Reakcja ludzi - jednak może być inaczej
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moze u nas w malych spokojnych miasteczkach gdzie wiekszosc ludzi si ezna tez tak jest
A co do programu to msz fajny gust jesli chodzi o telewizje :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oskarży mnie o napaść, a o tym co ukradł nie będzie mowy.
to się trzeba powołać na prawo zatrzymania na gorącym uczynku. :-) .
Byle mu krzywdy nie zrobić.
Dlatego aikidocy to mją dobrze - rzucą nim o ziemię i powiedzą że się przewrócił.
A jak człowiek jest porządnym kopaczem, to jak wytłumaczy że gość ma żebra połamane???
na latarnię wpadł czy co
Napisano Ponad rok temu
A u nas?.. Nie jestem pewien czy to wpływ przepisów. Przeciętny ludek raczej nie kalkuluje szans na obronę w sądzie decydując się lub nie na pomoc drugiemu. A mimo to najczęściej odwraca się plecami. Czy to bardziej kwestia strachu, obawy o własny tyłek, czy raczej brak więzi między ludźmi - "co mnie obchodzi, że biją/kradną sąsiada? i tak nie moje. byle tylko mnie nie trafiło"
Napisano Ponad rok temu
no i zwalamy wine na innych: milicje (tzn. policje), rzad, prawo, podatki, bezrobocie, piwo bezalkoholowe....
dlugo jeszcze tak bedzie tutaj...
Napisano Ponad rok temu
Oni szanuja policje. A niemieccy banditos sie ich boja, nie to co w Polsce.
Poza tym u nas tego kto by pomogl to : wtyka, komfident itd i mialby pozniej przej... bo msciliby sie ich komple.
Inna metalnosc.
Szacunek
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mow (pisz) za siebie. To ze ty (czy tez twoja rodzina, i ludzie z ktorymi sie "zadajesz") taki jestes nie znaczy, ze wszyscy Polacy sa tacy.po prostu my Polacy lubimy jak inni maja gorzej. okradli sasiada nie mnie co sie bede przejmowal...
no i zwalamy wine na innych: milicje (tzn. policje), rzad, prawo, podatki, bezrobocie, piwo bezalkoholowe....
Bedzie dopuki beda tacy ludzie jak ty.dlugo jeszcze tak bedzie tutaj...
Napisano Ponad rok temu
Co to jest "kęsim" ?zrobi im "kęsim"
Napisano Ponad rok temu
Najaktywniejszy z łapaczy ma sprawę o pobicie, bo rozwalił menelowi ryj.
Kto mu ja zalozyl ? To ze ma sprawe nie musi oznaczac, ze zostanie uznany za winengo.
Napisano Ponad rok temu
No cóż. Trzeba pomagać, pomagać i jeszcze raz pomagać i wierzycże zmieni się na dobre.
Napisano Ponad rok temu
Nie wydaje mi się, żeby wszyscy Niemcy to byli tacy chojracy.
Nie zapominajcie, że to wyjątkowy przypadek, a nie jakaś reguła (temu robią o tym programy w tefałenie).
Rzekł Mądrala
Napisano Ponad rok temu
Poczytaj Sienkiewicza, ze wskazaniem na trylogię, to się dowiesz. :wink:Co to jest "kęsim" ?zrobi im "kęsim"
Napisano Ponad rok temu
Założył sprawę złodziej, bo gra poszkodowanego. Przecież się pomylił, myślał, że siedzi w swoim aucie, a tu jakiś koleś go tarmosi i bije, skandal, kurwa jak się patrzy.Kto mu ja zalozyl ? To ze ma sprawe nie musi oznaczac, ze zostanie uznany za winengo.Najaktywniejszy z łapaczy ma sprawę o pobicie, bo rozwalił menelowi ryj.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Założył sprawę złodziej, bo gra poszkodowanego.
Wiec moze jest tak, ze aparat "sprawiedliwosci" musi ja przetrawic bez wzgledu na to jak jest absurdalna, i niekoniecznie oznacza to, ze to co wypluje bedzie niekorzystne dla "najaktywniejszego z łapaczy".
Napisano Ponad rok temu
Ma juz karoteke - toczyl sie przeciw niemu proces itd.
Nie powinna skarga byc przyjeta.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Tylko czy to ma jakies znaczenie na przyszlosc prawna tego goscia. To, ze toczyl sie przeciwko niemu proces (i zostal uniewinniony) chyba nie powoduje w przyszlosci jakichs komplikacji prawnych. A jak to jest z ta kartoteka, gdzie ona jest ? Bo jesli np. ja bylem swiadkiem wypadku drogowego, to co, mam juz kartoteke ?I co ze bedzie niekozystna? Ma juz karoteke - toczyl sie przeciw niemu proces itd. Nie powinna skarga byc przyjeta.
A z tym przyjeciem skargi, to naprawde tak sadzisz ? Bo nad tym trzeba by bylo sie dokladniej zastanowic, czy nieprzyjecie skargi byloby dobre.
Co bys powiedzial, gdybys zostal zlapany przez jakichs sedziow Dredow samozwancow, bo np. zagladales do samochodu (zaluzmy, ze masz zamiar jakis kupic, i ogladales wnetrze jakiegos fajnego modelu), i twoja skarga np. na pobicie zostalaby odrzucona ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
jeden na pięciu-dwóch zabitych
- Ponad rok temu
-
I jak tu pomagac ludziom :/
- Ponad rok temu
-
Skuteczność MMA w samoobronie
- Ponad rok temu
-
Jak byscie sie zachowali ??
- Ponad rok temu
-
311boyz
- Ponad rok temu
-
Nowy Bieżanów: nocny napad dresiarzy
- Ponad rok temu
-
Nie ma litości
- Ponad rok temu
-
Co da mi szybciej nauczy mnie podstaw samoobrony?
- Ponad rok temu
-
Nóź na ulicy jako efekt psychologiczny
- Ponad rok temu
-
pobicie...
- Ponad rok temu