Pomocy!jak przekonac rodzicow...:(
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a to ze zeszlifowaniem to dobry pomysl sprobuje chyba jeszcze dzis...
Porada taktyczna: wykonianie tych samych czynności w złej kolejności może zrujnować wspaniały plan mający na celu sprawienie Ci nowej zabawki. Musisz zadziałać tak, żeby to była decyzja Twojego Taty - pójść, pogadać, wytłumaczyć, opowiedzieć po co Ci to i jak zamierzasz się bawić, zaproponować "uspokojenie" broni przez zeszlifowanie ostrza, jak i oddanie go pod rodzicielską kontrolę, żeby nie musieli się denerwować czy nie ganiasz gdzieś z nożem w ręku.
Jeśli się tata nie zgodzi, będziemy myśleć dalej :wink:
Jeśli się zgodzi - to dopiero PO jego zgodzie, a najlepiej to chyba z nim - przejdź się do najbliższego punku sprzedaży motylków.
I wszystko jasno i uczciwie, bo kombinowanie może Ci wyjść jedynie bokiem.
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
BTW. Strasznie mi sie podoba noz z ostrzem tego typu (kriss ) a ten to chyba tylko z jednej strony jest ostry tak mi sie wydaje
ThX
Napisano Ponad rok temu
BTW. Strasznie mi sie podoba noz z ostrzem tego typu (kriss ) a ten to chyba tylko z jednej strony jest ostry tak mi sie wydaje
Chyba masz racje (male zdjecie) sugerowalem sie krisami BM, ale te to nie naleza do tanich `zabawek`.
Napisano Ponad rok temu
dzieki za podpowiedzi pozyjemy zobaczymy
Napisano Ponad rok temu
Młodsza przyuważyła moją nową zabawkę Cuda Maxx'a i się tylko spytała czy to do polowania na słonie. Syn to by mi go pewnie zaanektował :twisted:
Napisano Ponad rok temu
BTW.zachorowalem na ten noz:
ale narazie nie mam kasy :(:(
Napisano Ponad rok temu
akurat moje pociechy są w tych okolicach i mogę Ci coś powiedzieć (i mam nadzieję - doradzić) z pozycji RODZICA. Przy czym - miej na uwadze, że ja jestem fanem noży, a Twoi szanowni rodzice - niekoniecznie
Mój Maciek (11 lat) - macha balikiem, ale wyłącznie w domu i NIE MA TAKIEJ MOŻLIWOŚCI, żeby wyszedł z nożem z domu. Sprawa jest bezdyskusyjna - wytłumaczę CI dlaczego: nóż jest w rękach głupka morderczym narzędziem, a ja doskonale wiem (nie pytaj skąd - bo to zostaje u facetów do późnej starości ), że jeśli masz ze sobą fajną zabawkę - pochwalisz się kumplom. Prędzej, czy później. O ile na syna mam wpływ - to na jego kolegów - NIE. I zawsze istnieje prawdopodobieństwo, że znajdzie się idiota, który dla: zabawy, wygłupu (już nie mówię o sytuacjach jak alkohol, dragi etc.) - narobi dziadostwa, za które będą brani za dupę rodzice pacjenta, który nóż przyniósł... Smutne, ale prawdziwe i determinujące większość "wrednych" działań rodziców...
Ot i tyle.
Natomiast - jeśli faktycznie- chcesz mieć porządny noż - przegadaj (z OJCEM i w tajemnicy!!! ) sprawę, a być może tata "załapie bakcyla" i będzie chciał zasponsorować (tylko musisz mu obiecać, że dasz mu pomachać, no i oczywiście "nóż jest jego")... Zamiast badziewia za 15 zł, Herbertza za 100 - trafi ci się coś za 150$ z wiadomej firmy.
Czego szczerzę życzę
-wój-
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mówi się "tak jest, proszę pana"
Brisban czy czujesz sie tak staro zebym do Ciebie mowil na 'Pan' ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdr
Mithr
Napisano Ponad rok temu
Przygania 15-latek 13-latkowi...???
rocznie mam 14
Napisano Ponad rok temu
jak ty masz 13 lat to powiniens miec młodych rodziców, zaciągnij matke na trening i niech sie pobawi kobiecina:).
a jak moja 3 lata cwiczyłą kung fu i tai chi jak ja miełem ok 13 lat.
i jak szczesliwa była. i nadal jest
na nozach sie conieco zna i na sztukach walk.
i pierwszy mieczyk od niej dostałem..i forse na nóz..
i na pierwsze pestki na strzelnicy...
no juz przebajeruj mamusie:)
po co robic ze starych sponosrów. lepiej ich wciągnąc w pasje...
Napisano Ponad rok temu
Przygania 15-latek 13-latkowi...???
Nie chce psuc radosci tobie Mithrandir, ale dowodzik juz pare lat mam
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Benchmade balisong
- Ponad rok temu
-
Bob Dozier
- Ponad rok temu
-
Sayoc Kali
- Ponad rok temu
-
Microtech wg projektu Boba Terzuoli
- Ponad rok temu
-
GRUPA TRENINGOWA KALIS ILUSTRISIMO!
- Ponad rok temu
-
Ostatnia "Polityka" - art. "Sprezentuj sobie
- Ponad rok temu
-
Kershaw 1680 Steven Seagal
- Ponad rok temu
-
ciekawy patent - push dagger i sztylet w jednym...
- Ponad rok temu
-
Strider SMF
- Ponad rok temu
-
CS SRK - kilka fotek i txt-ów
- Ponad rok temu