"Nielegalne" szkoły
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak włąśnie działaja oszołomy z 7,8 9 10 danem w Polsce skumali sie z innymi na zachodzie co maja tez szkółki prywatne i robią biznes na młodych nic nie wiedzących.Prywata to w rekach polaków samobójstwo karate.każda legitymacja ma specjalizację i to powini spawdzac dyrektorzy ,którzy urzyczaja sale
Racja!
O ile pamietam, papiery mial w porzadku, (moja mama uczy w tej szkole) i zajecia byly 'o karate'. Przywozil kilku kumpli ze soba z kilkoma kyu a i o kyokushinie rozpowiadal wszem i wobec. Ale forma 'treningow'.... :nie:
Napisano Ponad rok temu
problem mysle w tym ze tak naprawde zeby sprawdzic jakiegos samozwanczego mistrza trzeba miec jakies wlasne chocby blade pojecie w temacie...nie mozna oczekiwac i wymagac aby kazdy dyrektor szkoly czy innego osrodka wynajmujacy sale znal sie na tym...prawde jest taka ze wielu osobom ktorzy nie oszukujmy sie robia kase na wynajmnie sal naprawed wisi czy wynajma ja instruktorowi z wieloletnim stazem i odpowiednimi kwalifikacjami czy tez kowalskiemu co zalozy " school of karate kowalski " czy inne cudo...pozatym z ta prywata to chyba nie tylko samobojstwo karate a wogole sw...bo balagan prywata jest wszedzie nie tylko w karateTak włąśnie działaja oszołomy z 7,8 9 10 danem w Polsce skumali sie z innymi na zachodzie co maja tez szkółki prywatne i robią biznes na młodych nic nie wiedzących.Prywata to w rekach polaków samobójstwo karate.każda legitymacja ma specjalizację i to powini spawdzac dyrektorzy ,którzy urzyczaja sale
Napisano Ponad rok temu
Szkoła to nie prywtny folwark Każego dyrektora obowiązuja okreslone przepisy w tym zakresie !! A to onzacza ,że wszystko co dotyczy sztuk walk znjdzie w nowym Zarządzeniu tj z 2002 roku ,które mówi o tym ,kto może prowadzić zajęcia, ilości grub, uprawnienia, stopnie itp.A napewno Dzienniki Ustaw trafiają do szkół.
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Poza tym dyrektor szkoły nie ma bladego pojęcia, co za mistrz karate u niego chce wynająć salę a tym bardziej nie wie nic o tym , czy ten gość może prowadzić takowe zajęcia. Myślę, że powinien być wprowadzony taki przepis, że wolno instruktorowi prowadzić zajęcia ale te, z których ma specjalizację. A jak chce prowadzić coś innego to najpierw niech się nauczy i zda egzamin instruktorski z drugiego stylu. 8)
Napisano Ponad rok temu
Zgodzę się tu z Gizmo.
Poza tym dyrektor szkoły nie ma bladego pojęcia, co za mistrz karate u niego chce wynająć salę a tym bardziej nie wie nic o tym , czy ten gość może prowadzić takowe zajęcia. Myślę, że powinien być wprowadzony taki przepis, że wolno instruktorowi prowadzić zajęcia ale te, z których ma specjalizację. A jak chce prowadzić coś innego to najpierw niech się nauczy i zda egzamin instruktorski z drugiego stylu. 8)
Swego czasu kiedy byl tylko Zwiazek Judo i Zwiazek Karate - zwiazek karate bojkotowal wszystkie pomysly i trzymal lape na wszystkim aby pewne osoby ktore teraz tam piastuja wysokie stanowiska mogly krecic wlasny biznes. A Ty proponujesz nastepnym zwiazkom aby trzymaly lape na wszystkim i nie dopuszczaly do powstawania specjalistow a nie tylko teoretykow ktorzy decyduja czy herbatka zrobiona przez przyszlego kursanta jest dobra czy nie .
Czlowiek powinien byc ogolnie wyszkolony z podstaw sportu i rekreacji a specjalizacje zostawmy specjalistom a nie Zwiazkom ktore gromadza karierowiczow nie myslacych o rozwoju.
Nikt sie nigdy nie zgodzi aby kazdy styl mial swoj zwiazek a konkurencja majaca wladze zawsze bedzie niszczyla ludzi myslacych inaczej.
Napisano Ponad rok temu
Druga sprawa: nawet jesli trafiaja, to jak sadzisz - ile osob je tam czyta? Bylbym daleki od idealizmu...
Wydaje mi sie ze wiekszosc dyrektorow zatrudniajacych oszolomow w dobrej wierze chce zapewnic szkole dodatkowe fundusze a dzieciom troche ruchu i po prostu nie zdaja sobie sprawy z zagrozen na jakie naraza cwiczacych nierzetelny instruktor.
Napisano Ponad rok temu
Karateka1: Dzienniki Ustaw raczej nie trafiaja do podstawowek, a juz na pewno nie do kazdej.
Druga sprawa: nawet jesli trafiaja, to jak sadzisz - ile osob je tam czyta? Bylbym daleki od idealizmu...
Każda szkoła ma taka prenumerate,gdyz jest to jej obowiązkiem !!!
Wydaje mi sie ze wiekszosc dyrektorow zatrudniajacych oszolomow w dobrej wierze chce zapewnic szkole dodatkowe fundusze a dzieciom troche ruchu i po prostu nie zdaja sobie sprawy z zagrozen na jakie naraza cwiczacych nierzetelny instruktor.
Kogo maja obowiązywac przepisy jak nie dyre3ktorów szkół co ?, jeżeli kay tylko zechce to zawsze może zajżec do danych przepisów lub sprawdzic dany Klub w Urzędzie Miejskim czy Starostwie ? Ostatnio nawet Kuratorium zyczy sobie aby każdy kto prowadzi zajęcia z dziećmi czy młodzieża miał uprawnienia pedagogiczne :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tylko początkujący to naiwny i łyka wszystko co mu powiedza i mysli,że tak jest wszędzie
A skad ma wiedziec, ze moze byc inaczej jak to jego pierwszy trening. Kiedys patrzylem na kumpla z zielonym (ja mialem żółtą belkę) i sądziłem a wręcz podziwialem jaka on ma technike a okazalo sie, że jam podobną jak i nie lepszą o czym dowiedziałem się na zawodach .
Pierwsze treningi to dopiero początek długiej (nieskończonej wręcz) i krętej drogi. Dlatego nowicjuszy trzeba czasem zachecać do doalszego trenowania i zeby nie watpili czy są w stanie opanować cokolwiek.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
KARATE nadruki
- Ponad rok temu
-
Midori
- Ponad rok temu