"Nielegalne" szkoły
Napisano Ponad rok temu
swoja droga mysle ze problem tkwi tak naprawde w tym ze ludzie nie znaja prawa...nie wiedza jakie sa ich obowiazki i jakie maja prawa i nie dotyczy to tylko i wylacznie aqrat omawianej tutaj kwesti uprawnien instruktorskich...swoja droga gdyby kazdy chciał znac wszystkie ustawy przepisy nakazy i zakazy to musuialby non stop siedziec z nosem w ksiazkach dziennikach ustaw itp itd...pozatym mysle ze prawo jest tak czesto naginane i lamane w duzo wazniejszych kwestiach niz tu omawiane ze naprawde nie warto wylewac potoku slów i tracic czasu na dyspute ktora do nikad nie prowadzi...No wiesz gadanie gadaniem a prawo obowiązuje wszystkich poczytaj sobie Dzienniku Ustwa nr 6 z 22.01.2003 roku to pogadamy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Należy wspomnieć o jeszcze jednym aspekcie - finansach. Trening u fachowca powinien kosztować; pokątni,,trenerzy" są zapewne tańsi.
Nie każdy ma pojęcie/ chociażby ogólne/ w tej tematyce, często oferty porównuje sie pod kątem ceny. W efekcie młody człowiek z małej mieściny zamiast wydawać kasę i tracić czas na dojazdy do renomowanego klubu wybiera ofertę jakiegoś ,,chałupnika" na miejscu.
Wgóle pamiętajcie;że uprawianie , poważne uprawianie sztuk walk zawsze było kosztowne.
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Ktos nie musi byc np zrzeszony w Cechu aby byc np Kusnierzem ale powinien miec np dyplom czeladniczy czy mistrzowski - prawda ?
Efektem tego jest coraz to nowe powstawanie stowarzyszen (Polak zawsze potrafi ominac przepisy ) a zalozenie stowarzyszenia to pestka
Kiedys pamietam (przez jakis okres) bylo cos takiego jak zaswiadczenie o mozliwosci prowadzenia zajec wydawane przez byly GKKFiS - nawet jeszcze gdzies w domu mam. (Potrzebne bylo glownie do rejestracji Firmy Szkoleniowo Sportowej (tak jakos kolo 1990 r)
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie to dopiero jest przekręt 8)
Napisano Ponad rok temu
obejmuje to czesto rowniez inne dysypliny sportu nie tylko karate, smutne ale prawdziwe...
a sciemnianie mlodziezy ma krotkie nogi, zobacza leszcza przyjdzie kolega zrobi omlot i po sekcji...
Napisano Ponad rok temu
Cena mniejsza niz zajecia prowadzone czesto przez zwiazki ktore doja tylko kase nic nie oferujac oprocz wyjazdow zarzadu na zawody zagraniczne i wyciagania pieniedzy od panstwa.Prowadzenie działalności gospodarczej z zakresu sztuk walk to dobiero wszindel i dojenie z kasy młodych niczego podejrzewających młodych ludzi.
Dla mnie to dopiero jest przekręt 8)
Czy uczciwe jest branie takich samych pieniedzy od ludzi - drugich pieniedzy od Panstwa ?
Kto jest uczciwszy ten co prowadzi zajecia i placi podatki Panstwu i raz bierze pieniadze od ludzi czy ten co bierze pieniadze z roznych zrodel i je przefurloni nic ludziom nie dajac w zamian i na dodatek podatkow nie placi bo to na dzialalnosc zwiazku jest ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kanciarzem jest prywaciarz ,który doji i tyle , jak zreszta wiele innych firm prywatnych , nie zwalaj winy na związki bo tak najwygodniej.Bez związków nie ma silnych organizacji ,wystarczy spojrzeć na każdy związek sportowy piłki,pływania itp
Wiesz po co sie zaklada Zwiazek i Stowarzyszenie - glownie po to aby pieniadze szly na cele statutowe i podatki nie byly placone.
Aby zyskiwac sponsorow i dotacje.
