Skocz do zawartości

Zdjęcie

Steven Seagal na Karowej

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
553 odpowiedzi w tym temacie

budo_ronin10
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 185 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Steven Seagal na Karowej
oj pozazdrościć tylko takiego spotkania.
Załaczcie więcej zdjęć :D
  • 0

budo_lucyper
  • Użytkownik
  • Pip
  • 29 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

To ja się już pogubiłem.
To w końcu jak to jest - nieśmiertelny Stefan był w Warszawie ?
Relacja Łabędzia wygląda śmiertelnie serio, chyba że imć szlachetnemu Łabędziowi iście kozacka fantazja dopisuje.

A wutkie razem piliśta ?
  • 0

budo_take
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 434 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Tak zgadza sie uwielbiam Take Senseia ale za jego haryzme za ze to dzieki niemu wiadomo co to jest aikido a ze zapromowal to przez swoje filmy no coz widac inaczej sie nie dalo, zreszta podobnie jest z Gracie gdyby nie oni to kto by dzisiaj wiedzial co to jest bjj.Zreszta o ile dobrze pamietam Rorion Gracie krytykowal aikido jak i inne style lecz jak to powiedzial" Uwazam ze Steven ma w swoim aresenale dzialajace techniki" Rozmawialem z kilkkoma jego uczniami i wypowiadali sie o Stevenie w sposob pozytywny i sposob w jaki nauczal i czego uczyl wydal mi sie bardzo intersujacy jednoczesnie uswiadomilem sobie te braki u mnie n sekcji w ktorej kiedys cwiczylem. Mowcie co chcecie ale ja tu nie widze przynajmniej w mojej okolicy dobrych aikidokow a jesli nadazyla by mi sie okazja cwiczenia u niego lub u jego uczniow to spowrotem bym powrocil do Aikido gdyz bardzo kocham ta sztuke walki. A mowienie ze Seagal nie zalicza sie do aikidokow to dla mnie pierdo...
  • 0

budo_mish
  • Użytkownik
  • Pip
  • 17 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Łabędziowi zawsze fantazja kozacka dopisuje (pozdrowienia). Był i miał takiego blondasa przydupasa już się na niego szykowałem ale zrejterował w szatni i ja też ja zobaczyłem jego ochroniarzy bułgarów. Trochę im jeszcze do mojej facjaty brakuje ale idą w dobrym kierunku :)
Podziekowania dla Szanownej redakcji poklon poklon poklon poklon
  • 0

budo_take
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 434 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Zapomnialem dodac ze w dzisiejszych czasach ciezko znalesc mistrza z haryzma obecnie zamiast haryzmy wiekszosc to cwaniaki ktore leca tylko na kase a o nauczeniu czegokolwiek mozna zapomniec.
  • 0

budo_łabędź
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2100 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

chyba że imć szlachetnemu Łabędziowi iście kozacka fantazja dopisuje.

To zawsze mi dopisuje, zwłaszcza wkontaktach horyzontalnych z młodymi damami :oops: :oops: :wink: 8)
Ale jak to ładnie napisała Redakcja:

Taka fikcja to prawie jak prawda

a ja coby zamieszać i jeszcze sie dodatkowo nie minąć z prawdą odpowiem że teza iż taka prawda to prawie jak fikcja jest równie zasadna :) 8) :lol:

Wódy nie pilismy z SS bo nie chcieliśmy coby się skompromitował :wink: On w te klocki ma najwyżej 4 kyu anie dany jak my :rofl: :rofl:
  • 0

budo_combol
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 169 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

chyba że imć szlachetnemu Łabędziowi iście kozacka fantazja dopisuje.

To zawsze mi dopisuje, zwłaszcza wkontaktach horyzontalnych z młodymi damami :oops: :oops: :wink: 8)
..

Labedziu Tobie juz tylko fantazjowanie pozostalo w tym temacie :P :) 8) :wink:
  • 0

budo_łabędź
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2100 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Labedziu Tobie juz tylko fantazjowanie pozostalo w tym temacie :P :) 8) :wink:

No Wiking - ta zniewaga krwi wymaga :evil: :twisted: :evil: :wink: I nie pomoga ci techniki barowe :!: :balisong: :)

A tak serio to pewna obyta w sprawach ars amandi dama stwierdziła kiedys:
W miłosnych igraszkach nic nie moze się równać zapałowi młodosci z wyjątkiem wiedzy wyniesionej z doświadczenia :P :) :D
Takze spoko :wink:
A poza tym mówimy o mej ułańskiej fantazji - a jak wiadomo ćwiczenie czyni mistrza
  • 0

budo_combol
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 169 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

....W miłosnych igraszkach nic nie moze się równać zapałowi młodosci z wyjątkiem wiedzy wyniesionej z doświadczenia ..

