Maciej Skupiński, ur. 20.11.1977r. Instruktor Muay Thai w K.S. Serafin Warszawa.
Absolwent Wyższej Szkoły Pedagogicznej w Warszawie, kierunek pedagogika o specjalności: pedegogika opiekuńczo -wchowawcza z wychowaniem fizycznym i rehabilitacją narządów ruchu.
Sporty walki trenować zacząłem w wieku 14 lat, zaczynając od karate kyokushinkai, następnie zauroczony Boksem Tajskim poświęciłem się tej dyscyplinie sportu którą uprawiam od blisko 6 lat.
Rafał Simonides - instruktor Muay Thai PZ Muay Thai - Moja przygoda ze sztukami walki zaczęła się osiem lat temu. Zacząłem nauczać się w szkole prowadzonej przez Sifu Piotra Ochniowskiego. Miałem to szczęście , że trafiłem do człowieka z pasją i prawdziwego fachowca i od najmłodszych lat uczyłem sie realnego podejścia do walki. Równorzędnie ćwiczyłem dwa style San Da(Chiński system walki ringowej) i Muay Thai (Thai Boxing). Swoją karierę zawodniczą rozpocząłem jako szesnastoletni chłopak na zawodach w Warszawie. Pierwszą walkę musiałem stoczyć z zawodnikiem o dziesięć kilogramów cięższym ode mnie jak i wiekowo dużo starszym. Mimo porażki dostrzeżono mój talent , po końcowym gongu podszedł do mnie chiński mistrz Liu Peng (wielokrotny mistrz świata w walkach full contact) i pogratulował. Potem udało mi się sięgać po najwyższe trofea zajmując pierwsze miejsca (tytuły mistrza Polski w full contact San Da) i choć nie zawsze wygrywałem ,to za każdym razem zajmowałem pozycję medalową .W swojej karierze miałem zaszczyt reprezętowania barw Polski zagranicą. Sport to dla mnie pasja ruchu. Dzieki ruchowi stajemy się zdrowsi, dlatego zachęcam każdego do uprawiania sportu w tej (Thai Boxing) czy innej formie.
... A sam żyje według zasady In corpore sano,mens sana - w zdrowym ciele zdrowy duch.
wedle zyczenia...text i zdejcia pochodza ze strony
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]