Seminarium Goju Ryu z Mistrzem Świata
Napisano Ponad rok temu
W razie pytan... smialo strzelajcie
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Shihan Paul Coleman związany jest ze sztukami walk od przeszło 30 lat, Będąc członkiem JKF, jest również zarejestrowany w WKF.
Shihan Paul nauczał i walczył na całym świecie, w tym dwa razy na Okinawie, miejscu narodzin Karate – Do.
Swoje treningi rozpoczął w wieku 11 lat, od judo i boksu. Zwieńczeniem następnych 11 lat ćwiczeń, był zdobyty czarny pas w judo. Mając 17 lat zainteresował się karate. W 1974 r. rozpoczęła się jego droga do Okinawa Goju – Ryu.
Przez lata Shihan Paul Coleman podróżował po świecie walcząc, nauczając i trenując. Był w USA, w Hiszpanii, Holandii, Belgii, Szkocji, Dani, Szwecji, w Japonii, w Niemczech, we Francji, Słowacji i w Portugalii.
Nauczanie rozpoczął w 1976 r. a od 1992 zajmuje się nim w pełnym wymiarze. Jego zaangażowanie zaowocowało stworzeniem dojo, w którym liczba członków przekracza 200 osób. Wspomniane dojo gościło wielu znakomitych mistrzów karate, jak Sensei Higaonna, Yamazaki, Wayne Otto, Willie Thomas czy Keinosuke Enoeda.
Paul Coleman uczy 24 klasy tygodniowo, na różnych poziomach zaawansowania.
Osiągnięcia sportowe:
1980 Leopoldsburg Belgium Silver Team WUKO kumite
1981 IOGKF World Championships Okinawa Japan Silver Team WUKO kumite (dyskwalifikacja w finale)
1981 EKF Championships at Aston Villa Silver Team Kata
1982 Italia Coppa Internazionale Miyagi Chojun Italy Silver Team WUKO kumite
1982 All Styles Open Tournament Gold individual Kata
1982 B.K.K. (Kyokushinkai) Knockdown Crystal Palace Competitors medal
1983 Campionato Europeo Karate Goju-Ryu Italy Bronze Team WUKO kumite
1984 Coupe Miyagi France Gold Team WUKO kumite
1984 All Styles Open Tournament Gold individual Kata
1989 Miyagi Chojun Festival San Diego California USA Gold individual Iri-Kumi
1990 Miyagi Chojun Festival San Diego California USA Gold individual Iri-Kumi
1990 Miyagi Chojun Festival San Diego California USA Silver Team Iri-Kumi (wygrał wszystkie walki)
1991 Mid-West Karate Tournament Bronze Team Kata
1991 Mid-West Karate Tournament Gold Team WUKO kumite
1991 IOGKF World Championships Okinawa Japan Gold individual Iri-Kumi
1992 IOGKF European Championships, France. Silver Team Iri-Kumi (wygrał wszystkie walki)
1992 IOGKF European Championships France, Bronze individual Iri-Kumi
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pierwszy trening w piatek, ok 25-30 osob na sali (Szczecin, Ścinawa, Wrocław, Lubin, Piotrkow). No i zaczynamu rozgrzewka: pare fajnych, nowych cwiczen, rozciaganko i zaczyna sie trening... i tu juz rozwialy sie moje obawy co do "tradycyjnosci" sesneia Colemana. Ten trening byl przeznaczony na boserska prace rak, przejscia i wyluzowania w technikach. Sobota i niedziela to juz kombinacje i cwiczenia z partnerem. W skrocie: rece typowo bokserskie, kopniecia z charakterystycznym dla thai'a przeskokiem i wyprostem nogi. Zajecia byly skierowane glownie na walke w pol dystansie, prace blisko przeciwnika, przchwyty itp.
Oficjalnie seminarium zakonczylo sie w niedziele, ale sesnei Coleman prowadzil jeszcze zajecia dla naszego klubu do srody 8)
Podsumowujac, Paul Coleman to SUPER trener i doskonaly zawodnik. Na seminarium byla swietna atmosfera, naprawde duzo sie dowiedzelismy a wiekszosci z cwiczacych, podejscie Colemana do treningu na pewno zmieniło spojrzenie na karate.
To tyle
Zadowolony i zmotywowany
wesley :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z całym szacunkiem dla twojego nauczyciela (którego chyba kojarzę), to aby ocenić, czy było to podobne, to musiałbys najpierw być na seminarium...
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Nasz trening wygląda podobnie, musiałbyś przyjść to byś zobaczył i poczuł :-) :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no, czyli robił coś podobnego do tego co robi mój trener, zero gimnastyki tylko rączki jak w boxie, kopnięcia na ciało itp...
Gimnastyki bylo sporo
Coleman wlasciwie z kazdego dystansu wkladal mawache na leb.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Marcin nie chce mi się już tłumaczyć, ale spróbuję raz jeszcze:Nasz trening wygląda podobnie, musiałbyś przyjść to byś zobaczył i poczuł :-) :twisted:
1) widziałem Twojego trenera w akcji
2) widziałem Paula C.
=>mogę ich porównać (oczywiście subiektywnie)
3) Nie widziałeś Paula C.
=> jak możesz ich porównać: z opisu w necie
PS. Nie zaprzeczam, że Wasz trening zawiera te elementy o których pisałeś, ale co to tego, jak są przedstawiane, to trzeba najpierw naocznie porównac obie metody treningowe.
ITND (I To Należało Dowieść)
Napisano Ponad rok temu
Marcin nie chce mi się już tłumaczyć, ale spróbuję raz jeszcze:
1) widziałem Twojego trenera w akcji
2) widziałem Paula C.
=>mogę ich porównać (oczywiście subiektywnie)
3) Nie widziałeś Paula C.
=> jak możesz ich porównać: z opisu w necie
PS. Nie zaprzeczam, że Wasz trening zawiera te elementy o których pisałeś, ale co to tego, jak są przedstawiane, to trzeba najpierw naocznie porównac obie metody treningowe.
ITND (I To Należało Dowieść)
to napisz kim jest mój trener skoro go widziałeś w akcji :-) a nie pisz że nie chce ci się tego wyjaśniać, porównuję na bazie opisu wesleya, mam do tego prawo
Napisano Ponad rok temu
Powiem o tym, którego widziałem:
P.Coleman to nauczyciel wysokiej klasy, jak ktoś będzie miał okazję poćwiczyć pod jego okiem, polecam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ty z kolei powiedziałeś że wiesz jak trenuje mój trener a pewnie go na oczy nie widziałeś i nie wiesz nawet kto to, a mówisz że ja nie mogę porównywać metod treningowych tych panów, ty też nie bo też widziałeś tylko jednego z nich, przestan bajerować
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
"BUSHIDO" - Ośrodek Sportów Azjatyckich w Białymst
- Ponad rok temu