Ten pierwsz...
Napisano Ponad rok temu
Co moglibyście polecić...
Napisano Ponad rok temu
a co z nich sobie wybierzesz, to już twoja decyzja
Napisano Ponad rok temu
A az innej beczki: moze mod razorback albo jakis neck : la griffe cieszy sie tutaj chyba w miare dobra opinia, z innych neckow podoba mi sie scorpion, ale to moja opinia
Napisano Ponad rok temu
Wydaje mi sie, ze wybierac mozesz pomiedzy CRKT i Kopromedem. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - tu znajdziesz najlepsza oferte na CRKT a tu na Kopromed - [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników].
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wydaje mi sie, ze wybierac mozesz pomiedzy CRKT i Kopromedem. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - tu znajdziesz najlepsza oferte na CRKT a tu na Kopromed - [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników].
jeśli wybierzesz kopromed to od razu zapomnij o najtańszych modelach składaków. niewarte nawet tych trzydziestu kilku zł (+ przesyłka). ale mają jakiegoś backlocka powyżej setki, ten jest niezły. nawet zastanawiałem się nad zakupem, ale mam podobny eka swede 82.
no dobra. to nie są noże do walki.
myślisz że znajdziesz kogoś z kim będziesz mógł sparować z prawdziwymi nożami?
a jak chcesz kogoś zadźgać to kup coś naprawdę taniego, potem najlepiej wyrzucić...
może zastanowisz się nad EDC? przyda się o wiele, wiele częściej.
Napisano Ponad rok temu
Po pół roku intensywnego korzystania z takiego noża należy rzucić okiem na zdjęcia, któe można znaleźć tutaj: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
A potem się kupuje EDC :roll:
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Zdaję sobie sprawę, że pytanie może wydawać się mniej lub bardziej naiwne, ale jeszcze nie osiągnałem takiego zasobu wiedzy by swobodnie dyskutować o rodzajach stali, wpływie krystalizacji na jakość ostrza itp. Dlatego pytam, licząć, że Ci "mądrzy" i doświadczeni odpowiedzą...
Napisano Ponad rok temu
KUP SOBIE CUDE EDC-to takze moj pierwszy noz i musze powiedziec ze za ta cene to jest to inwestycja o niebo lepsza niz crkt(dostajesz framelocka i 154cm).Nozyk jest elegancki,twardy,bezobslugowy,sam trzyma sie reki-po prostu idealny na edc...no i oczywiscie ta cena-ok 300pln i fakt ze jak zamowisz w polskim sklepie (jakies 340 zl) to masz go na drugi dzien...a jesli masz zamiar kogos nozykiem wypatroszyc to kup se bk7
Napisano Ponad rok temu
a jesli masz zamiar kogos nozykiem wypatroszyc to kup se bk7
A ja po ostatniej edukacji z produktow Cold Steel dam Ci lepsza rade: jak chcesz kogos wypatroszyc to kup sobie CS Recon Tanto! Wydlubiesz tym przeciwnika nawet z furgonetki I tani jest (stosunkowo).
Tylko zajaca nie da sie nim wypatroszyc
Napisano Ponad rok temu
To ja tu tradycyjnie ( :wink: ) polece camillusa:
KUP SOBIE CUDE EDC-to takze moj pierwszy noz i musze powiedziec ze za ta cene to jest to inwestycja o niebo lepsza niz crkt(dostajesz framelocka i 154cm).Nozyk jest elegancki,twardy,bezobslugowy,sam trzyma sie reki-po prostu idealny na edc...no i oczywiscie ta cena-ok 300pln i fakt ze jak zamowisz w polskim sklepie (jakies 340 zl) to masz go na drugi dzien...a jesli masz zamiar kogos nozykiem wypatroszyc to kup se bk7
Ja moze mniej tradycyjnie... ale CUDA EDC rowniez byl jednym z pierwszych (a pierwszym EDC) nozy, ktory zakupilem - nie ma sie jak na nim zawiesc ... ... ... chyba, ze masz niecne zamiary :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Tylko zajaca nie da sie nim wypatroszyc
Hmm, do patroszenia zajęcy to ja używam "zwykłego kuchennego" A tak gwoli ciekawości czym patroszysz byka?
Napisano Ponad rok temu
Ja moze mniej tradycyjnie... ale CUDA EDC rowniez byl jednym z pierwszych (a pierwszym EDC) nozy, ktory zakupilem - nie ma sie jak na nim zawiesc
Kilku z Was chwaliło ostatnio CUDA EDC. Czytałem kiedyś angielski opis tego noża, w którym autor stwierdzał, że położenie kołka do otwierania wyklucza zastosowanie w samoobronie. Czy tak jest faktycznie? Chodzi mi o łatwość otwierania jedną ręką.
P.
Napisano Ponad rok temu
Hmm, do patroszenia zajęcy to ja używam "zwykłego kuchennego" A tak gwoli ciekawości czym patroszysz byka?
Moze cs kukri ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak jest potrzeba to ja mowie: chlastac!
Napisano Ponad rok temu
Moze cs kukri ?
Ech, ja mowiłem o patroszeniu a nie o ćwiartowaniu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
osa wz.99
- Ponad rok temu
-
TEST- cięcie puszek po piwie
- Ponad rok temu
-
Kosntrukcja systemow otwierajacych w nozach auto
- Ponad rok temu
-
WOW!!!
- Ponad rok temu
-
Cold Steel SRK czy Recon Tanto?
- Ponad rok temu
-
meyerco
- Ponad rok temu
-
ciekawostka z allegro
- Ponad rok temu
-
Co nosicie??
- Ponad rok temu
-
Nie zakochalem sie ale lubie (Mission story)
- Ponad rok temu
-
Dobry marketing
- Ponad rok temu