Czy można...
Napisano Ponad rok temu
Jestem nowy na tym forum i mam take pytanie: czy można się samemu nauczyć capoeiry? Pytam bo bardzo mi się to podoba, ale najbliższe kursy odbywają się 50kilometrów (w Opolu) od miejsca gdzie mieszkam i nie mam czasu żeby tam dojeżdżać.
Napiszcie czy jest to możliwe.
Napisano Ponad rok temu
Wszystko zalezy od Ciebie. Od Twojego zapalu, samozaparcia, ilosci energii jaka wlozysz w trening i poswiecenia. Ale nawet z tym nie przeskoczysz najwiekszej przeszkody - nauki gry z przeciwnikiem. Capoeira bez gry to jak uczyc sie 10 lat boksu tylko w walce z cieniem. Sam sie nauczysz moze jakis akrobacji, mozliwe, ze uda Ci sie nauczyc calkiem znosnego poruszania (ginga, esquivy, podstawy), ale na nic to, jezeli nie bedziesz mial z kim grac. Pozostaje jeszcze roda, spiew, wszystkie te rzeczy do ktorych potrzebna jest grupa.
Napisano Ponad rok temu
![:]](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/splash.gif) 

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Takie samotne cwiczenie jest ok do pewnego stopnia. Niestety nadejdzie kiedys ta pora ze dalszy rozwoj nie jest mozliwy bez grupy. W koncu w Capoeira chodzi przede wszystkim o to by uczestniczyc w Roda. A samemu z przyczyn oczywistych nie jest to mozliwe.
Najwazniejsza jest mobilizacja. 50 km to jak rzut kamieniem. Ja postuluje zebys jednak wykombinowal jeden dzien w tygodniu albo 2 na miesiac przynajmniej na dojazd do grupy.
W sprawach platnosci z trenerem pewnie sie dogadasz a zawsze bedziesz mial mozliwosc podpatrzenia jakichs technik i skorygowania bledow
Pozdrawiam[/list]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gorąco polecam Ci współpracę z doświadczonymi ludżmi.
A propos w jakiej mieścinie mieszkasz ? :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
 kiedyś przyszedłem 2 miechy puźniej na Shotokan i w następne 2 meichy nadrobiłem i wyprzedziłem
  kiedyś przyszedłem 2 miechy puźniej na Shotokan i w następne 2 meichy nadrobiłem i wyprzedziłem  ale karate i capo to porównanie nieba i ziemi
  ale karate i capo to porównanie nieba i ziemi  

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
 FaceBook
 FaceBook
	10 następnych tematów
- 
			 Dyskusja o Ronin - sekcja w Żaganiu Dyskusja o Ronin - sekcja w Żaganiu- Ponad rok temu 
- 
			 Sex a Capoeira Sex a Capoeira- Ponad rok temu 
- 
			 Tykwa-przeczyszczająca. Tykwa-przeczyszczająca.- Ponad rok temu 
- 
			 Ktos kiedy pytal o ten kawalek... Ktos kiedy pytal o ten kawalek...- Ponad rok temu 
- 
			 Nasiona tykwy (W-wa) Nasiona tykwy (W-wa)- Ponad rok temu 
- 
			 Estońska Federacja Capoeira - brzmi trochę śmiesznie Estońska Federacja Capoeira - brzmi trochę śmiesznie- Ponad rok temu 
- 
			 Ile płacisz za treningi???????? Ile płacisz za treningi????????- Ponad rok temu 
- 
			 Zdjecia z ostatnich warsztatów i batizados AdG Zdjecia z ostatnich warsztatów i batizados AdG- Ponad rok temu 
- 
			 Jednolitość treningów? Jednolitość treningów?- Ponad rok temu 
- 
			 pytania??? pytania???- Ponad rok temu