jak zaczac (samoobrona)
Napisano Ponad rok temu
jestem na tym forum od niedawna wiec jeszcze nie do konca sie orientuje (prosze o przeniesienie postu na inny dzial w razie potrzeby)
a teraz do rzeczy:
chcialbym zaczac cos trenowac (oryginalne no nie )
moja osoba:
19 lat 185cm 80kg(troche jestem za tlusty i za malo umiesniony ale powoli sytuacja sie zmienia - silownia: cwiczylem pol roku potem przerwa na mature i teraz cwicze od miesiaca planuje dlugo dlugo i jeszcze dluzej
-cel: chcialbym zapisac sie na sztuke walki ktora pomoze mi w momencie napasci na ulicy... planuje cwiczyc minimum 3 lata
moje pytanie jest bardzo proste co proponujecie, ewentualnie jakie znacie placowki w Warszawie
nie cwiczylem jeszcze zadnej sztuki walki (niecaly rok w podstawowce karate ale to bylo dawno i nie prawda -wiecej gimnastyki niz karate) a wiec jestem kompletnie zielony... z tego co wyczytalem na roznych www / forum (zreszta nie trzeba bylo czytac to jest logiczne) "na ulice" nadaja sie przedewszystkim uderzacze lub systemy laczace uderzanie i lapanie/duszenie/rzucanie...
po rozmowie z paroma osobami zostaly mi polecone: thai, box, valetudo, kung fu (koledzy chodza polecaja z tym ze to jest sekcja sportowa wiec chyba nie bardzo do samoobrony)
z gory dziekuje za zainteresowanie tematem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdro M.D.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
po 3 latach krav magi nie bedziesz mial problemow na ulicy. to pewne.
Oj oj - ja bym tu mocno polemizował - ale jak ktoś ma
1) Predyspozycje
2) Dobrą sekcję, instruktora
3) Szczęście
4) broń na mieście
to niewykluczone... :wink: :roll:
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
szacunek dla wszystkich co ćwiczą Kung Wasz wybór, Wasze cele- moje zdanie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Combat he he 3 lata kung coś tam :wink: sportowego;-))) na ulicę i co Ty na to? w porównaniu z 3 lata MA,MT,KK,BOX,TKD,COMBAT na ulicę można się uśmiechnąć
szacunek dla wszystkich co ćwiczą Kung Wasz wybór, Wasze cele- moje zdanie
A róbta co uważacie - nie chce mi się rozpętywać kolejnej dyskusji
Moje zdanie (wg Krzysia T.) jest tak dobrze znane - że wystarczy... Przcież wszyscy wiedzą co sądzę - NIE :bad-words:
BTW: KK i TKD - bym nie polecał (chyba że dobre sekcje 8) ). I Combatu takze nie (na początek zdecydowanie coś innego).
Napisano Ponad rok temu
Moje zdanie (wg Krzysia T.) jest tak dobrze znane - że wystarczy... Przcież wszyscy wiedzą co sądzę - NIE :bad-words:
Ale przestaniesz pisać i co?? Za pół roku nikt nie będzie o Twoim zdanui pamiętał. :wink:
Co racja to racja - dyskusji lepiej znowu nie rozpętywać - wystarczy przejrzeć archiwum. 8)
Sorki za OT.
Napisano Ponad rok temu
Poznalem w niedziele chlopaka, co na to chodzi. To jest dobre.
Ja chodze na tkd, box(kbox), bjj i uwazam, ze sobie poradze, juz sobie radzilem.
Vale tudo
Idz na Taja, tkd, box, zapasy, judo.
Przykladaj sie, cwicz codziennie a poradzisz sobie.
Jak masz w sekcji zajecia 3xtyg to zapisz sie na dwie np.
bjj+tkd, judo+kbox itd.
Polacz styl udezany z parterowym. To jest najskuteczniejsze - najmniej monotonne, po prostu sie nie znudzi.
Po raz ostatni vtudo!
Lub kombinacja (swoje wlasne mma).
Szacunek dla wszystkich, pozdrawiam
Niedziel
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A jeśli chodzi o ulice to nie ma co się patyczkować, tu nie chodzi o to żeby załatwić kolesia techniką "5 kwiatów lotosu" czy rozwalić mu łeb 360*....Na streecie nie ma zasad, albo ty albo on..... 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ta tylko ze 3lata kmaga bedzie kosztowalo ok. 10 000 złpo 3 latach krav magi nie bedziesz mial problemow na ulicy. to pewne.
Napisano Ponad rok temu
ta tylko ze 3lata kmaga bedzie kosztowalo ok. 10 000 zł
Co?
100 zł / miesiąc
Tj. 1200 zł / rok
Tj. 3600 zł / 3 lata!!!
Czy KM kosztuje circa 280 zł miesięcznie??????
Proszę - zastanów się - nim coś napiszesz!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nawet mniej,bo przewaznie chodzi sie przez 10 miechow.chyba,ze dochodzi do tego oboz,ale nie wiem,czy kravatowcy maja cos takiego.sa jakies obozy Combat?
Słuchajcie ludzie - nie rozważamy obozów, wyjazdów zagranicznych i dolotów na treningi helikopterem...
Rozważamy ceny treningów!
A jeśli chodzi o ceny - uprościłem rok - oczywiście w grudniu jest mniej zajęć etc. (wiadomo).
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Duży Format w GW 29.09.03
- Ponad rok temu
-
Napad i ciekawa sprawa.
- Ponad rok temu
-
Ciekawa stronka
- Ponad rok temu
-
Pobicie na ulicy w bialy dzien - zlamany nos.
- Ponad rok temu
-
Reakcja ludzi - jednak może być inaczej
- Ponad rok temu
-
jeden na pięciu-dwóch zabitych
- Ponad rok temu
-
I jak tu pomagac ludziom :/
- Ponad rok temu
-
Skuteczność MMA w samoobronie