jak zwykle zlota mysl na kazda okazje.... inteligentna, skrzydlata i bestia ....
no ale kto by mogl wymyslic taka zgrabna historyjke o Stevenie w Warszawie hihihi Panowie brawo ten łabedz!!!
i te fotomontarze naprawde niezle wiadomo - wydaFca.
Ale labedziu drogi , ja dysponuje originalami tych zdjec i wieczorkiem je okaze i wyjdzie twoj spisek niecny... ha!
  • 0

budo_jeżyk
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1211 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

[i]ale ten wielki mistrz tak naprawdę nie jest żadnym wielkim mistrzem, bo jego nauczyciel nie mógł mu nadać Y Dana, bo taki stopień nadaje tylko rada shihanów Aikikai, a w ogóle to on nie miał żadnej pozycji horyzontalnej, bo jego inny uczeń nie wie, co to pozycja horyzontalna, a poza tym nieużywanie siły powoduje nierealność ich technik, a ataki z bokkenem są do niczego nie podobne, a z resztą bycie wolnym elektronem jest najlepsze, a przynajmniej nie gorsze,...

Tak informacyjnie ( bo pewnie wiele osób jest ciekawych ) - 6 i 7 dan Stefek dostał od rady shihanów Aikikaiu. Jeżeli chodzi o pozycje, to wyraźnie polecał pozycję boczną i słownie i technicznie, ale nie robił z tego karykatur. W technikach był mięki i zrelaksowany i wychodziło mu to dosyć fajnie, ale realnie. Technik z bokkenem nie pokazywał, ale podkreślał bardzo dobitnie, że wszystko w Aikido wywodzi się z miecza i, że miecz jest kluczem do wszelkich technik. Jeżeli chodzi o uczniów, to mieliśmy możliwość poćwiczyć z jednym z nich, ale niestety chyba był to jakiś wybrakowany egzemplaż hakamy :lol: :lol: :lol:
  • 0

budo_jon snow
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 759 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Szanowny JS:
Kłopot w tym że mnie to wisi kalafiorem, a co więcej jestem w stanie się z Toba zgodzić, a jak 8) 8) 8) :) :) :)
Daj piatkę na zgodę :) :peace:

Tobie kalafiorem, mnie bulwą. Przybijam piątkę. 8)
Ciekawe z kim zorganizujecie następny tajemny trening tylko dla wybranych. Z Jetem Li :?: :)
  • 0

budo_marilyn m
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 759 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

[i]Hymm, dyskutowanie na forum o zawiłosciach technicznych nie ma racji bytu....:

O!!!!!! ja tak ładnie umiem pisać ? :D :) :D
  • 0

budo_jeżyk
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1211 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Szanowny JS:
Kłopot w tym że mnie to wisi kalafiorem, a co więcej jestem w stanie się z Toba zgodzić, a jak 8) 8) 8) :) :) :)
Daj piatkę na zgodę :) :peace:

Tobie kalafiorem, mnie bulwą. Przybijam piątkę. 8)
Ciekawe z kim zorganizujecie następny tajemny trening tylko dla wybranych. Z Jetem Li :?: :)

To już ustalone: Chuck Norris
  • 0

budo_pancer
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 699 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jako przedstawiciel wrażej, lecz nie pospolitej organizacji chciałbym potwierdzić ponownie, że nie liczy się przynależność organizacyjna lecz stare, dobrze wyświechtane kontakty :) :) (by nie powiedzieć sitwa) 8) .W imieniu swoim i Towarzysza z pionu Siedleckiego Makumby chcielibyśmy wyrazić swoje serdeczne podziękowania aktywowi (Redakcjo, życie Swe oddamy by odeprzeć ataki na Twą Szacowną Osobę :twisted: ) wiodącej organizacyjnie siły aikido w kraju nad Wisłą, za zaproszenie nas na tak ciekawe spotkanie z facetem, który ma takie same inicjały jak ja (uber alles :!: :!: ).
Jak szanowni przedmówcy chciałbym podkreślić, że jednak Stefan przygotował się do spotkania z Jeżykiem, Łabędziem, Makumbą (o swej skromnej osobie nie wspomnę) i nie założył słynnych , znanych ze Szczepanowych klechd i bajań słynnych różowych papuci.
Wiedział, że może go za to spotkać dotkliwa kara werbalna. :D :D .
Odnośnie, odpowiedzi na pytanie, to został sponiewierany osobnik charakteryzujący się nie tylko wielką blond kitą (sorry Combol :wink: ), ale też rzeczywiście staropolskim kujawiakiem, nazwanym trochę górnolotnie sierpowym :-) . Z braku obecności D. Michalczewskiego na macie musieliśmy zatrzymać się w naszych rozważaniach na temat aikido versus sierpowy bokserski.
Odnośnie obrony przed tzw. wjazdem w nogi i balachą (. :D :) ) to owszem pomysł obrony był fajny (szczególnie idea skrócenia dystansu) ale atak był trochę staropolski by nie powiedzieć weselny, i do tego już po oczepinach. :drinking: ..
Z racji dwóch powodów , a mianowicie mojego skromnego doświadczenia w bjj :oops: oraz tego, że odczułem już wcześniej techniki Pana Stefana osobiście nie odważyłem się na przedłużenie tej części jego wypowiedzi.
Reasumując, zostałem bardzo mile zaskoczony techniką, podejściem i samą osobą SS (nie mam tu na myśli bynajmniej postury), a pamiętając wywody Szanownego Moderatora doszliśmy wspólnie w miejscu zwanym jako 7 grzechów do wniosku że uczy tak w Ameryce (pewno i w Kanadzie też.. :D ) bo rozumie , że dla ludzi ogarniętych mamoną trochę uduchowienia się przyda.. :wink: :wink: :wink: , nas zaś potraktował normalnie.
Absolutnie, największym niedopatrzeniem organizatorów , ale też i osobistym moim, było to, że nikt nie uwiecznił na zdjęciu jednej skośnookiej dziewczyny w niebieskiej bluzeczce. A żal mój, że nie ćwiczyła aikido nie miał granic.. :( :( .

