ROTFL: wschodnie sztuki walki są sprzeczne z Ewangelią...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Droga doskonalenia się propagowana przez walki Wschodu zmierza do całkowitej pewności siebie, pełnej kontroli nad własnym życiem, wiary w nieograniczone możliwości. Droga chrześcijanina jest zupełnie inna: to zaufanie Bogu i życie według Jego woli. Ojcowie pustyni mówili, że na tym polega zwycięstwo szatana: gdy człowiek twierdzi, że jest doskonały, że jest panem siebie i swojego życia.
...Wymieklem...
ROTFL- przecież w tym nie ma sprzeczności!!!
Jest sprzecznosc z tym ze jej nie widzisz Combat, chrzescijanstwo to odwolanie sie do autorytetu-wszechmocnego Boga,on ma kierowac, sterowac czlowiekiem. Wschod propaguje wolnosc, rozumiana jako wlasna odpowiedzialnosci za siebie, dzialanie w wlasnej woli i wlasnego"widzimisie" co dla prawowitego chcrzescijanina (i zyda) jest powaznym grzechem.
Napisano Ponad rok temu
Zastanow sie moze chwile, co to znaczy "wolna wola" i w jakiej religii to jest jedna z podstawowych kwestii...
Albo pomysl sobie, jaka to wolnosc i dzialanie wg wlasnego "widzimisie" propaguje konfucjanizm...
Albo jak mozna wyjsc poza swoja kaste w Indiach...
Albo jaka wolnosc panowala przez wieki w japonskim spoleczenstwie...
Pozdrawiam,
Napisano Ponad rok temu
Poczytaj co nieco o religii chrześcijańskiej... Bo naprawdę nie mogę
CZŁOWIEK MA WOLNA WOLE I MA MOZLIWOSC PODEJMOWANIA DECYZJI- ZAROWNO DOBRYCH, JAK I ZLYCH. To krótka informacja nt. owej religii.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
A jesli chcesz uslyszec moje zdanie wyrazone w inny sposob (moze nie bedziesz musial sie powtarzac) to prosze bardzo: twoje kilka poprzednich postow o religiach zawiera tyle zupelnie kardynalnych i podstawowych bledow (dotyczacych nie tylko chrzescijanstwa), ze trudno z nimi dyskutowac czy w rzeczowy sposob na nie odpowiedziec. Stad wynikala moja sugestia, zebys sobie troche wiecej na ten temat przeczytal. I tyle.
Pozdrawiam
Mateusz, chyba nikt inny na tym forum nie potrafilby napisac "nie chce mi sie z Toba gadac, bo pierdolisz glupoty" w taki elegancki sposob. Dyplomata... poklon
Pozdrawiam,
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nie wiedziałem gdzie umieścić to pytanie :)
- Ponad rok temu
-
Szybkość ruchów.
- Ponad rok temu
-
Koryu Bujutsu (Budojo)
- Ponad rok temu
-
Sumo tylko dla Japończyków?
- Ponad rok temu
-
Po co jest potrzebna etykieta w SW?