Lowkick
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Inne obrony to oczywiscie unik [tu jednak gorzej bo wtedy low, jak ktos dobrze kopie, trafi w druga noge], badz tez skrocenie dystansu tak zeby na dobra sprawe kopnal cie udem a nie piszczelem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mozesz zmniejszyc bol odpowiednio ustawiajac udo, tak aby kopniecie nie szlo tam, gdzie najbardziej boli - czyli nad kolanem z boku po zewnetrznej stronie. Np. szybko skrecic noge tak, zeby low poszedl prosto na udo [od przodu], a nie w bok uda. Ale to sredni pomysl, ok, wytrzymasz jednego lowa wiecej, a potem tak czy siak padniesz z bolu, jak ktos dobrze kopie.
Naprawde nie mam pojecia jak sie bronic przed lowem z ginga.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Vingativa lub Tesourinha(chyba pokrecilem nazwe ).Moze wejscie, nie pamietam nazwy, ale podlozenie nogi z jednoczesnym pchnieciem barkiem..... Tyle, ze zaczynam sie utwierdzac w przekonaniu, ze na lowa w capoeirze nie ma mocnych chociaz z drugiej strony w capoeirze jest duza mobilnosc i moglyby byc problemy z tym kopnieciem. Nie wiem spytam sie jeszcze mestre o lowa i zobaczymy co on powie.
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam wszystkich
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
(tu jest wszystko)
A lowkick to jest taka technika:
i taka
Napisano Ponad rok temu
lowkick jest jedna z bardziej chamskich technik.
Raczej skutecznych. Znam dziesiątki bardziej chamskich (z łamaniem rąk, nóg i karków włącznie).
zgadzam sie, ze nie zasze uda sie cofnac noge, zwlaszcza jezeli kopniecie bedzie szybkie.
To w ogóle można zapomnieć
jezeli ktos jest obity to zazwyczaj przyjmuje, a bol da sie wytrzymac.
Są lepsze rozwiązania.
gorzej jak dostaniesz kilka lowow w to samo miejsce...
wtedy zazwyczaj konczy sie to ko
Technicznym KO - dla jasności sytuacji.
Napisano Ponad rok temu
To ze znasz dziesiatki innych technik i to, ze czegos tam nie mozna zrobic to ejdno ... ale jak uwazasz ze znasz sie na rzeczy to wyjasnij rodzaje obrony .. ew daj linki do takowych ...
Napisano Ponad rok temu
Raczej skutecznych. Znam dziesiątki bardziej chamskich (z łamaniem rąk, nóg i karków włącznie).
combat, a ty jak zawsze bys chcial wszystko lamac... jasne ze sa bardziej chamskie techniki, ale i tak nie bedziesz lamal nikomu karku
no dobrze combat zgodze sie ze przed szybkim kopnieciem nie uciekniesz, ale zawsze warto jest probowac,zgadzam sie, ze nie zasze uda sie cofnac noge, zwlaszcza jezeli kopniecie bedzie szybkie
To w ogóle można zapomnieć
Technicznym KO - dla jasności sytuacji.
czy to wazne jakim? wazne ze nie jestes zdolny do dalszej walki.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
combat, a ty jak zawsze bys chcial wszystko lamac... jasne ze sa bardziej chamskie techniki, ale i tak nie bedziesz lamal nikomu karku
No generalnie nie
no dobrze combat zgodze sie ze przed szybkim kopnieciem nie uciekniesz, ale zawsze warto jest probowac
Racja, ale lepiej wejść z kontrą do przodu.
czy to wazne jakim? wazne ze nie jestes zdolny do dalszej walki.
Ważne - bo KO - tradycyjne to nokaut np. po uderzeniu w głowę (blackout), a techniczne to niemożność kontynuowania walki.
Combat a moze bys tak podal obrone przed takim kopnieciem a nie chwalisz sie jaki to ty jestes zarabisty ?
To ze znasz dziesiatki innych technik i to, ze czegos tam nie mozna zrobic to ejdno ... ale jak uwazasz ze znasz sie na rzeczy to wyjasnij rodzaje obrony .. ew daj linki do takowych ...
Nic nie poradze nie to, że nie czytasz uważnie...
Napisano Ponad rok temu
Zostala podana odpowiedz na pytanie zawarte w topicu.
Powinien byc zamkniety, bo jest to powtorzenie innego, do ktorego Combat dal linka.
Tam pisac wszelkie uwagi a wy tu prywate robicie.
Pozdrawiam i szacunek.
Napisano Ponad rok temu
Bo dzisiaj po treningu troche sie zalamalem jak spytalem sie o obrone na lowkicka i mi powiedziano, ze takiego kopniecia sie nie stosuje to i obrony na nie nie ma .
kogo sie pytales? (cos mi sie kojarzy jakas dyskusja o lowkicku ale nie mam pojecia z kim i kiedy ja prowadzilem ;-) )
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Trening w AdG i Grupo Magia - czy istnieja jakies roznice?
- Ponad rok temu
-
capoeira w białymstoku
- Ponad rok temu
-
kto z was byl w Zakopcu w Niedziele z pokazem ? (Krupowki)
- Ponad rok temu
-
Czeska Budo Gala 2002
- Ponad rok temu
-
III Otwarta Lekcja Capoeira
- Ponad rok temu
-
Capoeira w Słupsku
- Ponad rok temu
-
wykład o capoeirze