shaolin na poczatek?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Najlepiej udać sie na trening i spróbować samemu...nic Ci tego nie zastąpi.
Napisano Ponad rok temu
Chce rozpoczac trening shaolin kung fu w stylach dlugiej piesci i bialego zurawia ( nigdy wczesniej nie mialem stycznosci ze sztukami walki) czy jest to dobry wybor na poczatek? czy nauka tych styli pozwoli mi na skuteczna samoobrone? ( nie mam zamiary walczyc z tytanami ciezszymi ode mnie o 30kg ani z ludzmi cwiczacymi inne sztuki po prostu ze zwyklymi " zaczepiaczami" bez zadnego treningu jakich pelno w moim miescie), czy posiada ktos adresy stronek z " formami" czy hm ekwencjami uderzen, blokow z tych stylow? ( chcialbym zobaczy jak to wyglada) pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz
A w jakiej miejscowości mieszkasz ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z tego co wiem to jeśli chcesz zająć się Białym Żurawiem i/lub Długą Pięścią, to w Sosnowcu i tak jesteś skazany na treningi w YMAA. Możesz się jeszcze zastanowić nad nauką Choy Lee Fut, którego możesz poszukać w Dąbrowie Górniczej, jeśli nic się nie zmieniło.
i taka drobna rada, nie lekceważ uliczników. Oni nie jednemu oćwiczonemu artyście dalekowschodnich sztuk walki gębę obili i większość z nich coś tam trenowała, a do tego nieustannie weryfikuje swoje "umiejętności" właśnie na ulicy. Normalni ludzie poprostu nie zaczepiają.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
a powiny byc proste i brutalne zeby mogły byc skuteczne.
hociarz sam mam zamiar zapisac sie na treningi
Napisano Ponad rok temu
OK, dla mnie EOT, bo nie chce tu rozpetywac n-tej dyskusji o tym, czy kung-fu jest czy nie jest skuteczne... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Jednak kung-fu to IMHO zabawa na dlugie lata, wiec jesli zaczynasz, i interesuje Cie przede wszystkim podciagniecie kondycji i samoobrona, to chyba najlepszym wyborem bylby klub Kyokushinkai Karate, na Andersa 1a. Zreszta tu masz linka: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Treningi prowadzi s. Eugeniusz Dadzibug, vicemistrz swiata seniorow z 2001 i w ogole wspanialy czlowiek Ostrzezenie: oczywiscie treningi sa ciezkie (ale i tak teraz jest lzej niz pare lat temu).
Nom. Nie to zebym tu na forum KF zachwalal inne style walki, ale jesli chodzi o Sosnowiec, to chyba nie ma lepszego klubu pod wzgledem renomy i osoby senseia (ktorego jestem wielkim fanem, jak widac ).[/url]
Napisano Ponad rok temu
:wink:
A tak w ogole Samuel ma IMHO racje - szkola sensei Dadzibuga to chyba najlepsze co tam mozna znalezc.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jook Lum Gee Tong Long - klipy
- Ponad rok temu
-
ZHAN ZHUANG
- Ponad rok temu
-