Co nosicie??
Napisano Ponad rok temu
Jako 'utility' używam obecnie zamiennie Spyderco Endura, Native, CUDA EDC i właśnie SAK Camper. Najwygodniejszy i najmniej rzucający się w oczy jest SAK.
W wolnych chwilach (czytaj: w lesie, na biwaku, w górach) dodaję Lapplandera (bardzo wygodny i długo-długo ostry jak cholera - stal Sandvik 12C27, cena 40$) lub SRK zamiennie z BKT Crewman (to raczej do dłuższych wypraw, coś na kształt survivalu).
citizen
Napisano Ponad rok temu
Dopisek Lorda - ludzie, patrzcie na kuniec linku, ma być .jpg a nie .jpg.orig.jpg ile razy mamto poprawiać!!! I żeby zdjęcie się pojawiło to nie url tylko img stosujcie!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Byłem po prostu ciekaw, bo dotychczas na naszym rynku obecny był tylko RSG-3.
Tatoine
Napisano Ponad rok temu
Kerhav Leek, sztylet Jakiejś chyba hiszpańskiej firmy CROWNING czy coś takiego, ciężarek 1,1 kg małej ale anatomicznej wielkości eryk T68i i sektorki (expander 130,500,750) lub tisocik PR200 zależy od pogody.
Pozdrawiam Wszystkich
Napisano Ponad rok temu
Zawsze i wszędzie CRKT Rollock
Jeśli trzeba to dodatkowo:
w mieście Cold Steel Spike(tanto) i/lub CRKT Polkowski/Kasper Companion
w dziczy Cold Steel Spike (tanto), Ontario RTAK i/lub fiskars 600 (siekiera)
Napisano Ponad rok temu
Ale Ci fajnie masz UMSka?
Super naprawde super Folderek jaki widziałem.
Właśnie przygotowywuje się do niego
Powiedz mi tylko jak działa Ci blokada w nim?
Napisano Ponad rok temu
Blokada dziala bez zarzutu, raczej nie zwolnisz jej przez przypadek, a po uzyciu bezpiecznika masz juz 100% pewnosci. No wlasnie jak dla mnie bezpiecznik ma jedna wadę, zablokowanie mechanizmu nastepuje po przesunieciu go w kierunku klingi i tu powstaje problem bo jezeli nosisz noz w kieszeni na klipie i chcesz go szybko wyjąć i otworzyc, czasami zdarza się ze bezpiecznik zahacza o krawędz kieszeni i blokuje plungelock'a, no i masz niespodzianke- wsadziles do kieszeni niezablokowany noz, chcesz go szybko otworzyc a tu :dupa: trzeba pamietac o bezpieczniku. Cale szescie ze juz mi sie to nieczesto zadza, praktyka czyni mistrza... :balisong:Powiedz mi tylko jak działa Ci blokada w nim?
Napisano Ponad rok temu
Oto przedstawiciele pajeczakow:
96`Delica AUS-8 zintegrowany Clipit
03`Military S30V
jakis tam Victorinox
lozyskowe Yo-yo ,Yo-Tech (wkoncu kiedys bron )
Simens S45
tytanowy Tissot
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
to do lasu :
to często:
to codziennie na pasie :
to też codziennie na pasie (ale nie inox):
na to czekam :
jeszcze dochodzi : kubotan , victorinox (czasami) , zegarek , kupa kluczy i kajdanki (plastiki).
jak ja tego nie pogubię to sam nie wiem....konkretnie swoje rzeczy zrobię pózniej i zamieszczę.
Napisano Ponad rok temu
btw. yoya maja swoje odpowiedniki microtechow np ProYo ...Cold Fusion ....cena jedyne 400$ zalezy za jaka wersje
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Juz nigdy nie spojrze w ten sam sposob na dziektorych chlopaczkow z mojego podworka.. 8O
A serio mowiac to to chyba musi byc ekwilibrystyka. Chyba setki albo tysiace godzin treningu zeby takie yo-yo bylo skuteczna i celna bronia. Czy moze sie myle??
Byloby fajnie gdybym sie mylil, bo z posiadania czegos takiego zawsze sie mozna wytlumaczyc..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no chba zeby tak cos w stylu "obrona: Yo-Yo vs. noz " albo "wlasciwasci defensywne poszczegolnych modeli Yo-Yo" Pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Tatoine ... nie przyszło mi to do głowy 8O . Chciałem odnieść się do kilku wątków ba Budo (Jaki najsilniejszy żel, etc) mówiąc: można legalnie nabyć 'miotacz' z substancją analogiczną do tej używanej (ponoć ...) przez niektóre służby. W/g producenta - IDC - można ten żel porównać z produktami Fox Labs o 'mocy' 3 milionów SHU. Cholerum!
Napisano Ponad rok temu
kooniu
Napisano Ponad rok temu
W/g producenta - IDC - można ten żel porównać z produktami Fox Labs o 'mocy' 3 milionów SHU. Cholerum!
Tak naprawdę to w Europie jest tylko 2 producentów substancji obezwładniających oraz xx-dziesiąt konfekcjonerów. Kupują oni cysternę od producenta, a później wlewają to do swoich opakowań twierdząc: "nasz gaz QX jest lepszy od konkurencyjnego XQ, bo ma 3 tryliony czegośtam, a konkurencyjny tylko 2 tryliony". A najczęściej to ta sama substancja :?
Cougar - teraz Twój nick jest dla mnie jasny. Zawsze podobał mi się sposób ryglowania tej Beretty.
Tatoine
p.s.
IDC jest zdaje się jedyną firmą, która nie sprzedaje swoich substancji konfekcjonerom.
To tak "offtopic" aby zamknąć temat
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nie zakochalem sie ale lubie (Mission story)
- Ponad rok temu
-
Dobry marketing
- Ponad rok temu
-
time ? set time please ........... TIME !!!
- Ponad rok temu
-
Fred Perrin Tactical Spike
- Ponad rok temu
-
Panowie i panie... zakochałem się (MadDog content)
- Ponad rok temu
-
Mission Imposible II i Kershaw
- Ponad rok temu
-
Cwiczonko
- Ponad rok temu
-
Zero Point Technology
- Ponad rok temu
-
HORNET - kto zna?