ze jestes drugio:-(( pierwszy byl Mr.Smail :-) )
zaraz zataz jakos nie przypominam sobie cobym mial byc Twoim uchideshi :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja owszem mialem jechac do Aikidgo, ale na innych troche zasadach :-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Konkurs wreszcie rozwiazany Budojo
- Ponad rok temu
-
Krótka relacja ze stażu z Tamura sensei w Merchtem...
- Ponad rok temu
-
Arikawa sensei nie zyje
- Ponad rok temu
-
Staż z senseiem Pascalem Durchonem^^
- Ponad rok temu
-
Magyar Legyel ket vo barat ...
- Ponad rok temu
-
Zdjecia w AIKIDO