Machanie kijem.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Jeżeli macie jakieś linki do podobnych filmików to wklejajcie je tutaj.
Chodzi mi głownie o takie efektowne numery, najlepiej jakby pokazane były dokładnie chwyty przy poszczególnych ruchach.
Z chęcią bym się czegoś takiego pouczył.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bynajmniej nie chodzi mi o samoobrone czy skuteczność, kija nie nosi się przeciez ze sobą na codzień. Chodzi mi tylko i wyłacznie o efektowność. Czasem gdy gdzies w lesie dorwe jakiegos dragala to mam zawsze tendencje do wymachiwania nim i fajnie byłoby się nauczyć takich sztuczek tylko dla satysfakcji. :wink:
jak kupisz taki pusty w środku kijek, to Cię nauczę.. mogę Cię też nauczyć normalnym, ale nie bedzie tak szybko. To kije do form na zawody, puste w środku, lekkie do obłedu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak kupisz taki pusty w środku kijek, to Cię nauczę.. mogę Cię też nauczyć normalnym, ale nie bedzie tak szybko. To kije do form na zawody, puste w środku, lekkie do obłedu.
ha, jednak czegoś się dowiedziałem, nigdy nie sądziłem że te patyki sa w środku puste, to by sie zgadzało, bo jak sobie takim przydzwoni to nic mu nie będzie. po za tym lekkie to fakt.
Napisano Ponad rok temu
ha, jednak czegoś się dowiedziałem, nigdy nie sądziłem że te patyki sa w środku puste, to by sie zgadzało, bo jak sobie takim przydzwoni to nic mu nie będzie. po za tym lekkie to fakt.
są z takiej dziwnej sklejki, trzeba bardzo uważać, ja o jeden się kiedyś w Niemczech nieopatrznie oparłem i cała banda takich dzieciaków chciała mnie zlinczować za demolowan ie ich sprzętu;)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja sie ucze walki kijejm (inie tylko) na treningach. i w sumie ze dojsc do czegos takiego trzeba cwiczyc bardzoooooooo dluuuuuuuuuuugo.
a czego się uczysz, jesli można spytać? nie pytam o styl, ale co robicie?
Napisano Ponad rok temu
Ide kiedyś na kyokushin. Pytam się senseia co może mi pokazać ... coś ŁADNEGO i pokazuje mu co potrafie - jeden młyniec, drugi , trzeci za plaecami, szybkość aż mnie przeraziła (a kijek pusty w środku nie był - jakieś pozory realności trzeba zachować, pusta w środku może być ew. rurka - ostatnio się nad tym zastanawiam, taka z tytanu 180cm, waga ze 2 kilo sup. sprawa, młyńce nabierają wartości ale na razie ma kilka kilo niedowagi więc... hehe, a koleś mówi - do cyrku z tym! Ja jako człowiek kyokushin uznaje tylko zwarcie i praktyczne aspekty. Ok mówie - pomyliłem adres. Ide do trenera mma z zabarwieniem ju-jitsu aikido - mówie mu że trenerów Bo jak na lekarstwo i pokazuje mu moje 6 młyńców. Koleś mówie- do cyrku z tym! Ja jako wojownik mma uznaje tylkko zwarcie i realne aspekty Bo. Powiedział też coś, że za dużo filmów... bo wspomniałem o kilku sztuczkach z matrixa... przecież one wszystkie SĄ realne! Widze że wy też wysyłacie ludzi z kijkiem do cyrku. Ja jako artysta bardziej niż wojownik uznaje estetyczne walory kija, co więcej - uważam że w dzisiejszych czasach umiejętnośc realnej walki kijem jest o wiele mniej praktyczna niż umiejętnośc takigo nim kręcenia, że szczena opada... tak mwłaśnie myślę. I szkoda oj jaka szkoda że te linki już nie działają... chciałbym się czegoś nowego nauczyć. Macham kijkiem rok cały ale dzień w dzień bo mam ogródek i nie potrafie znaleźć kogoś kto mógłby mnie nauczyć czegoś nowego. Dlatego prosze o odświerzenie tych linków okaoka?
ps. temat młynek w niedawnych archiwach walki bronią - tylko dla cyrkowców!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
katana - wersja ze stali resorowej :)
- Ponad rok temu
-
prawo a nunchaku
- Ponad rok temu
-
palka teleskopowa
- Ponad rok temu