Ty mi bedziesz mowil o moralnosci osob prowadzacych dzialalnosc godpodarcza z zakresu sztuk walki ?
Ty ? Osoba ktora w innym poscie sie chwali ze przyjmuje stopnie mistrzowskie innych stylach niz trenuje ? I nawet ich nie szanuje bo to stopnie zdobyte przy piwie ktorych nie ma w oficjalnych spisach ? Uprawnienia Instruktora JJ tez kupiles przy piwie ?
Czlowieku Ty jestes po prostu hipokryta udajacym swietoszka i prawego czlowieka.
Napisano Ponad rok temu
A dlaczego trenujący maja płacić składki na twoje podatki co ? 8)
Napisano Ponad rok temu
wyluzuj przeciez nikt nie pije do Twojego prywatnego klubu tylko ogólnie do tego typu działalności 8) A Ty zaraz bierzesz wszystko do siebie .
Napisano Ponad rok temu
No brawo oto mi chodziło własnie dlatego nie szanuje prywaciarzy kanciarzy ,którzy rozdaja stopnie i wiel innych rzeczy ,
Nie szanujesz ale przyjmujesz - ty to jest wlasnie falsz.
a co do związków to ustawa o Kulturze Fizycznej mówi wyrażnie co i jak !!
Ustawa niewiele sie zmienila i nic nowego nie wniosla - mimo usilnego motania kilku teoretykow z Rady. Dla instruktorow jest nawet lepiej niz bylo.
A dlaczego trenujący maja płacić składki na twoje podatki co ?
A dlaczego Ty masz zarabiac nie odprowadzajac nikomu podatku ?
Dyskutujemy o klubach organizacyjnych i prywatnych ? - prosze bardzo ceny sie nie roznia a warunki kluby prywatne czesto zapewniaja lepsze. To gdzie sa te pieniadze placone na klub zwiazkowy ? w kieszeni instruktora ?
Martius
wyluzuj przeciez nikt nie pije do Twojego prywatnego klubu tylko ogólnie do tego typu działalności A Ty zaraz bierzesz wszystko do siebie .
Niewazne do jakiego klubu pijesz - ja prowadze taki klub i mnie to tez dotyczy a zarazem jestem w zarzadzie Stowarzyszenia i znam to z roznych stron.
Oskarzac innych moze osoba ktora sama jest czysta - a jak ktos jest ubabrany po lokcie w gowno to powinien siedziec cicho bo gowno od udawania swietego sie nie zmywa a pozostanie na zawsze.
Napisano Ponad rok temu
Co do warunków sa takie jak wszędzie ,gdyż wiekszośc klubów korzysta z tych samych obiektów sportowych co każdy klub sportowy i dlatego jest taniej jako stowarzyszeniu bez dochodów.
Paski mam gdyz chciałem udowodnić róznym oszołomą,że sa oszołomami i na szczeście się nimi nie obnosze tylko brzydze.
Napisano Ponad rok temu
Człowieku nikogo sie tutaj nie oskarża , a jeżeli puszczają Ci nerwy to polecam medytację.
8) Wyzwiska zachował dla siebie i jeszcze raz proszę abyś wyluzował gdyż to jest poprostu zwykła polemika i każdy ma swoje zdanie na które obrażaniem i wyzywaniem nie wpłyniesz
Napisano Ponad rok temu
Wyzwiska zachował dla siebie i jeszcze raz proszę abyś wyluzował gdyż to jest poprostu zwykła polemika i każdy ma swoje zdanie na które obrażaniem i wyzywaniem nie wpłyniesz
Osoby ktore przyjmuja stopnie po znajomosci od innych nie lepszych instruktorow ktorzy im nadaja po znajomosci nie zasluguja na szacunek.
Po prostu takich ludzi umoralniajacych innych sie nie toleruje nie sa warci nawet dyskusji. Takich osob nawet nie mozna obrazic - bo co ucierpi duma ?
To juz stracili decydujac sie na taki krok.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
KARATE nadruki
- Ponad rok temu
-
Midori
- Ponad rok temu
-
Karate Kyokushin vs. Kung Fu
- Ponad rok temu