Uzyskanie zezwolenia na trening.
Napisano Ponad rok temu
Skombinowałem kasę i liczyłem że pójdę podbije mi lekarz na karcie zgodę na pozwolenie na udział w rekreacyjnych zajęciach Aikido. Nic z tego mmoja internistka czy lekarka rodzinna odesłała mnie do przychodzni sportowej, a tam nie dość że za badanie muszę zapłacić, niewiele - ale i tak mnie juz nie stać, to jeszcze kurwa trzeba biegać za EKG badaniem krwi moczu i chyba kału jeszcze, co samo w sobie jest wielkim gównem tym bardziej że dowiaduje się zę kumple z sekcji załatwili to sobie bez takich dupereli u internistów. Co za popierdolone przepisy wprowadzone zostały w tym kraju. Wygląda na to że nie dość że musisz zapłacić za trening to jeszcze jak chcesz uprawiać sport do dojębia Cię opłątami za badania, na które normalnie nie stac mnie w tym momencie.
Teraz prośba do tych co trenują w Lublinie, czy macie znajomych lekarzy którzy bez zbędych dupereli mogą podbić mi taką rzecz. Jestem w pizdu całkiem zdrowy w tamtym roku przechodziłem operacje i wróciłem na treningi, na które uczęszczałem bez żadnych problemów, ja chce trenować a nie chodzić z badania na badanie. Będę wdzięczny za jakies pokierowanie, w razie czego piszczie na priva.
Żeby było smieszniej dwa lata na uczelni chodziłem na basen, nikt tam ode mnie nie wymagał żadnych świstków i zaświadczeń.
Napisano Ponad rok temu
Zgodnie z polskim prawem do udziału w zajeciach rekreacyjnych nie potrzebna jest zgoda lekarza (co prawda ja jej wymagam ) tylko Twój podpis, że bierzesz na siebie pełną odpowiedzialność i jesteś całkowicie zdrowy (jeśli nie jesteś pełnoletni- to podpisy Twych prawnych opiekunów)...
Ale jak już napisałem, wiekszość instruktorów wymaga poświadczenia lekarskiego- ubezpieczalnie nie mogą się wtedy czepiać...
R.
PS. Nie pytajcie mnie gdzie szukać tego bo nie pamiętam- może w Ustawie o KF... albo w którymś w wymienionych tam rozporządzeń...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jakby chodź raz przyszli do mnie na trening to nie podpisywali by tak beztrosko... :?
R.
Napisano Ponad rok temu
Swoją drogą ciekawe jest jak wygladałaby sytuacja, kiedy chory człowiek- mimo naprzykład braku zgody lekarza- chodzi na treningi, po wzięciu na siebie pełnej odpowiedzialnośći w razie jakiegoś nieszcześliwego zdarzenia i nagle umiera. Ktoś orientuje się jak normuje to polskie prawo??????
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czytaj: "pieniądze"...W sądzie nie rządzi prawo, tylko prawnicy.
Napisano Ponad rok temu
Dal na kurs mlodego ratownika wopr, bez mrugniecia okiem.
Tydzien temu Dudu mnie dojechal o kwitek od lekarza.
Ide o on mi mowi "Ja nie moge tego napisac, trzeba isc do lekarza sportowego".
Gdzie tu sens??
Napisano Ponad rok temu
Indolencja instruktora, czy tylko niedopatrzenie?
Ty to wiesz...
R.
Napisano Ponad rok temu
Zgodnie z ostatnimi znanymi mi przepisami (mogły się już zmienić) młodzież ucząca się powinna mieć możliwość bezpłatnych badań sportowych raz na pół roku.
Chyba tylko potrzebne jest skierowanie z klubu sportowego, np. UKSu...
R.
Napisano Ponad rok temu
No to powiem zeby mi Marcin dal skierowanie - ale bedzie mial mine jak sie dowie
Szacuneczek
Napisano Ponad rok temu
Skierowanie ma być od lekarza rodzinnego - jak i w innych przypadkach. Dla młodzieży do lat 21 - bezpłatnie.nie, powiedzialem, ze papierek na tkd lekarz podpisl mi mierzac tylko cisnienie.
No to powiem zeby mi Marcin dal skierowanie - ale bedzie mial mine jak sie dowie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czytaj: "pieniądze"...W sądzie nie rządzi prawo, tylko prawnicy.
O, to ja mam pytanie z zupełnie innej beczki, ale prawa i MA dotyczące - zgodnie z nowym rozporządzeniem powinnismy się ubezpieczyć od trenowania MA. Ubezpieczał się ktoś? Gdzie, za ile? Wdzięczny za info będę.
K.
Napisano Ponad rok temu
U nas ubezpieczenie zostało załatwione zbiorowo, na imienna listę, ciężko mi powiedziec u jakiego agenta bo się nie zainteresowałam W każdym razie kosztowało to 15 zł na rok, i padło zdanie, że jak ktoś pojdzie indywidualnie to wyniesie go to 30 zł. Nie znam warunków tego ubezpieczenia, potraktowałam to jako formalnośc - jak chcesz to moge się bliżej zainteresować... również i we własnym dobrze pojętym interesie :roll:O, to ja mam pytanie z zupełnie innej beczki, ale prawa i MA dotyczące - zgodnie z nowym rozporządzeniem powinnismy się ubezpieczyć od trenowania MA. Ubezpieczał się ktoś? Gdzie, za ile?
W każdym razie z tego wynika, że taniej i wygodniej jest namówić na to klub żeby to załatwił zbiorowo.
Napisano Ponad rok temu
OC możesz mieć w jednej z ubezpieczalni od 20 zł...
R.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A w koncu dostales te zezwolenie czy raczej musiales sie posilkowac koperta pod stolem :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Rękawica hokejowa
- Ponad rok temu
-
hormon wzrostu
- Ponad rok temu
-
Złoto ME dla polskich siatkarek!!
- Ponad rok temu
-
Spalacze tłuszczu
- Ponad rok temu
-
Jak dobrać worek, gruszkę, piłkę bokserską? Porady.
- Ponad rok temu
-
jak zawiesić worek treningowy?
- Ponad rok temu
-
suplementy
- Ponad rok temu
-
Drążek
- Ponad rok temu
-
Ból głowy & kolka