Rodney "The Chico" King i jego Street boxing
Napisano Ponad rok temu
Pierwsza z kaset jest zatytuowana "Street Boxing" i tak jak po tytule mozna sadzic jest poswiecona boksowi jednak cwiczonego pod katem ulicy i starc MMA. Poprzez taktyke obronna nazwana przemilo "Crazy Monkey" co specyficznych czysto ulicznie wyprowadzanych uderzen nazywanych rowniez przeminlo: bumerang czy caveman. Co na tej kasecie jest takiego szczegolnego? Nikomu nie trzeba tlumaczyc, ze aby byc dobrym bokserem trzeba miec dobra obrone. Jednak nie kazdy jest urodzonym bokserem i czasem bledy w obronie potrafia zabolec :twisted:
"Crazy Monkey" jest wlasnie dla tych przecietnych. Metoda ta jest bardzo pomocna w wyksztalceniu w sobie odruchow obronnych przeciw bokserowi duzo lepszemu niz my. Jak dla mnie jest to rewelka.
Druga kaseta nazywa sie "Clinch Boxing" i jest poswiecona, znowu jak nazwa wskazuje, boksowi w zwarciu. Na ringu bokserskim cos takiego nie istnieje, poniewaz zaraz wkracza sedzia. Jednak na ulicy czy na turnieju MMA wg mnie jest to podstawowy dystans walki. Rodney pokazuje jak zwiazac przeciwnika w tym dystansie i jak "ustawic" go na kolana i lokcie.
Kasety te sa dla mnie przedsmakiem tego co czeka mnie w grudniu. Wtedy bowiem spedze dwa dni z Rodneyem i na wlasnej skorze poczuje jego umiejetnosci.
Pozdrawiam i zachecam do wiekszego zainteresowania tym co oferuje Straight Blast Gym i instruktorzy go tworzacy...
Napisano Ponad rok temu
A oto link do czolowki tychze kaset: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
6mega slabsza jakosc
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
20 mega dobra jakosc
Milego ogladania
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
NIe ode mnie nie mozna. Ja jeste tylko klientem nie dystrybutorem :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jakies 35 USD za jedna chyba...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A jakbym sie chcial dowalic, to bym sie spytal: dlaczego, skoro taki dobry, ja go jeszcze nie widzialem w czolowce najlepszych bokserow wagi ciezkiej?
K_P
PS. A niby co moze byc nowego w skrcaniu dystansu i przechodzeniu do klinczu z bokserami? Kenjiro jakaz to taktyka? (Pytam Cie, bo dales sie poznac na forum jako jako rozsadny facet, wiec licze na merytoryczna odpowiedz).
Napisano Ponad rok temu
CM to specyficzne trzymanie gardy i poruszanie, troche zblizona do podwojnej gardy w boksie. Nie wszyscy maja ten dar bycia dobrym bokserem. Jest to twardy kawalek chleba i podczas sparingow niejeden z nas tego doswiadczyl. Nie kazdy umie wytrzymac presje dobrego boksera. CM umozliwia prowadzenie w miare wyrownanej walki z lepszym bokserem niz my jestesmy. Ciezko jest to opisac. Na tym klipie pokazowym nie bylo elementow CM a tylko li sparingi treningowe. CM najlepiej dziala w rekawicach do MMA albo bez rekawic no i w walkach gdzie laczone sa dystanse. Tradycyjna garda bokserska bez duzej powierzchni jaka stanowia rekawice moze byc troche dziurawa bez dobrego poziomu technicznego. Nikt nie powiedzial ze Rodney jest wybitnym zawodnikiem (chociaz zly nie jest, tak jak kazdy instruktor SBG posiada duze umiejetnosci praktyczne). Z tego co mowia ludzie ktorzy mieli z nim kontakt, to jest fenomenalnym trenerem stojki (wlasnie zmodyfikowany boks i thai - cwiczy thaia z Apideyem, pod katem MMA) i zwarcia. Jaki jest w realu przekonam sie w grudniu.
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sorry, ale nie da sie tego opisac ...
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przesylka od Rodneya szlad 7 dni...
NIe ode mnie nie mozna. Ja jeste tylko klientem nie dystrybutorem :wink:
E ? A zrobiles juz kopie bezpieczenstwa... ? :wink: Tylko twardziele nie robia backup'ow 8)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Po co ja to robię? - ankieta
- Ponad rok temu
-
sparing z teakwondokom
- Ponad rok temu
-
ROTFL: wschodnie sztuki walki są sprzeczne z Ewangelią...
- Ponad rok temu
-
Nie wiedziałem gdzie umieścić to pytanie :)
- Ponad rok temu
-
Szybkość ruchów.
- Ponad rok temu
-
Koryu Bujutsu (Budojo)
- Ponad rok temu
-
Sumo tylko dla Japończyków?
- Ponad rok temu
-
Po co jest potrzebna etykieta w SW?