Cuda Maxx
Napisano Ponad rok temu
Nie mogę wyjść z podziwu że tego dokonałem - szaleństwo ale jak go wziełem do łapy nie wypuściłem. To naprawdę duża rzecz, ale jak na swoje 30 cm ogólnej długości bardzo poręczny. Jedyny folderek jaki mam którym nawet chlebek się kroi cudownie. Nie wspomnę o mnięsku bo do niego jest stworzony.
Żadne zdjęcie nie odda potęgi połączonej z subtelnością w tym nożu. To nie nożyk do obierania jabłuszka ale prawdziwy chlastacz. Pomimo sporych gabarytówma tylko 10 mm grubości rękojeść umożliwia noszenie go w sposób niewidoczny n.p. za klip na biodrze wewnątrz spodni. Całkowicie symetryczna rękojeść umożliwia dowolny chwyt i to wygodny. Tytanowa - piaskowana powierzchnia chwytu klei się do ręki. Chyba na stronce Pitera wyczytałem że ma szlif wklęsły, ale okazało się że jest płaski to dla mnie plus.
Otwierani tego noża to poezja :twisted: , co prawda kołkiem nie jest to wygodne bo znajduje się powyżej osi obrotu i bardziej spełnia funkcję stop pinu, ale za to fliperek działa cudownie. I jeszcze ciekawostka garda od strony kołka może spełniać rolę wave jak w Emersonach
Nie wiem jak będzie z wytrzymałością ale potniemy zobaczymy....
Napisano Ponad rok temu
Też się nad nim zastanawiałem, ale narazie Emersony są nr 1 na mojej liście. Napisz jak się sprawdza D2 (rdza) i jak się trzyma mokrą ręką, bo słyszałem, że niektórzy patrzą tylko na noże z okładzinami (np. G10).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
-Kolorek na zdjęciach w necie faktycznie trochę dziwny w realu jest to bardziej szary niż niebieski i do tego mat.
-Luzów brak framelok jest potężny.
-Faktycznie podkładki dystansowe są z teflonu.
A tak w ogóle nie jest to moim zdaniem nóż do wszystkiego. To tak jak katana wśród broni siecznej. Czy by ktoś ją używał do rąbania drewna na opał? Nie jestem nożownikiem tylko nożoholikiem, nie jestem znawcą noży ale wydaje mi się że potrafię odróżnić dobry od przeciętnego. Jeżeli miałbym się bronić nożem i miałby to być folder i do tego nie automat bo do nich nie mam do końca zaufania wybrałbym z tych noży które miałem w ręce właśnie Maxx'a.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a jak kolor wyglada na zdjeciach - to zalezy jakiego swiatala uzyli jak robili fote ot co ... :roll:
Napisano Ponad rok temu
No i nie widac tego na reszcie fotek, ale skoro widziales noz na zywo, to sie nie kloce
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja sie zasugerowalem balisongami bm gdzie kazdy z nich autentycznie ma inny kolor...peace!
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
a w świetle taki
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Pozatym gdzieś wyczytałem że 20% facetów ma problem z odróżnieniem niebieskiego od zielonego
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gravity - OTF dla ubogich?
- Ponad rok temu
-
A taki ładny miałem avatarek...
- Ponad rok temu
-
MicroTech Amphibian BB MAN PLN GRN - pierwsze wrażenia :)
- Ponad rok temu
-
Nowości w świecie stali.
- Ponad rok temu
-
Ale OTF!!!!!!!!!!!
- Ponad rok temu
-
Z nożem na panią minister
- Ponad rok temu
-
Extrema Ratio