Czy można ćwiczyć aikido wraz z inną sztuką walki?
Napisano Ponad rok temu
Ja osobiście zapiszem siem w swoim czasie na jakąś SW typu Karate, TKD, czy Kung Fu. Dobrze jest pogadać z tymi co ćwiczą, ja mam pewne znajomości
Coś żeby nauczyć się tego, czego Aikido (niech żyje) nie uczy.
Poszerzyć horyzonty
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ej spokojnie Pancer jako dobro narodowe będzie sprawiedliwie dystrybuowany niczym kargulowo-pawlakowy kot na sznurku A i u sołtysa musi swoje odrobićEj Fertesz! Wara Pancer to mój sempai
Napisano Ponad rok temu
Bardzo mnie cieszy, że udało mi się awansować na Twojego sempaja.
Znów znalazłem sens ćwiczenia aikido (i nie tylko :wink: )
A Ty Łabędź wracasz do czasó rozdzielnictwa i planowania centralnego.
Pancer (sorry, ale niepodzielny)
Napisano Ponad rok temu
jesli jednak chcesz sie bawic w samuraja,rozwijac aiki,to tak jak proponuja koledzy-kendo,iaido,ewentualnie jujitsu,zeby zsobaczyc jak do tego ma sie aikido
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co to jest hijikimeosae?
A co, przeca teraz taka moda
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W ramach egzaminu na 4kyu
TACHI WAZA: chudan tsuki hijikimeosae
A już przy 3kyu
USHIRO WAZA: ryotedori hijikimeosae
Cokolwiek miałoby to znaczyć bo przyznam że nie mam pojęcia jak szukać i co to znaczą te wyrazy dookoła 8)
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jusi, to czego cie tam ucza w tym klubie Mejan jak ty nie znasz techniki na bodaj 5 kyu 8O :shocked!: :nie:Garry no Ja się tylko pytam...
Nie rób wstydu swoim instruktorom tylko sie popraw, bo Wallace'a na ciebie naślę 8) :wink:
Napisano Ponad rok temu
Ale ja nie mam jeszcze 5 kyu^^' Więc mam prawo nie wiedzieć Więc proszę Was o wyjaśnienie.Technika na 5 tak?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hijikimeosae-dzwignia na lokiec [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] tu masz link,tam sobie znajdziesz. dodam jeszcze od siebie,ze ta technika czesto jest pomijana w procesie cwiczenia,a takze na examinach,bo mozna sobie cos latwo zrobic.w.g mnie glupota,bo to jedna z sensowniejszych technik aikido.
Jusi,ile ty juz cwiczysz?
Napisano Ponad rok temu
Cokolwiek miałoby to znaczyć bo przyznam że nie mam pojęcia jak szukać i co to znaczą te wyrazy dookoła 8)
W istocie technika działa troche jak balaszka
Napisano Ponad rok temu
W istocie technika działa troche jak balaszka
Ja ostatnio ja robie w klimacie a la Chiba sensei - zakladasz hiji jimeosae i rzucasz sie na glebe caly czas trzymajac dzwignie - no sam miodek. Pmasz powinien znac ten wariant Mozemy pocwiczyc nastepym razem jak bede w W-wie.
Napisano Ponad rok temu
Ty Szczepan to jednak fizol jesteś :? :wink: .W istocie technika działa troche jak balaszka
Ja ostatnio ja robie w klimacie a la Chiba sensei - zakladasz hiji jimeosae i rzucasz sie na glebe caly czas trzymajac dzwignie - no sam miodek. Pmasz powinien znac ten wariant Mozemy pocwiczyc nastepym razem jak bede w W-wie.
A gdzie miłosc, gdzie harmonia :wink:
Taka prymitywna, pierwotna wyzywka, fe nieładnie :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
^^
- Ponad rok temu
-
Dojo na którym ćwiczymy?
- Ponad rok temu
-
aikido na ulicy!!!!!!!!!!
- Ponad rok temu
-
Władcy Ustronia
- Ponad rok temu
-
Rozpad stylu Iwama?
- Ponad rok temu
-
Rozwazania na temat Reigi Saho
- Ponad rok temu
-
Motto przewodnie,zasada życiowa aikidoków?
- Ponad rok temu
-
Czy przez aikido niszczą się nadgarstki?
- Ponad rok temu
-
Aikido na Karowej?
- Ponad rok temu
-
Lepiej mieć długi niż za krótki ? ;)
- Ponad rok temu