Pancer (o tych samych inicjałach co Stefan)
  • 0

budo_pancer
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 699 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ale pociesze Cie, nikomu nie zaproponowal przynaleznosci , nawet 5 danowi.

Ale mówił jak zauważył że ktoś tam kaszani Co wy robicie?? Mr. P (zwany Redakcją) na pewno tak nie robi :!: Wniosek: Redakcja rulez :!: :P 8) :rofl: :rofl:

Może to dlatego, ze Szanowna Redakcja cały czas bawiła się aparatem (znaczy aparatczyk. :) :) ), a członki jego warte niby ze złota :wink:

Pancer (zachwycony)
  • 0

budo_pancer
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 699 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wódy nie pilismy z SS bo nie chcieliśmy coby się skompromitował :wink: On w te klocki ma najwyżej 4 kyu anie dany jak my :rofl: :rofl:

No tu to tylko Jego bułgarskie securitate mogłoby z nami powalczyć bo oblicza mieli konkretne, by nie powiedzieć, że Widok ryja , który zabija :) :) :)

Pancer (abstynent)
  • 0

budo_combol
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 169 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Mialem dac prawdziwe zdjecia z karowej ale niestety nienadaja sie do publikacji.
Wzamian mam zdjecie sami wiecie kogo wykonane ukrytym aparatem w szafie bahatera:
Dołączona grafika
  • 0

budo_łabędź
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2100 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Combol vel Viking: az mi łzy poleciały jak zobaczyłem Spidermana przymierzającego nowy wzór hakamki :rofl: :rofl: :rofl: I ten efekcior na szyii :) :) .
A swoja droga znalazłem pewne podobieństwa do pani Marysi (alter ego Wojciecha Pokory) z Poszukiwany, poszukiwana :P :) :lol:
  • 0

budo_lucyper
  • Użytkownik
  • Pip
  • 29 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No tu to tylko Jego bułgarskie securitate mogłoby z nami powalczyć bo oblicza mieli konkretne, by nie powiedzieć, że Widok ryja , który zabija :) :) :)

Pancer (abstynent)

:D Widzę , że towarzystwo wesołe tu jest całkiem :D

Dobre !
A wiesz czym moglibyśmy zaskoczyć bułgarskie securite ?
Siłą naszego oddechu :D
Ja nigdy nie myję zębów rankiem i jest to moja tajemna broń , widzę jakichś tam podejrzanych klientów i wystarczy , że otworzę paszczę i siłą podmuchu kładę wszystkich jak leci.
A na wieczór wystarczy łyk naszej czystej - efekt jest całkiem podobny. Na tanie winko najlepsza jest właśnie czysta :lol:

Chyba zboczyłem z tematu zdźiebko, excuse moi ...
  • 0

budo_marilyn m
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 759 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

podobnie jest z Gracie gdyby nie oni to kto by dzisiaj wiedzial co to jest bjj. ...

Może Machado by wiedzieli :rofl:

A mowienie ze Seagal nie zalicza sie do aikidokow to dla mnie pierdo

Jasne, szczególnie że propagowany przeaz niego w filmach obraz, idea aikido to jest to co wszyscy powinni o nim wiedzieć :? A dziwimy się że ludzie po latach praktyki odchodza od aikido i nie mogą sie pogodzić z faktem , że nie tego oczekiwali , że są zgorzchniali itd
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024