Pływanie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jednoczesne wypuszczanie sprawia po prostu ze szybciej sie wypuszcza powietrze :wink: :-)
Desmodeus: ja na poszatku tez zawsze mam.
No a po paru wydechach jest juz pusty.
Pozdrowki
Niedziel
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Stawia opór, ale równocześnie dzięki wyporowi wody stawy nie są tak obciążone. :-)Mam pytanie: czy basen jest dobrą wczesną rechabilitacją po kontuzji wiązadeł kolana.Chodzi mi głównie o chodzenie w wodzie ,wymyśliłem że woda stawia opór nodze więc może to dobry pomysł?
Napisano Ponad rok temu
Basen na (prawie) wszystko najlepszy.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam,
Napisano Ponad rok temu
Go jak nie to tylko trche. Jesli plywasz dokladnie i technicznie nogami (kto tak robi ten wie, ze trzeba nogi tylko w kolanach praktycznie zginac) to zecywiscie obciaza stawy. Ale przy innych stylach tego problemu nie ma. Inna sprawa, przy plywaniu z pletwami (jest zajebiscie, jak motorowka, tylko "troche" bardziej meczy).
Napisano Ponad rok temu
był tu fajny topic karate i rower, może ktoś z Was wie czy istnieje związek karate - pływanie
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam i szacuneczek
Niedziel.
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
20x25 z nawrotami bez przerwy albo 4x100 zmiennym stylem
Kilometr to rozgrzewka lol ?
Na rogrzewke wystarczy 100-200m. A poza tym ja sie nie rozgrzewam nigdy
i zakwasow nie mam zadnych
Napisano Ponad rok temu
jest to dobra rozgrzewka. zarówno psychologicznie jak i fizycznie.
z ciekawych cwiczen polecam ręce kraul nogi zaba, rozwijają integracje sensoryczną
Napisano Ponad rok temu
już rozumiem dlaczego ludzie na basenie mówią, że robię "żabkę do szpagatu". rzeczywiście inny zakres ruchu, co samemu trudno sobie uświadomić
Napisano Ponad rok temu
10 x 25 - mozna traktowac jako rozgrzewke
10 x 25 - żabka
10 x 25 - kraul (z deska miedzy nogami)
10 x 25 - na przemian nogi i rece zabka
10 x 25 - na przemian nogi i rece do kraula
10 x 25 - zabka
10 x 25 - kraul
jak straczy czasu to jeszcze pare basenów ... nie plywam motylkiem bo nie umiem, a na plecach nie bardzo da sie w tlumie ludzi, zreszta nie lubie na plecach bo nie widze gdzie plyne
pozdrowienia dla wszystkich plywajacych
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy jesteście absolutnie pewni, ze test Coopera można wykonywać dowolnym stylem ? Jak szukałam w necie czegoś na temat tego testu i w różnych miejscach było czasem zaznaczone, że trzeba go wykonywać tylko kraulem.
Jeszcze jedno pytanie czy te normy zamieszczone w pierwszym poście dotyczą wszystkich niezależnie od płci .
O razu sie przyznaję, że nie jestem w stanie wypływać powyżej 650 m (ale mam nadzieję że to norma dla facetów jest )
Napisano Ponad rok temu
Jeśli nie potrafisz pływać kraulem, możesz płynąć innym stylem. Kraul jest najszybszym stylem. Jedynie motyl jest w pierwszej fazie odrobinę szybszy.Czy jesteście absolutnie pewni, ze test Coopera można wykonywać dowolnym stylem ? Jak szukałam w necie czegoś na temat tego testu i w różnych miejscach było czasem zaznaczone, że trzeba go wykonywać tylko kraulem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Mam na chacie ławeczkę...
- Ponad rok temu
-
Maście przeciwbólowe, przeciwzapalne - czas wchłaniania.
- Ponad rok temu
-
Tribulus terrestris.
- Ponad rok temu
-
Polska - Szwecja
- Ponad rok temu
-
Siad plotkarski a kolana.
- Ponad rok temu
-
jakie zapotrzebowanie