Pomocy!jak przekonac rodzicow...:(
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
potem ponos po uzywaj (rozsadnie ...nie potnij nikogo) i pokaz...powiedz ze to noz uzytkowy....podobno balisongi mialybyc nozami uzytkowymi ktore by mozna bylo otwierac jedna reka...tyle
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zapisuj sie w koncu na to judo i zacznij trenowac, bo glupie pomysly ci przychodza do glowy.
Napisano Ponad rok temu
Jakbym był w Twoim wieku 8O jestem pewien, że moi rodzice też by mi na cos takiego nie pozwolilizapytalem rodzicow czy moge sobie kupic... powiedzialem im ze to swietna zabawa, swietne cwiczenie na nadgarstki i przedramiona itd. a oni dalej swoje ze nie bo narobie sobie klopotow itd. oni uwazaja ze to tylko jacys straszni bandyci sie tym bawia itd.... moze ktos mi pomoc? jakas podpowiedz jak ich przekonac? niedlugo sie zdenerwuje pojade qpie sobie i bede jakos go chowal
pozdrawiam
Z perspektywy czasu chwała im za to 8)
chyba musisz poczekac troszeczkę na taką zabawę... :?
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
No, co ty? Ja swój pierwszy nóż dostałem (od dziadka), gdy lat mniej niż 10 miałem (stary scyzoryk). Później, folder (noname - kupiony "na targu, u ruskich" :wink: ) (lat 12), pierwszy balisong (też noname i na targu) (lat 13) - dobrze go pamiętam...Jakbym był w Twoim wieku 8O jestem pewien, że moi rodzice też by mi na cos takiego nie pozwolili
Z perspektywy czasu chwała im za to 8)
chyba musisz poczekac troszeczkę na taką zabawę... :?
Pozdrawiam
ITD.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
55kB grafiki w stopce? Chłopie... co to jest
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak się nie da bo tata nie pozwoli to się nie da
(tak mi się wydaje) ale próbuj może się uda Ci go przekonać. :?
kupno i ukrywanie wg mnie nie ma sensu. to może tylko zaszkodzić :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do rodziców,jesli gadają tak jak mówisz to raczej nie ma szans żeby ich przekonać,mają ustawione stereotypy słowo "noż" kojarzy im się tylko że slowem "zabijać" i na to ciężko coś poradzić...zbieraj potajemnie kasę,kup sobie,a jak się zapytaja skąd go masz powiedz że z internetu za 30zł
Napisano Ponad rok temu
Reakcją naturalną jest strach pozwolić nastolatkowi latać z nożem po ulicy.
Ja bym przekonał starego że nóż będzie pod jego kontrolą - nigdy ze mną poza domem. Zawsze na półce. Przyzwyczaić to podstawa. Matka to oddzielny temat. Nie dyskutować, większość kobiet boi się broni i ją źle kojarzy.
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pozostawienie noża pod rodzicielskim dozorem, jako i "uwięzienie" go w domu to pomysł genialny w swej prostocie. Jeśli rzeczywiście tylko machanie tak Cię kręci, to akurat nie powinien być chyba problem 8)
Powodzenia życzę
Pozdrawiam,
AdamD
PS: a jeśliś naprawdę jest trzynastolatkiem, to się jeszcze wstrzymaj parę lat z takimi pomysłami jak noszenie ze sobą noża po ulicy. Chyba że to będzie Victorinox w plecaku. Jak będziesz miał 20 lat najpewniej zrozumiesz o co nam chodzi 8)
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam serdecznie
P.S. A Victorinoxy(zwłaszcza te najmniejsze) są niekiedy bardziej przydatne niż np. Emerson.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a) myślę że jak się startuje od sprzętu za 15PLN to najprawdopodobniej i tak rozleci się on zanim zdąży go człowiek używać (chyba że nasz kolega chce sobie kupić Microtecha za 100$)
zeszlifowanie ostrza to dodatkowy argument w dyskusji z rodzicielami
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
"to zależy"
a) myślę że jak się startuje od sprzętu za 15PLN to najprawdopodobniej i tak rozleci się on zanim zdąży go człowiek używać (chyba że nasz kolega chce sobie kupić Microtecha za 100$)
zeszlifowanie ostrza to dodatkowy argument w dyskusji z rodzicielami
Pozdrawiam,
AdamD
podobno mozna nawet qpic u nas za 8zł na Microtecha mnie nie stac
a to ze zeszlifowaniem to dobry pomysl sprobuje chyba jeszcze dzis...
Mial ktos doswiadczenia z ostrzem tego typu? mi sie to strasznie podoba ale i tak mnie nie stac narazie na ten noz...
pozdrawiam
tHx for all
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Benchmade balisong
- Ponad rok temu
-
Bob Dozier
- Ponad rok temu
-
Sayoc Kali
- Ponad rok temu
-
Microtech wg projektu Boba Terzuoli
- Ponad rok temu
-
GRUPA TRENINGOWA KALIS ILUSTRISIMO!
- Ponad rok temu
-
Ostatnia "Polityka" - art. "Sprezentuj sobie
- Ponad rok temu
-
Kershaw 1680 Steven Seagal
- Ponad rok temu
-
ciekawy patent - push dagger i sztylet w jednym...
- Ponad rok temu
-
Strider SMF
- Ponad rok temu
-
CS SRK - kilka fotek i txt-ów
- Ponad rok temu